To prawie się przekonałem do RX5.
Mam nadzieję, że tryb Power wystarczy do jazdy po asfalcie?
Cytat: 4gotten w 22 Gru 2014, 07:26A możesz podać jakiś przykład takiej alternatywnej mocnej lampki zasilanej AA? Nie zależy mi na takiej, która połowę lumenów wysyła bezużytecznie w kosmos, ale ma dobry rozkład światła i nie oślepia innych, czyli jak Roxim, Ixon Iq, bądź Trelock LS 950.Przecież wielokrotnie była tu mowa o Fenixie BT-10. Daje aż 350 lumenów, to chyba najlepszy obecnie wynik na rynku lampek na AA. To lampka typowo rowerowa, nie latarka, więc całe światło jest dobrze wykorzystywane. Roxim RX5 daje zaledwie 140 lumenów, a kosztuje 220zł na Allegro, Fenix kosztuje ledwie 30zł więcej - i daje ponad dwa razy więcej światła. Więc dla mnie bije Roxima na głowę.A jest jeszcze Catey EL540, około 170 lumenów, podobna siła i wykonanie do Roxima, ale lepszy włącznik, rozkład światła raczej też.
A możesz podać jakiś przykład takiej alternatywnej mocnej lampki zasilanej AA? Nie zależy mi na takiej, która połowę lumenów wysyła bezużytecznie w kosmos, ale ma dobry rozkład światła i nie oślepia innych, czyli jak Roxim, Ixon Iq, bądź Trelock LS 950.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Roxima ma chyba Jacun i pamiętam, że jak przyjeżdżał w nocy na Wyprawkę Ślubną i mu wyszedłem na jezdnię to po oczach dostałem dość konkretnie Rozkład, rozkładem, ale jak lampka jest mocna to zawsze będzie razić innych, niestety to nie wielkie reflektory samochodowe.
/.../Mimo wszystko szukam lepszej lampki. Głównym kryterium poza jakością "światła" jest czas pracy, ale z tego co widzę, zasilanie AA ma swoje ograniczenia. /.../