Autor Wątek: Witam wszystkich i kazdego z osobna ;)  (Przeczytany 3308 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Witam wszystkich i kazdego z osobna ;)
« 5 Gru 2007, 18:38 »
Cześć !
W końcu nie tylko mogę czytać, ale i coś napisać :) . W końcu, bo miałem kłopoty z zarejestrowaniem się - już od paru dni miałem założone konto, ale zalogować się nie mogłem  ;) . Lecz czekanie dobrze działa na apetyt  :D .
O rowerową zębatkę zahaczyłem w tamtym roku (to w sumie był przypadek, ale życzę sobie i innym mnóstwa takich przypadków :) ), no a w tym to już się mocno wkręciłem ( a ona się kręci i wciąga mnie coraz mocniej ;) ). Na razie jeździłem na jednodniowe wycieczki po okolicy, robiąc dziennie maksymalnie 150 km, ale już w przyszłym roku razem z kuzynem jedziemy nad morze, a ja jeszcze chciałbym się wybrać w Bieszczady (ale do tego potrzebowałbym kogoś doświadczonego, bo pojadę sam i się zgubie, albo mnie wilki zjedzą ;) ). Obecnie szukamy namiotu (do 500 zł), prosiłbym więc o pomoc w wyborze, no i w ogóle o rady dotyczące kilkudniowych wyjazdów, bo ja to taki zielony jeszcze jestem  :D .
Pozdrawiam (wszystkich i każdego z osobna ;) )

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Gru 2007, 18:45 »
Cześć żółtodziobie. Do dzisiaj to ja byłem najmłodszy na tym forum, co z racji wieku bardzo mnie bawiło. Z przyjemnością oddam tę zaszczytną pozycję.
Odnośnie Bieszczad daj znać, jak już będziesz planował termin, bo to blisko ode mnie
i też tam będę jak się ociepli, to można by kilka kilometrów wspólnie przejechać. Cześć !!!

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 6 Gru 2007, 22:02 »
witamy witamy !! :-D
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robert

« 27 Gru 2007, 11:50 »
Przepraszam że dopiero teraz pisze, ale dawno nie zaglądałem do tego działu :)
Ten wyjazd w góry planuje gdzieś w sierpniu

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 3 Mar 2008, 19:47 »
Cześć... Teraz ja przejmuję pałeczkę najmłodszego bikera na forum, a nawet wiekowo mi to pasuje. Na dzień dzisiejszy ciągle przygotowuję siebie i mojego bicykla do planowanego na najbliższe wakacje wyjazdu z moim kumplem na Węgry zahaczając też o Czechy, Austrię i Słowację... Na szczęście już wiele rzeczy skompletowaliśmy tj. tylne sakwy i bagażniki, kaski itp. Naszą Euro poznawczą podróż planujemy na ok 30-35 dni. Proszę o rady starszych i bardziej doświadczonych bikerów co do wyposażenia i przygotowania, gdyż jest to nasza pierwsza wyprawa...Pozdrawiam Maciek :D  :D  :D
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna Robert

« 3 Mar 2008, 20:48 »
Witam i powodzenia życzę (tylko w taki sposób mogę pomóc bo nie mam tak dużo doświadczenia by udzielać porad innym :) )

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 3 Mar 2008, 21:15 »
Również witam:), tak tylko sobie myślę, że 30 dni to za dużo na te kraje, można coświęcej jeszcze odwiedzić.

