Na asfalt nie ma chyba nic lepszego od S2+ z klimatorem owalnym.
Chciałbym kupić lampkę, raczej taką, która nie oślepia innych i zapewni mi kilkanaście godzin świecenia bez konieczności ładowania. Wolałbym nawet coś na AA. Wykorzystanie: sakwy + szosa, albo tylko szosa.
Oczywiście, że są jeśli chce się dać więcej kasy. Convoy to nie jest nic wielkiego, latarka jakich wiele, marny rozkład światła na szosę, część światła się marnuje. Wielką zaletą jest cena, bo w porównywalnej nie dostaniesz mocniejszych świateł. Ale jak chcesz dać więcej kasy - to jest lepszych lampek od groma.
Worek, podeślij jakiś link do tego kolimatora, co go tak zachwalasz Ja już większość kolimatorów przerobiłem i zostałem przy odbłyśniku OP, ale może to Twoje warte uwagi ?
Do Twoich wymagań podchodzi lampka Roxim rx-5 na baterie AA. Mój maksymalny czas świecenia to 9 godzin w trybie oszczednym a na maksa to ponad 5 godzin.
@Krzysiek: fajna ale cena dla mnie trochę za bardzo "europejska"
Wydaje mi się, że to tenhttp://www.kaidomain.com/p/S020644.20mm-LED-Lamp-Striped-Glass-Lens-1pcWymaga dorobienia 1,5 mm dystansu.Używałeś już owalnego? Jeśli tak, z jakim kątem?
W markowych firmach nie kupujesz kota w worku - bo masz realny (nie zmyślony jak jest w wielu chińczykach) pomiar lumenów. Więc nic Cię bin z jakiego jest dioda nie obchodzi, bo nie bin mówi o sile lampki, a liczba lumenów. Latarka z dwoma diodami ze starszego binu i tak będzie dużo mocniejsza od takiej z jedną z nowszego binu.
O prawdziwej wydajności mówią dwa parametry - liczba lumenów i czas pracy, reszta Cię niewiele obchodzi.
O prawdziwej wydajności mówią dwa parametry - liczba lumenów i czas pracy, reszta Cię niewiele obchodzi. Zresztą firmy z wysokiej półki niemal zawsze stosują najnowsze rozwiązania dostępne na rynku, więc najlepsze biny i najwydajniejsze zasilanie. Choćby z tego względu, żeby na nowy sezon puścić lampkę z lepszymi parametrami, które zachęcą ludzi do zakupu.
A co do tego ile się przydaje na co - to w dużej mierze zależy od zasialania. Większość by chętnie jechała cały czas na 800 lumenach, tyle że zasilanie nie wyrabia. I jak masz latarkę na jedno ogniwo jak Convoy - to jedziesz na 200 lumenach, bo byś co godzine musiał baterie zmieniać. Ale jak masz lampkę na pakiet ogniw jak Lupine - to możesz spokojnie pociągnąć i całą noc na takim świetle.
Sprzedam Ci za połowę wartości - jeśli zdecyduję się na zmianę systemu :-)