Autor Wątek: Nowy magazyn podróżorowerowy  (Przeczytany 11000 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Nowy magazyn podróżorowerowy
« 29 Wrz 2011, 13:09 »

Do poczytania za darmo w internecie:

http://bicycletraveler.bicyclingaroundtheworld.nl/

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
Odp: Nowy magazyn podróżorowerowy
« 29 Wrz 2011, 13:20 »
fajnie skrojony magazyn, fotki niektóre rewelacyjne, aż przez chwilę nasunęła mi się myśl, żeby spróbować zrobić forumowy magazyn Podróze Rowerowe online ;) Widząc Wasze wyprawy - byłoby o czym pisać.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 29 Wrz 2011, 13:34 »
Świetny pomysł, aby raz w roku zebrać wyprawy forumowiczów, zdjęcia, zrobić ładny skład i opublikować jako PDF na stronie, wydrukowałbym sobie w kolorze i potem miał zimą do poczytania.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 29 Wrz 2011, 13:48 »
Ja z chęcią poczytałbym taki. Widzę chętki do składania są ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 29 Wrz 2011, 15:09 »
świetny pomysł!
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline miki150

• Użytkownik forum
« 29 Wrz 2011, 15:17 »
Kiedyś miałem pomysł zrobienia książki z wyprawami forumowymi, ale przestraszyłem się, że zrobi się z tego plebiscyt na najlepsze wyprawy, bo przecież wszystkiego się upchnąć do książki nie da.

Z drugiej strony, taki magazyn pdf wydawany raz w roku spokojnie by wszystkich chętnych pomieścił. Tylko składanie czegoś takiego to sporo roboty.

Offline Mężczyzna salek

« 29 Wrz 2011, 15:22 »
No z takim rocznikowym składem to raczej byłoby dużo roboty, może lepiej by to było podzielić jakoś, może sezonowo -wiosna, lato... albo kwartalnie. Ja jakieśtam już paroletnie doświadczenie ze składem mam (głównie InDesign). Mogłaby to być niezła zabawa :)

Offline Mężczyzna Freud

« 29 Wrz 2011, 15:35 »
No jest to sporo roboty. Moja żona kiedyś składała gazetę i wiem co to znaczy. Sam składałem materiały marketingowe wraz z marketingowcem. Samo przygotowanie treści pod grubszą broszurkę to było niesamowicie dużo pracy.

Jak to mówią: dla chcącego nic trudnego. Ja nie piszę się bo cierpię na newralgiczny brak czasu. Artykuły mogę do gazetki z przyjemnością pisać. Raz na sezon a już na pewno raz na rok znajdę czas na dłuższy art. ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna salek

« 29 Wrz 2011, 15:49 »
jak są przygotowane dobrze wszystkie materiały, zdjęcia i ogólny layout, to złożenie tego do kupy nie jest już jakimś wielkim problemem. Kwestia chęci i poświęcenia "paru" godzin ;)
Ja mogę wesprzeć technicznie i graficznie, bo jeśli chodzi o fotki i artykuły to nie mam zbyt wielkiego portfolio podróżniczego (jeszcze ;P)

Offline Mężczyzna Freud

« 29 Wrz 2011, 16:03 »
Salek nie musisz mieć dużego portfolio. Zawsze możesz opisać jakiś region, który znasz dobrze. Ja dowiem się co jest tam gdzie mieszkasz Ty i na odwrót.
Nie trzeba zaraz przejechać całej azji albo całego pasma gór.
Mozna też pisać na temat sprzętu :)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 29 Wrz 2011, 16:23 »
Może zanim zabierzemy się za periodyk, zróbmy w końcu forumowe koszulki :wink:
« Ostatnia zmiana: 29 Wrz 2011, 16:53 vilqu »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Wrz 2011, 16:43 »
Może zanim zabierzemy się za periodyk, zróbmy wpierw forumowe koszulki :wink:
Jasne, zaraz koszulki. Periodyk jest znacznie bezpieczniejszy. Więcej gadania, a nic robić nie trzeba  :wink:

Offline miki150

• Użytkownik forum
« 29 Wrz 2011, 17:42 »
Prototyp koszulki chyba Yoshko testuje cały czas

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Wrz 2011, 18:13 »
Prototyp koszulki chyba Yoshko testuje cały czas
Non stop :D

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 29 Wrz 2011, 18:28 »
Magazyn na na długie zimowe wieczory to byłaby super sprawa - materiałów z forum starczy do końca wielkiej orkiestry świątecznej i jeden dzień dłużej.
Swoją drogą przez pewien czas wychodziło u nas pare magazynów o fotografii w pdfie, przebijające wszystko co ukazywało się w tym temacie w druku - zarówno jeśli chodzi o treść jak i prezencję. Czyli da sie :)

P.S. to jak to w końcu wyszło z tymi koszulkami? Myślałem, że cała sprawe przespałem - jest nadzieja ? :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum