To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
usulovski A po co Ci taka mocna lampa? mam latarkę 700lm z podobnym rozkładem światła i zwykle 25% mocy całkowicie spełnia moje wymagania. A w tej cenie spokojnie kupisz 2 porządne latarki z 1*XM-L.Dobrym zestawieniem będzie lampka świecąca dość szeroko na XM-L plus szperacz na np. XP-G XP-G to słabsza dioda, ale mniejsza, przez co bardzo łatwo się ją skupia.
I jaki ma zysk na rowerze z posiadania dwóch latarek?
Porządne znaczy jakie?
Do czego szperacz na rowerze?
Kupując Fenixa ma porządny, dopracowany, markowy produkt, z 30 miesięczną gwarancją i certyfikatem IP. Ze sterowaniem na kierownicy. Istnieje też szansa na ograniczenie oślepiania.I to wszystko za cenę dwóch latarek.
chałupniczo wyprodukowane latarki
najbardziej znanego konstruktora ze "swiatelek" - bocialarke.
diabel tkwi w drobnych szczegolach, ktorymi Fenix wygrywa
przy odpowiedniej sile lampki szerokosc promienia nie ma juz wiekszego znaczenia, bo i tak jest wystarczajaco jasno.
lepiej kupic czolowke
Ja mam mactronica który ma 500lumenów, i żałuję, że nie kupiłem słabszej, 300 lumenowej wersji Te 300 lumenów spokojnie wystarcza górskie (asfaltowe) zjazdy przy >70km/h. Nie wiem po co komu więcej lumenów... A więcej trybów pośrednich (słabszych) tylko umożliwiłoby dłuższy czas pracy na ogniwie.
- No sorry ale nie porównujmy Solarforce i Bocialarki. Bocialarka to chińczyk z wypicowanym środkiem, ale ta obudowa to porażka..
na drogi publiczne lampka absolutnie się nie nadaje
Ja mam mactronica który ma 500lumenów, i żałuję, że nie kupiłem słabszej, 300 lumenowej wersji