Autor Wątek: Pomiędzy Atlasem a Saharą -kilka pytań  (Przeczytany 3606 razy)

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
OT :wink:

Po lekturze  relacji  rowerowej  Maćka Czaplińskiego w ostatnim MR na celownik wzięłam też przeciwległy kraniec Afryki. RPA i Przylądek Igielny. Tylko cena biletu.... :(

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Nie kupuj biletu, jedź z Emesem  :)

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
1. Mapy -mam 1:800 000 z zaznaczoną częścią dróg choć w porównaniu z google maps sporo odcinków na mojej mapie nie istnieje. Czy spotkał się ktoś z jakimiś dokładnymi mapami drogowymi Maroka szczególnie Anty Atlas na płd-wschód od miejscowości Ait-Baha (r105) oraz
odcinkków "saharyjskich" np. pomiędzy Foum-Zguid a Zagora.
Jedzie tam ktoś z Polski samotnie, z  Torunia. Może się spotkacie. Jedzie z mapą taką jak i my mamy ( Marco Polo ) i mówił ,że jest mało dokładna. Nam wystarczała. Wspieramy się jeszcze garminem.

2.Jak wygląda natężenie ruchu na marokańskich nacjonalkach: N13, N12, N10, N9.

N9 - puchy, totalne puchy.
N10 - podobnie, choć koło Warzazat już ruch wzrasta i to kilkukrotnie, od pustkowia do takiego sobie :) Dodatkowo dla mnie na tej drodze był najgorszy odcinek, ok 20-30km wioska za wioską więc i ruch był wiekszy - mowa o odcinku po wyjechaniu z Wąwozu Dades - w kierunku Warzazat.
N12 - niestety musieliśmy sobie darować, a szkoda.
N13 - nie mielismy w planach więc nie wiem .

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011

5.Czy w Rifie od razu mnie napadną, nafaszerują narkotykami a później zadźgają kindźałami czy może zaproszą najpierw na cherbatkę? -relacje innych podróżników są skrajne.

Eeee spotkali pewnie złych ludzi, mieli pecha albo przejaskrawiali.
Nas nikt nie zmuszał do zakupu, nie napadał. Chęć sprzedaży była nam zgłaszana alby były i zaproszenia na herbatę i nocleg. Nieskorzystaliśmy z powodu pośpiechu. A tereny fajne ale skupcie się na południu - zdecysdowanie inna liga. Inni ludzie i w ogóle inne , lepsze wspomnienia. Szykujcie się na niskie temp w górach ! Może być nawet koło zera. w listopadzie było miejscami +4*C w południe (2000mnpm) ! Na rózninach, 1200-1400mnpm było ok 8-14*C. czasem padało.

Offline nomadus

• Miasto:
  • Na forum od: 28.09.2011
My wlasnie dojechalismy do Taty (swietna nazwa na miasto he he). Na N12 ruch minimalny, plasko i asfalcik tylko wiatry ciagle z pld.wsch wiec nam w twarz. Wrazenia z drogi jak najbardziej pozytywne. Wrzucilem toche fot na blog a kumpel powinien za chwile skrobnac jakas krotka relacje. Zapraszam> http://maroko2012.blogspot.com/

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
kropkę w Maroku widziałem tylko na części numerycznej klawiatury :D

fajne zdjęcia!

Offline nomadus

• Miasto:
Podjazdy.  Bloga poza mna prowadzi jeszcze kumpel wg. niego interpunkcja nie jest potrzebna. Moja dzialka to zdjecia. 

Klawiatury tutaj sa okrutne w obsludze wiec ograniczam sie do podpisow pod zdjeciami/..

Offline nomadus

• Miasto:
Troche nowego na blogu http://maroko2012.blogspot.com/

nejlepszego w Nowym Roku

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum