Autor Wątek: Lampka przednia  (Przeczytany 210994 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Odp: Lampka przednia
« 7 Gru 2016, 19:15 »

Przód: Zacytuję sam siebie :) tu koledzy doradzili i jestem bardzo zadowolony. (Możesz też przejrzeć ostatnie 3 strony w tym wątku). Co do tyłu (walle) to nie lubię jechać za kimś kto tym świeci. Ciut za mocne i chyba nie da się zmniejszyć mocy, a przydatne byłoby to do jazdy w grupie)

Zaopatrzony w odpowiednią wiedzę nawiązałem stosunki handlowe z Państwem Środka i zamówiłem:
1) latarkę convoy 12.98$ (wersję wg @tomka) oraz
2) ładowarkę, która teoretycznie może robić za powerbank (się okaże, ale za 6$ mogę eksperymetować)

Ogniwa
3) http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=5262
kupiłem tu (chciałem nowe i wyszła korzystna cena 1Ah)

Przy okazji znalazłem stronę z testami ogniw i łyknąłem trochę teorii

4) uchwyty na allegro można trafić nawet poniżej 2 zł (w Chinach drożej)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 7 Gru 2016, 19:45 »
Walle polecam, a na przód convoy, w tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz
Mam - używam - polecam.
Długie, skandynawskie dni w sezonie to jest to  :) Lampki przydają się w tunelach.

Offline Mężczyzna smolar

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.12.2016
« 8 Gru 2016, 09:14 »
wiem wiem :) ale już jak coś to chce kupić zestaw żeby mieć na polskie warunki. Convoye znam i czytałem sporo ale raczej skłaniam się ku czemuś dedykowanemu na rower. Widziałem wiele opinii ze convoye oślepiają itp. Zależy mi jeszcze na dobrym czasie pracy.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 8 Gru 2016, 10:31 »
Bzdury, nigdy się nie oślepiłem :D

Z kolimatorem owalnym mniej idzie w kosmos i rozkład jest bardzo fany. Typowo rowerowe lampki mogą się okazać słabsze w terenie, gdy odcięcie będzie wręcz pozbawiało przydatnego światła.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
« 8 Gru 2016, 18:06 »
62 strony o lampkach przednich, przeczytałam trzy pierwsze i dwie ostatnie, po tym jestem "mądra tak jak byłam wprzódy"...:< lenistwo owszem ale nic dziwnego przy tej ilości tekstu :D także pozwolę sobie zadać pytanie o lampkę:
do (powiedzmy) 150 zł,
mocowana do kierownicy,
na akumulator (w ostateczności na baterie)
Co polecicie? Ma być dla osoby jeżdżącej nawet nie najrzadziej po ciemku.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 8 Gru 2016, 18:59 »
Nitecore HC30, duża moc, łatwy montaż na rowerze, głowie, plecaku.
Będziesz miała super uniwersalną latarkę do wszelkich aktywności jak wędrówka czy rower.
Do tego ogniwa Panasonic NCR18650B koniecznie w wersji Protected.
Jeśli się zdecydujesz to zagadaj na PW mam kod zniżkowy który pozwoli Ci się zmieścić w budżecie, a i coś na ogniwa zostanie.

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
« 21 Mar 2017, 21:16 »
Czy sterowniki w Convoyach są w jakiś sposób programowalne? Np. ustawianie poziomów jasności Low/Mid/High, dodanie dodatkowych poziomów pośrednich czy częstotliwości migania? Czy takie rzeczy to dopiero po przeprogramowaniu sterownika?
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 21 Mar 2017, 21:44 »
Tylko ze sterownikiem programowalny. Moim zdaniem przy dobrze dobranych trybach sterownik programowalny nie jest zbytnio potrzebny.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 21 Mar 2017, 23:21 »
Tak jak napisał kolegą jest to jak najbardziej możliwe ale musisz kupić latarkę własnie z takim sterownikiem. To na tyle popularne latarki że można je kupić w zasadzie z każdym sterownikiem, optyką czy diodą.

Offline nie.dzielny

« 22 Mar 2017, 07:56 »
To na tyle popularne latarki że można je kupić w zasadzie z każdym sterownikiem, optyką czy diodą.
A można prosić o linki do sklepów gdzie są Convoye z programowalnymi sterownikami?

I jeszcze jedno pytanie o Convoy S2+. Czy przy prądzie 2800 mA i przy poziomie jasności 40-50 % da się utrzymać latarkę w dłoni? Robi się z tego gorący kartofel? Czy też trzeba iść w 7135×6?
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 03.09.2013
« 22 Mar 2017, 08:52 »
Ja kupowałem na allegro EDC X1 ale to cena ok. 140pln.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 22 Mar 2017, 11:17 »
Zerknij na forum swiatelka.pl sprzedaje tam wielu moderów i są też tacy co pozwalają na wybranie sterownika/diody.

Offline nie.dzielny

« 22 Mar 2017, 11:26 »
W porównaniu z chińskimi sklepami - cena razy dwa. A jak wygląda w takim przypadku kwestia gwarancji?

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 22 Mar 2017, 14:26 »
Ja kupowałem na allegro EDC X1 ale to cena ok. 140pln.
Zadowolony jesteś z zakupu ? Mam na oku dokładnie to samo w takiej samej cenie

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 03.09.2013
« 22 Mar 2017, 14:30 »
Bardzo, tak że kupię jeszcze jedną dla żony. Zastanawiałem się nad sprowadzeniem z Chin ale te fabryczne tryby w convoyach dla mnie są bez sensu. Brakuje mi w nich trybu około 250  300 lumenów a w EDC to jest. Z gwarancją też chyba będzie łatwiej niż z Chin bo ten sprzedawca na allegro jest od lat.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum