Autor Wątek: Nowy magazyn podróżorowerowy  (Przeczytany 10998 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: Nowy magazyn podróżorowerowy
« 29 Wrz 2011, 19:45 »
Proponuję określić jakieś konkretne wytyczne (ilość wyrazów min max, ilość zdjęć min max, opisy zdjęć, krótki skrót o określonej liczbie wyrazów, tytuł, data rozpoczęcia, trasa w formie obrazka, wszystkie trasy generowane w tym samym programie aby spójnie wyglądało) i każdy kto przyśle opis swojej wyprawy w odpowiednim formacie w określonym terminie zostanie umieszczony w magazynie (ja mogę przygotować szablon w wordzie i w openoffice, aby zaoszczędzić czas), wg mnie powinien on wychodzić jesienią, raz w roku, aby do wiosny można było śledzić, powinien mieć spis treści oraz index, aby można było odnaleźć szybko jakieś szczegóły.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Wrz 2011, 20:01 »
Zanim wpadniecie w totalny amok tytanicznej pracy i zużyjecie masę czasu, spróbujcie odpowiedzieć (sobie i mnie) na pytanie: po co komu taki nasz forumowy magazyn, skoro wszystkie materiały do niego są już (lub będą) w necie? Innymi osłowy: czy warto poświęceć tyle wysiłku, żeby materiały przedstawić w innej formie?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 29 Wrz 2011, 20:09 »
Ja z chęcią poczytałbym profesjonalnie przygotowane opisy wypraw oraz opisy regionów, które warto odwiedzić. Na kolejny sezon mógłbym znaleźć w nim nie tylko opis, ale również mapkę i wszelkie wskazówki. Mógłbym zabrać magazyn na komórkę, laptopa lub do pociągu ;) Arty i tak są pisane na blogach i na forum, więc zebrać to co najciekawsze i uporządkować to w cale nie jest wg. mnie taki głupi pomysł. Do tego możnaby promować rower jako formę spędzania czasu jak również możnaby promować podrozerowerowe.info ;)

Jeśli są chętni do składania i pisania to będę wiernym czytelnikiem :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 29 Wrz 2011, 20:41 »
Ja proponuję magazyn w formie audiobooka, na rower rozwiązanie idealne  :P

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 29 Wrz 2011, 21:25 »
I niech czyta Krystyna Czubówna!

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 29 Wrz 2011, 21:27 »
Hahaha
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 29 Wrz 2011, 21:46 »
Nie musi to być od razu super profesjonalne, wystarczy zebrać relacje, poprzeplatać ze zdjęciami i odpowiednią czcionką ładnie poskładać. Ja często czytam poza komputerem i wydrukowałbym sobie taką pozycję. Chętnie poświęcę trochę czasu i mogę coś zrobić w temacie.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Wrz 2011, 22:08 »
Prototyp koszulki chyba Yoshko testuje cały czas
Jeśli chodzi o technologię to akurat dostęp jest i to sprawdzony. Na wyprawce miałem taką koszulkę robioną na zamówienie w ilości chyba kilkunastu sztuk w Łodzi. Kto widział ten (może) wie. Co do jakości nie mam zastrzeżeń. Ktoś (niepytany  :wink: ) stwierdził, że ładna.
Koszulki były załatwiane w bardzo rożnych wariantach - krótki rękaw+suwak pod szyją, krótki rękaw+suwak pełny, długi rękaw, windstoper.
Moja (krótki rękaw+suwak pod szyją kosztowała) 60 zł, z pełnym suwakiem 70zł, długi rękaw 100 zł, widstoper 120zł.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 29 Wrz 2011, 22:24 »
Robiliście je w Topprincie?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 29 Wrz 2011, 22:28 »
Na wyprawce miałem taką koszulkę robioną na zamówienie w ilości chyba kilkunastu sztuk w Łodzi.
Ta PTTK z cyklistami na brzuchu?

Może zanim zabierzemy się za periodyk, zróbmy w końcu forumowe koszulki
;D

przez chwilę nasunęła mi się myśl, żeby spróbować zrobić forumowy magazyn Podróze Rowerowe online
To ja niedawno myślałem żeby zrobić portal podrozerowerowe :P
Pomysł z magazynem choć faktycznie bes głempszego sęsu, to i tak świetny! :D

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Wrz 2011, 23:43 »
Na wyprawce miałem taką koszulkę robioną na zamówienie w ilości chyba kilkunastu sztuk w Łodzi.
Ta PTTK z cyklistami na brzuchu?
Tak, ta.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 30 Wrz 2011, 09:04 »
Zanim wpadniecie w totalny amok tytanicznej pracy i zużyjecie masę czasu, spróbujcie odpowiedzieć (sobie i mnie) na pytanie: po co komu taki nasz forumowy magazyn, skoro wszystkie materiały do niego są już (lub będą) w necie? Innymi osłowy: czy warto poświęceć tyle wysiłku, żeby materiały przedstawić w innej formie?
Oj tak , będzie magazyn, będą flesze, Krystyna Czubówna, rywalizacja, ramy, procedury, wytyczne, pot , krew i łzy.
A wszystko po to, by był prestiż,sława pieniądze, dziwki , chlanie i... KAPITUŁA!

Zgłaszam się na przewodniczącego kapituły, a jeśli wam nie pasuje, to se założę swój własny magazyn oɟuı˙ǝʍoɹǝʍoɹǝzoɹpod !

Dżihad Legia!
 ;D

« Ostatnia zmiana: 30 Wrz 2011, 09:06 vooy.maciej »

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 30 Wrz 2011, 09:29 »
Dżihad Legia!

Mlask :]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 30 Wrz 2011, 09:32 »
Zgłaszam się na przewodniczącego kapituły

Spadaj, mój wątek!  :-[

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 30 Wrz 2011, 09:39 »
Zraz go zamknę za brak spójności...;)

PS: Może zrobić audycje radiową o podróżach rowerowych? :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum