Autor Wątek: Lampka przednia  (Przeczytany 210993 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Lampka przednia
« 21 Paź 2016, 18:07 »
Super!
To jeszcze wskaż  proszę uchwyt do niej (o ile uważasz że jest w porządku).

Offline Mężczyzna tomek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 21 Paź 2016, 18:43 »
Super!
To jeszcze wskaż  proszę uchwyt do niej (o ile uważasz że jest w porządku).
https://www.fasttech.com/products/0/10002461/1181500-360-degree-rotation-cycling-bicycle-mount-holder-c

Ale weź 2-3 bo w zależności od serii jakość bywa różna.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 21 Paź 2016, 20:27 »

@tomek,  @worek_foliowy: dzięki za "convoypedię"  :)

Brakuje mi jeszcze hasła: ładowarka do ogniw (najlepiej z fasttech, zamówię razem)

Wypatrzyłem takie dwie, niedrogie co mogą także za powerbank robić, ale nie wiem czy w dobrą stronę idę?

LiitoKala Lii-100 Smart Universal Ni-MH/Li-ion/LiFePO4 Battery Charger
https://www.fasttech.com/products/4792500

Miller ML-102 Universal USB Smart Charger (Version 9.0)
https://www.fasttech.com/products/1137904

@worek... wspominasz jeszcze o kolimatorze owalnym... to niezbędne?
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 21 Paź 2016, 21:16 »
Mam dwie Nitecore I2, fajna uniwersalna ładowarka AA, AAA, 18650 itp. Nie chciałem I4, bo ze względu na większy prąd AAA koniecznie trzeba ładować parami! Kupowałem w Polsce, bo był dzień darmowej wysyłki i wyszło tylko minimalnie drożej, a spieszyło mi się. Na aliexpress z pewnością będzie taniej.

Miller 102 posiadam. Ostatnio używałem żeby sobie nią laptopa podnieść ;) Do ładowania wolę jednak Nitecore, bo wrzucam od razu dwie. Miller ma też wyższy prąd ładowania, więc lepiej używać łagodniejszej. Najważniejsza rzecz, Miller jest wyłącznie do ogniw niezabezpieczonych, ogniwa z zabezpieczeniem są trochę dłuższe i NIE WEJDĄ!!! Nie wiem jak z tą drugą. Jako powerbank ostatecznie z niej nie jeszcze nie korzystałem.

Kolimator owalny jest moim zdaniem konieczny. Używałem trochę refa, potem jakiegoś kolimatora 20-30 stopni. Przejście na kolimator owalny, to była przepaść jakościowa.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 23 Paź 2016, 19:13 »
W przypadku Millera zwróćcie uwagę na wersję. Bywa tutaj tak że np. wersja 0.6 jest świetna i dobrze trzyma parametry a 0.7 jest fatalna i na przykład przeładowuje ogniwa. Później wypuszczają poprawioną wersje i jest fajne, a za chwile zmienią jakiś układ i w nowej wersji znowu jest coś nie tak. Dlatego przed zakupem warto dopytać która to dokładnie jest teraz wersja i wygogoglać czy to jest ta "dobra".

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
« 23 Paź 2016, 21:18 »
Polecam lampkę Falcon Eye Ralph. Mała, tania i świetnie świeci.

« 26 Paź 2016, 14:24 »
Zaopatrzony w odpowiednią wiedzę nawiązałem stosunki handlowe z Państwem Środka i zamówiłem:
1) latarkę convoy 12.98$ (wersję wg @tomka) oraz
2) ładowarkę, która teoretycznie może robić za powerbank (się okaże, ale za 6$ mogę eksperymetować)

Ogniwa
3) http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=5262
kupiłem tu (chciałem nowe i wyszła korzystna cena 1Ah)

Przy okazji znalazłem stronę z testami ogniw i łyknąłem trochę teorii

4) uchwyty na allegro można trafić nawet poniżej 2 zł (w Chinach drożej)

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 26 Paź 2016, 14:34 »
Dzięki za to resume ;-)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Paź 2016, 14:39 »
Zaopatrzony w odpowiednią wiedzę nawiązałem stosunki handlowe z Państwem Środka i zamówiłem:
1) latarkę convoy 12.98$ (wersję wg @tomka)
A załapałeś czym się różnią te za 16$ od tych za 12,98$ ?

Offline Mężczyzna tomek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 26 Paź 2016, 15:01 »
Kolorem obudowy

« 26 Paź 2016, 15:02 »

Kolorem modniejszym chyba :)  Czarna akurat staniała.
Obserwowałem te latarki przez kilka dni i cena zmieniała się w zależności od pogody. Przy czym to co miałem w koszyku nie drgnęło, natomiast po wyrzuceniu z koszyka i wrzuceniu ponownym było droższe.

« 12 Lis 2016, 13:34 »
Jeszcze raz dzięki za porady. Chińczyk przysłał lampkę i ładowarkę. Ogniwa mam Samsung ICR18650-26H  2600 mAh.

Latarka świeci całkiem fajnie, choć jak na mój gust to ciut za szeroko. Wolałbym troszkę większy zasięg kosztem węższego nieco kąta świecenia. Zupełnie nie wyobrażam sobie dokładania kolimatora (bo rozumiem, że to by rozproszyło światło i skróciło zasięg). Kupiłem ten model doradzany przez @Tomka (2,1 A) i dla mnie tryb LO trochę za słaby, MED bardzo komfortowy, HI to rozpusta. Mogłoby jeszcze być coś pośredniego między LO a MED. Generalnie jednak jestem zadowolony. Na jednym moim ogniwie, tryb MID, świeci przez 3 godz. i 45 min.

Ładowarka Lii 100 sprawuje się poprawnie (ładuje idealnie do 4,2 V) działa także jako powerbank, ale taki "dość bezpieczny dla ogniw" bo zostawia w moich ogniwach ok. 25% pojemności i włącza się zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem. Także na naładowanie smarfona potrzeba było jedno ogniwo i pół następnego Czyli ok 125% pojemności ogniwa. Prąd na wyjściu podaje nawet 2,5 A (o ile pomiar jest dobry)

Mam 3 różne uchwyty i wszystkie IMO "do dupy". Mam wrażenie bardzo kiepskiego trzymania latarki. Na szczęście "wynalazłem" :)  uchwyt z silikonowej opaski/bransoletki. Na baranku trzyma latarkę bardzo pewnie. Jeśli mocuje się latarkę na owijce to nic więcej oprócz opaski nie potrzeba. Jeśli na "gołej" części kierownicy to trzeba czymś zabezpieczyć kierownicę przed porysowaniem np. okleić taśmą kierownicę lub latarkę. Poniżej biurkowe demo uchwytu

Tym uchwytem możemy także wyrazić siebie :wink: i wybrać np. taki

« Ostatnia zmiana: 12 Lis 2016, 13:41 kawerna »

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
« 12 Lis 2016, 16:25 »

Mam mogę polecić. Do znalezienia pod hasłem uchwyt silikonowy na rower.
#Steel is Real

Offline Mężczyzna smolar

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.12.2016
« 7 Gru 2016, 19:05 »
witam serdecznie można ktoś doradzi komplet lampek na rower (przód+tył) generalnie interesuje mnie cos ładowane przez USB (powerbank) lub na Baterie. Jade do Norwegii i poszukuje jakiegoś zacnego oświetlenia myślałem o mactronic wall-e + noise 02 500lm cena troszkę duża ale jak warto to zapłacę. Jestem ciekaw czy jest jakąś alternatywa do noise 02

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
« 7 Gru 2016, 19:08 »
Walle polecam, a na przód convoy, w tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....