...Na sile lampek na dynamo się nie znam, ale też wątpię, by dawały osiągi porównywalne z wysokiej klasy lampkami bateryjnymi, które przekraczają już 3000 lumenów, nie wiem czy dynamo uciągnie takie obciążenie...
To i dlatego wyraźnie zaznaczyłem, że nie jestem ekspertem w tej mierze, tylko napisałem, że wątpię, bo żeby uzyskać oświetlenie ponad 3000 lumenów potrzeba bardzo wysokiego prądu. Masz jakieś dane jak sobie radzi dynamo z taką mocną lampką, zbliżającą się siłą do długich świateł samochodu - to je zaprezentuj, zamiast wstawiać głupawe docinki. Bo ja tutaj przedstawiam rzeczowe argumenty za i przeciw, Ty natomiast wstawiasz tylko nic nie mówiące ogólniki na zasadzie "o gustach się nie rozmawia"
możesz podać modele tych piast co padły?
Cytat: Wilk w 18 Lis 2013, 14:07To i dlatego wyraźnie zaznaczyłem, że nie jestem ekspertem w tej mierze, tylko napisałem, że wątpię, bo żeby uzyskać oświetlenie ponad 3000 lumenów potrzeba bardzo wysokiego prądu. Masz jakieś dane jak sobie radzi dynamo z taką mocną lampką, zbliżającą się siłą do długich świateł samochodu - to je zaprezentuj, zamiast wstawiać głupawe docinki. Bo ja tutaj przedstawiam rzeczowe argumenty za i przeciw, Ty natomiast wstawiasz tylko nic nie mówiące ogólniki na zasadzie "o gustach się nie rozmawia"Do uzyskania 3000 lumenów potrzeba około 30W mocy. Nawet jeśli dynamo jest w stanie tyle prądu uzyskać, to opór zacznie być już wyczuwalny