Autor Wątek: Wycieczka Kraków-Niepołomice i z powrotem, sobota 24 września  (Przeczytany 1862 razy)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Dobra dobra. Niech te panie najpierw przejadą opisywaną trasę, a potem piszą. Bulwarami do Niepołomic - tak tak. Bulwary kończą się kawałek za tamą w Dąbiu. Wylatuję na Al. Pokoju naprzeciwko Plazy. Możemy na upartego dalej poruszać się brzegiem Wisły aż do Niepołomic ale do tego helikopter jest potrzebny  :-[
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Kobieta Joladanube

• Miasto: Krakow
  • Na forum od: 25.08.2011
Dobra dobra. Niech te panie najpierw przejadą opisywaną trasę, a potem piszą. Bulwarami do Niepołomic - tak tak. Bulwary kończą się kawałek za tamą w Dąbiu. Wylatuję na Al. Pokoju naprzeciwko Plazy. Możemy na upartego dalej poruszać się brzegiem Wisły aż do Niepołomic ale do tego helikopter jest potrzebny  :-[
własnie!i dlatego zdziwila mnie ta informacja.Juz myslałam,ze cos nowego w Krakówku się urodziło.
To faktycznie dziwne te panie.) :) chyba,ze jakis mostek na drugi brzeg jest i drugą stroną mozna.)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Kolega mieszka w okolicach Łęgu/Koszykarskiej - z tego co mówił to w kierunku Mogiły ciągną się zupełnie nierowerowe tereny niezależnie od strony rzeki.... Także te Niepołomice to ja bym polecał po myśli Furmana - myknąć szybko przez Klasztorną a nacieszyć się samą Puszczą

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
Na stronie http://www.szlakbursztynowy.pl/ przebieg szlaku (żółty) jest chyba trochę zmieniony w stosunku do tego co jest na mapie papierowej (Compass). Z tego co ja pamiętam to tam nie ma jakiegoś wielkiego ruchu. Cały czas jedzie się bocznymi drogami. Nie ma co się bać samochodów.
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Jak się zbiorę to się wybiorę  :wink:
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Kobieta Kajencja

• Na forum od: 20.09.2011
Zapraszamy! Tymczasem zmieniliśmy punkt zbiórki: Mogiła, o 9.00 w sobotę. Kawałek dalej dołączy do nas jedna osoba jadąca z Bieżanowa. Mamy zamiar jechać przez most Wandy, przez Brzegi i Grabie. A z powrotem może tym Bursztynowym. Do zobaczenia! Kaja

Offline Kobieta Kajencja

Precyzuję: zbiórka pod bramą główną klasztoru w Mogile. Kolega namawia grupę, żebyśmy pojechali jednak Bursztynowym (widział fragmenty i jest OK, mały ruch samochodowy), więc może zmienimy zdanie. Kaja

Offline Kobieta Kajencja

Wycieczka się odbyła. Część naszej grupy w obie strony jechała Szlakiem Bursztynowym. Jest bardzo dobrze oznakowany, co mnie mile zaskoczyło, i malowniczy. Na rekreacyjne wypady w sam raz. Pozdrawiam! Kaja

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
jakieś zdjęcia będą ? ew mapka którędy dokładnie jechaliście (ślad gps)? :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Popiel

Super, że wycieczka była udana. Ja postanowiłem zrobić moje pierwsze 100 km plus oraz zaliczyć 10 gmin i dlatego się nie podczepiłem. Cel został zrealizowany  ;D .

Offline Kobieta Kajencja

Do Waxmunda: zdjęć z trasy mamy niewiele, więcej z Niepołomic, trafiliśmy zresztąna imprezę (różne bractwa rekonstrukcyjne, czy jak to się zwie, się zjechały)... Nie chce wyjść na leniwca, ale nie chcę zamieszczać dokładnej trasy, bo ona jest oznaczona na mapie. Nie mam tej mapy w tej chwili przy sobie, ale jak tylko wpadnie mi w łapy, to podam wydawnictwo. To jest laminowana mapa okolic Krakowa... Chyba, że uznacie drodzy forumowicze, że lepiej byłoby tu podać np. skan fragmentu mapki, to mogę się tego podjąć (choć nie wiem jak to się ma do praw autorskich mapotwórców).
Do Popiela: 100 km +! Brawo. Ale martwię się, że byś się z nami wynudził, bo my naprawdę jeździmy relaksacyjnie :) Zauważyłam, że należysz do grupy Dzięcioły... Nasza grupa nazywa się nieformalnie Bobry (w skrócie: pochodzenie nazwy ma związek z Biebrzą). Może tak spotkanie obu grup przy piwie/kawie? W Krakowie mieszka co prawda tylko połowa Bobrów... a postałych dwóch członków pochodzi z Poznania i Warszawy. A poznaliśmy się nad Dunajem :) Pozdrawiam, Kajencja

Offline Kobieta ttin

• Na forum od: 16.05.2011
trafiliśmy zresztąna imprezę (różne bractwa rekonstrukcyjne, czy jak to się zwie, się zjechały)

grupy rekonstruktorskie, jeśli już ;) bractwo rycerskie, to jedno z określeń używanych dla grupy, odtwarzającej jeden z okresów mniej więcej między XII a XIV wiekiem. a ta impreza, to były Pola Chwały, gdzie (o ile mi wiadomo) były również grupy rekonstruktorskie późniejsze, niż śrendiowiecze

Offline Mężczyzna Popiel

Ale martwię się, że byś się z nami wynudził, bo my naprawdę jeździmy relaksacyjnie
Wcale się nie martwię bo nasze 100 km + zajęło nam ponad 10 godzin z postojami oczywiście  :D więc patrząc na wyniki wielu innych forumowiczów to jesteśmy bardzo relaksacyjni  :wink:
Zauważyłam, że należysz do grupy Dzięcioły...
Takiej malutkiej dwuosobowej w polotach do trzech osób ale zawsze grupy :)
Może tak spotkanie obu grup przy piwie/kawie?
Chętnie jak czas pozwoli  :wink:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum