Jak na razie jedyna "zbędna" rzecz w tej lampce to dioda informująca o poziomie baterii - przy niskich temperaturach baterie i tak się szybko rozładowują, więc dioda świeci na zielono tylko przez chwilę, potem już cały czas na czerwono
Cytat: Daniel-san w 1 Gru 2014, 12:41Jak na razie jedyna "zbędna" rzecz w tej lampce to dioda informująca o poziomie baterii - przy niskich temperaturach baterie i tak się szybko rozładowują, więc dioda świeci na zielono tylko przez chwilę, potem już cały czas na czerwono Ja korzystam z białych eneloopów i takiego problemu w swoim lightsterze nie mam.
Jaka ładowarka jest potrzebna żeby ładować akumulatorki nie wyciągając ich z lampki? Wyrzuciłem opakowanie już...
W każdym razie po włożeniu świeżo naładowanych eneloopów (białych) dioda nie świeci w ogóle, po jakimś czasie (ale to ze 2 godziny, nie chwila) zaczyna świecić na zielono, w końcu przechodzi na czerwony, ale to już widać bez niej bo jednocześnie spada jasność lampy.
U mnie jest dokładnie tak samo. Daniel-san, może masz jakieś felerne baterie?
Ja korzystam z białych eneloopów i takiego problemu w swoim lightsterze nie mam.
Na oświetlonych ulicach używałem głównie trybu migającego a miga ciekawie, bo mocno i "zmiennie", dla zobrazowania: x x x xxxxxxxxx x x x xxxxxxxx itd. (nie umiem lepiej wytłumaczyć).
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.