Co do czasu świecenia - producent podaje 20 godzin, ale jeszcze nie zdążyłem tego zweryfikować. Na razie świeciła u mnie przez 4,5 godziny i nie zapaliła się czerwona dioda (mająca się zapalić po 10 godzinach świecenia).
Pozwolę sobie wrócić do tematu lampki. Mogę napisać już coś o czasie świecenia mojej Sigmy Lightster. Po dziewięciu godzinach świecenia zapaliła się czerwona dioda i zaraz potem jasność lampki zaczęła drastycznie spadać. Po (w sumie) jedenastu godzinach lampka pełniła już tylko rolę sygnalizacyjną. Drogę była w stanie oświetlać przez jakieś 10 godzin. Używam akumulatorków Sanyo Eneloop 2000 mAh.
Tu jest z grubsza widoczne:http://sigmasport.de/en/produkte/beleuchtung/standard_lights/lightster/?punkt=features
Toorysta jakbyś jednak miła jeszcze jakieś dodatkowe foty to wrzuć
To było 10 godzin ciągłego świecenia i największej mocy, czy może np. 5 razy po 2 godziny?
Robiłem zdjęcia podczas jednej przejażdżki. Nie wiem, czy Ci to wystarczy, ale innych nie mam.Zdjęcie na stronie producenta moim zdaniem zbyt optymistycznie przedstawia możliwości tej lampki. To nie jest reflektor samochodowy. W każdym razie, po kilkunastu przejażdżkach, mogę już stwierdzić, że to był naprawdę dobry zakup. Świeci wystarczająco dobrze i wystarczająco długo. Zapłaciłem 84 zł.