Autor Wątek: Polska-Marsylia-Madryt-Maroko-Lizbona  (Przeczytany 4844 razy)

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
Gratuluję realizacji imponującego przedsięwzięcia! Jeszcze bardziej od wyśrubowanych statystyk gratuluję wam zgranego zespołu i zazdroszczę atmosfery jazdy w takiej grupie. Dokąd jedziecie w przyszłym roku?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Super! A czemu nie dałeś tego do działu "Wyprawy"? Ja np galerie rzadko przeglądam, bo nie chce mi się wgłebiać w detale ram i łańcuchów, a tu taki fajny wyjazd.
Robert, za 'lachonarium' będziesz się kiedyś smażył w piekle  :icon_twisted:
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Przyłączam się do wypowiedzi hindiany. Ja popełniłam podobny błąd wklejając link do filmu z wyprawy w inny dział tj.o filmach rowerowych a powinnam go wkleić w wyprawy (tak to jest jak jest się "nowym" na forum - myślę tu o sobie). :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
za mało zdjęć!
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Świetna wyprawa. Zdjęć faktycznie bardzo mało jak na taki czas jej trwania. Jak widzę, nie tylko ja proszę o więcej! Swietnie, że macie taką ekipę i że możecie wspólnie jeździć takie dystanse.

Swoją drogą spytam od strony "paramedycznej". Jaki masz założony gips na ten obojczyk? Ósemkę? Dużo Ci się nachodzą kości obojczyka (w tym momencie dwie :) ). Pytam bo sam miałem złamany...

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Świetna wyprawa. Zdjęć faktycznie bardzo mało jak na taki czas jej trwania. Jak widzę, nie tylko ja proszę o więcej! Swietnie, że macie taką ekipę i że możecie wspólnie jeździć takie dystanse.

Swoją drogą spytam od strony "paramedycznej". Jaki masz założony gips na ten obojczyk? Ósemkę? Dużo Ci się nachodzą kości obojczyka (w tym momencie dwie :) ). Pytam bo sam miałem złamany...

Zdjęć jest cała masa, wrzucę później jeszcze jakieś :)

Miałem operacje i połączyli mi obojczyk blachą i wkrętami. Nie mam gipsu, mam tylko orteze. Ósemkę miałem na początku jak jeszcze były szanse że obojczyk sie sam zrośnie.

Dawno połamałeś ten obojczyk?
Masz może jakieś doświadczenie w ubieganiu się o kase z ubezpieczalni? Nie wiem czy o odszkodowanie mogę się już  ubiegać czy dopiero jak mi te żelastwo wyciągną.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Obojczyk miałem złamany...eee...2 lata temu? Chyba jakoś tak. Miałem ósemkę, teraz nakładają mi się kości na 1.5-2cm. Zrastało się koło 1.5 miesiąca. W sumie teraz nijak nie przeszkadza, ale przy okrężnych ruchach ramieniem słychać chrobotanie. Co o co? Nie wiem...

Ubezpieczenie, z mojej strony, to było na tej zasadzie, że po wszystkim(jak już się zrosło i zdjęli mi gips) poszedłem na komisję. 10min, podotykał jakiś starszy lekarz i tyle. Wszystko załatwiali moi rodzice. Dostałem koło 400zł.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Ogólny system jest taki
Pobudka - 1 godzina do wyjazdu
50km jazdy
pół godziny przerwy
50km jazdy
dłuższa przerwa obiadowa
50kmj jazdy
pół godziny przerwy
X km jazdy do zapadnięcia zmroku

Masakra. Współczuję i gratuluję! ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Dominiku, siedzę właśnie u Pallotynów w Lizbonie. Ks. Janek pozdrawia całą ekipę i pyta, jak Twój obojczyk i ręka Twojej koleżanki.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Dzięki, mój obojczyk już prawie sprawny, jeszcze tylko rehabilitacja i mogę wsiadać na rower,  ręka koleżanki też ma się już dobrze. Pozdrów Ks. Janka również ode mnie :)
A co Ty znów robisz  w Lizbonie?

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Tym razem jestem tu służbowo. Ale to miło trafić znów w miejsca, gdzie byłem na dwóch kółkach.

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
Zbierając materiał filmowy i zdjęciowy z całej wyprawy, oraz codzienne relacje, które docelowo nagrywane były z myślą o emisji w radiu ( ale niestety brak codziennego dostępu do internetu, uniemożliwił przesyłanie prawie 30 MB audio).

Powstał film, będący chyba najdłuższym filmem udostępnionym dotychczas na naszym forum.

Podzielony na 5 tygodni wyprawy zawiera dokładny opis każdego dnia. Polecam dla mających dużo czasu wolnego :D.

Dwa trailery wyprawy:
1

2

Film

Tydzień 1 - Kokotek - Kempten
&feature=g-upl&context=G212ffc7AUAAAAAAAIAA[/youtube]

Tydzień 2 - Kempten - Marsylia

Tydzień 3 - Marsylia - Madryt
&feature=g-upl&context=G2c16ecfAUAAAAAAAGAA[/youtube]

Tydzień 4- Madryt - Maroko
&feature=related
[/youtube]
Tydzień 5 i 6 - Maroko - Lizbona
nAbQg&index=5&feature=plcp[/youtube]

Offline Mężczyzna DamianD

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 08.12.2009
    • http://www.DamianDrobyk.pl
ładne fotki i ekipa, gratuluje San Bernardino i Port d'Envalira tu zasada 50+50+50+X pewnie się nie sprawdziła , Paniom pewnie nie było łatwo ;)
Szkoda tylko tej kraksy i urazu na koniec. Ale pewnie już wszystko ok? :)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Książka przeczytana, filmy obejrzane, podziw pomnożony, no i wróciły wspomnienia z mojej wyprawy tegorocznej z metą w Lizbonie :)

A wiadomo już dokąd Człowiek Roku 2011 powiatu lublinieckiego wybiera się z ekipą w tym roku?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
A wiadomo już dokąd Człowiek Roku 2011 powiatu lublinieckiego wybiera się z ekipą w tym roku?
??? Kto taki ???

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum