niestety nie znalazłem lampki, która spełniłaby moje wymagania.1. Silna - czyli wystarczająca do jazdy nocą po górach (strzelam jakieś >500 lumenów).2. Z zewnętrzym lub wymiennym akumulatorem. Dodatkowym plusem będzie możliwość kupienia dodatkowych.3. Czas świecenia w maksymalnym trybie - minimum 4-5 godzin. Ewentualnie 6-7 godzin jazdy z prędkościami około 25 km/h + 1-2 silniejszego trybu.
Cytat: Daniel w 25 Paź 2013, 09:59niestety nie znalazłem lampki, która spełniłaby moje wymagania.1. Silna - czyli wystarczająca do jazdy nocą po górach (strzelam jakieś >500 lumenów).2. Z zewnętrzym lub wymiennym akumulatorem. Dodatkowym plusem będzie możliwość kupienia dodatkowych.3. Czas świecenia w maksymalnym trybie - minimum 4-5 godzin. Ewentualnie 6-7 godzin jazdy z prędkościami około 25 km/h + 1-2 silniejszego trybu.Z takimi wymaganiami to możesz mieć problem. Wymagania spełnia jedynie coś na ogniwach 18650. >500lm to daje praktycznie jedna dioda.. i raczej przy prądzie 1A (czyli "na maksie" to raczej tylko 2-3 godziny na jednym ogniwie). Przy 200-300mA (20-30%) jest fajnie jasno na szosie, a czas to jakieś 8-10h (czyli cała noc).Na znanym portalu aukcyjnym jest sporo latarek na XM-L, wspominany "cafel" robi tryby "na zamówienie" (co osobiście polecam). 5-25-100/strobo jest chyba najlepszym zestawem programów (polecam opcję "bez pamięci", szybko można zmniejszyć moc jak się jakiś kierowca za bardzo podnieci). Akumulatorki są tanie jak woda ("leżaki" z laptopów), można tanio mieć niezły magazyn.
większość z tych chińskich lampek wymaga drobnych poprawek, co by nadawały się do czegokolwiek
Czytaliście może jakie potrzeby i założenia ma pytający?Daniel nie pytał,jakie macie latarki w swoich rowerach?