Offline MaciekPaciek91

« 3 Mar 2008, 21:33 »
:D dzięki :D Może i za dużo, w każdym razie w te 30 dni jest wliczona pewna rezerwa na wszelkie niepowodzenia kondycyjne i techniczne, którą przyjęliśmy żeby gromadzić więcej pieniędzy i mieć ten komfort psychiczny... a ciekawie będzie np. odpocząć kilka dni nad Balatonem  :D Prosiłbym oczywiście jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek wartościowe informacje tj. kempingi i pola namiotowe w krajach do których się wybieramy itp. o pisanie- za co z góry dziękuję. A jak będę miał jakieś konkretniejsze pytania to będę je kierował na odpowiednie tematy dyskusji. Pozdrawiam całą ekipę Bikerów
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Mar 2008, 23:06 »
Maćku, nad Balatonem kampingi są co krok. Ja płaciłem(w  Badacionyors) 1400 forintów za dobę. Balaton jako akwen wodny bardzo mnie rozczarował - woda mętna, chłodna i płytka. Okolica jest piękna i malownicza, ale nie bardzo jest tam co zwiedzać, być może to ja nie znalazłem, a inni mają lepsze doświadczenia. Z Bolesławca masz nad ten Balaton około 500 km, więc 30 dni to jest dużo i musisz je jeszcze czymś zagospodarować. Pozdrawiam i zyczę lepszych doświadczen związanych z Balatonem.

Offline Maciek

• Miasto: WM / WB
  • Na forum od: 08.08.2006
« 4 Mar 2008, 17:14 »
W 30 dni to polecam odwiedzić jeszcze Chorwację i Morze Śródziemne ;)

Jechałem 2 lata temu z Zakopanego przez Słowację, Budapeszt, Balaton do Rijeki.
Słowacja - góry na dzień dobry, kondycji zbytniej nie miałem także kląłem na nie jak szewc :)
Węgry - bardzo pięknie. I raz byłem na Węgrzech ale bardzo mi się podobało i kiedyś będę musiał tam wrócić - Budapeszt dużo zwiedzania, Balaton jak to jeziorko, niektórzy chyba spodziewali się Morza Śródziemnego ;) Kempingów dużo, jak z cenami nie wiem, turystów jeszcze więcej. Za kemping zaraz za granicą Słowacko - Węgierską płaciłem jakieś kilkanaście czy 20 zł. Fajna była atmosfera :) Ale ciężko się dogadać jak nie znają języków.

Chorwacja aby do wybrzeża dojechać to także super, na trasie trochę jest gór i nie ma lekko :) Zjazdy i podjazdy ;) W Rijece kemping ponad 40 zł./noc.

Na Waszym miejscu z Chorwacji uderzyłbym w Słowenię - fajne państwo, jednak już rowerem nie jechałem, dalej udałbym się do Wiednia i Pragi...

Pozdr.
M.
Pozdrawiam,

Maciek

Offline MaciekPaciek91

« 4 Mar 2008, 20:14 »
No w każdym razie nawigacją zajmuje się mój kolega, ale dokładniej to trasę planujemy następująco: Praga-Brno- Wiedeń-Bratysława-Budapeszt, ewentualnie z Pragi do Wiednia szlakiem Greenways, a z Wiednia do Bratysławy Donauradweg. Także ciekawych miejsc nie brakuje, a dodatkowo w Czechach jest mnóstwo zamków do zwiedzania. Co do Chorwacji to nie mamy takich funduszy, ale ciekawa propozycja...

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 7 Maj 2008, 20:34 »
MaciekPaciek91, jechalem bardzo podobna trasa, z tym ze na 2 wyprawach. Poczytaj na mojej stronie. Ja w sumie czekam na zdjecia z wyprawy ;]

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 8 Maj 2008, 10:42 »
Donauradweg nie polecam - można umrzeć z nudów. Jechałeś kiedyś 18 km szutrową drogą prostą jak strzała z niesustającym lasem po bokach? Tam jest tak przez 40 km (w tym JEDEN zakręt dla rozrywki :p)

Poza tym w sprawie "patentów" na Czechy, Słowację i Austrię zapraszam na moją stronkę - w dwóch poprzednich sezonach sporo się tam pokręciliśmy :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
ja jeszcze chciałbym się wybrać w Bieszczady (ale do tego potrzebowałbym kogoś doświadczonego, bo pojadę sam i się zgubie, albo mnie wilki zjedzą ;) )

I jak było w tych Bieszczadach?

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
Nie odpowiada. Chyba jednak go zjadły :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum