Autor Wątek: Nowy magazyn podróżorowerowy  (Przeczytany 11683 razy)

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
Odp: Nowy magazyn podróżorowerowy
« 5 Paź 2011, 11:44 »
Wyjustowanie do obu marginesów sprawi, że wewnątrz wierszabędą wielkie, brzydkie dziury. I wtedy napiszecie 'ale tam są wielkie, brzydkie dziury'.

Żeby temu zapobiec mamy np. dzielenie wyrazów ;) Nie poprawiamy fachowca, tylko zgłaszamy sugestie ;) W końcu w tym kraju wszyscy jesteśmy fachowcami wielodziedzinowymi :P

przygotujcie lepiej swój tekst, co?

W przyszłym roku, bo w tym nie mam "dorobku".

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 5 Paź 2011, 11:55 »
@Freud, a zajmiesz się tym 'odpowiedniejszym' składem?

@Salek, tak, wiem, przerabialiśmy to niedawno przy okazji
zmiany silnika forum. Na szczęście magazyn za rok możecie
składać Wy, widać że się świetnie na robocie znacie. Gra? :]

Dajcie pracować Pustelnikowi. Ma swoją wizję, robi to dla Was,
rezygnując z innych przyjemności. Jeśli zaraz posypią się uwagi
do czcionek, kadrowania zdjęć i podobnych, to nici wyjdą
z fajnego pomysłu.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 5 Paź 2011, 12:00 »
Spoko - przecież to tylko są uwagi luźne i mistrzu składu: nie przejmuj się nimi.
Na początek ważne aby magazyn powstał. Takie uwagi typu justowanie itp.
można zawsze zrobić na samym końcu albo i w ogóle ich nie robić.

@Szy ja chciałbym się tym zająć, ale nie chcę się pakować w kolejną rzecz bo i tak brakuje mi godzin w ciągu dnia na zrealizowanie wszystkiego - dlatego nawet się nie wychylałem.
Ew. jeśli będzie potrzeba korekty to proszę o info i wtedy w danym momencie jak znajdę chwilę to mogę wesprzeć ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
« 5 Paź 2011, 12:19 »
@Salek, tak, wiem, przerabialiśmy to niedawno przy okazji zmiany silnika forum. Na szczęście magazyn za rok możecie składać Wy, widać że się świetnie na robocie znacie. Gra?

Ja już gdzieś chyba w tym wątku pisałem, że mogę to poskładać do kupy, tylko potrzebuje zdjęć i zredagowanych tekstów. Nie jest to jakiś większy problem i w sumie jak się ma wszystkie materiały to nie powinno więcej niż jeden popołudniowieczór zająć.
I nie chciałem tu nic a nic umniejszać Pustelnikowi bo już zrobił kawał dobrej roboty i podejrzewam, że sam sobie zdaje z tego sprawę, że z justowaniem będzie ładniej i czytelniej, tylko mu się spieszyło i wrzucił tak na razie :P

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 5 Paź 2011, 12:23 »
Wyjustowanie do obu marginesów sprawi, że wewnątrz wiersza
będą wielkie, brzydkie dziury. I wtedy napiszecie 'ale tam są
wielkie, brzydkie dziury'.

:)

Zajrzyj do każdej gazety czy magazynu i zobacz czy tam są brzydkie dziury? :)

PS: Nie możemy zgłaszać propozycji na starcie, kiedy powinno sie ustalić przynajmniej podstawy by później nie mieszać przy praktycznie skończonym produkcie?

Offline Mężczyzna Freud

« 5 Paź 2011, 12:27 »
yoshko - możemy i na starcie. W zasadzie to dobrze byłoby zrobić design / projekt graficzny, układ tego magazynu. Później będzie szło tylko z górki. Pytanie, czy wiele ustaleń i wskazówek nie pogrąży magazynu w obliczu dużej ilości pracy?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 5 Paź 2011, 12:30 »
Pustelnik to porządny facet i stworzył zaliczgmine.pl mimo ciągłych próśb i narzekań, więc nie martwię się o to, że pogubi się i nie będzie widział co robić. :)
Z wyjustowaniem było pewnie tak jak mówiłeś, ze w pośpiechu wrzucił projekt i tak wyszło.

Offline Mężczyzna Freud

« 5 Paź 2011, 12:35 »
No to faktycznie, jak ma expa / twardziel to nic go nie ruszy :D
Co do magazynu to też odebrałem to jako niezły draft dla czystej próby.

To ja zaproponuję rozkładówkę ;) Tutaj wiadomo: zamiast gołych bab zdjęcie w klimacie rowerowym. Mogłoby tam znajdować się duże foto z jakiejś wyprawki, wyprawy, zlotu np.
Co o tym myślicie?

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 5 Paź 2011, 12:47 »
Dajcie pracować Pustelnikowi. Ma swoją wizję, robi to dla Was,
rezygnując z innych przyjemności. Jeśli zaraz posypią się uwagi
do czcionek, kadrowania zdjęć i podobnych, to nici wyjdą
z fajnego pomysłu.
Pustelnik ma grubą skórę i chętnie przyjmie wszelkie uwagi.  :) Szpalta może być tak jak jest, może być z justowaniem, stan pośredni można uzyskać poprzez dzielenie wyrazów.

Dzielenie wyrazów:
http://chomikuj.pl/pustelnik.eremita/Dokumenty/PRIM2011-dzielenie,1067312116.pdf

Justowanie:
http://chomikuj.pl/pustelnik.eremita/Dokumenty/PRIM2011-justowanie,1067312117.pdf

Czekam na relacje i zdjęcia do magazynu. Ostatecznie mogę skopiować treść i fotki z forum, jeśli nikomu nie chce się wysyłać maila.  ;)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

« 5 Paź 2011, 12:54 »
Z wyjustowaniem było pewnie tak jak mówiłeś, ze w pośpiechu wrzucił projekt i tak wyszło.
Świadomie wybrałem bez justowania, bo luksusowe czasopisma i teksty zwykle nie są justowane  :) ale justowana wersja też ładnie wygląda, może nawet ładniej.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Kobieta Joladanube

• Miasto: Krakow
  • Na forum od: 25.08.2011
« 5 Paź 2011, 12:56 »
Witajcie :) Jako nowa fanka forum i początkujący sakwiarz(rka) nieco się pogubilam w tej dyskusji.
Napiszcie proszę komu i jak mozna ewentualnie "coś"wysłać.
Byle ta instrukcja skomplikowana nie była :icon_exclaim: Drukowanymi poproszę :wink:

« 5 Paź 2011, 13:04 »
Napiszcie proszę komu i jak mozna ewentualnie "coś"wysłać.

Przyślij na mój mail pustelnik.eremita@gmail.com tekst relacji w dowolnym formacie (word, openoffice lub notatnik) i kilka, kilkanaście zdjęć w dobrej rozdzielczości.

« 5 Paź 2011, 13:09 »
Dziekuję za odpowiedz.Z tą dobrą rozdzielczością to moze byc kłopot,ale zobaczymy.
Jak tylko praca uwolni mnie od siebie :) sprobuję napisac co mi w duszy rowerowego ..

« 5 Paź 2011, 13:11 »
.)ucieklo słowko gra.Co mi w duszy rowerowego gra..

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 5 Paź 2011, 13:14 »
Noooo, widzę, że następny etap rozwoju nadciąga.
Doroczny almanach, sklepik internetowy koszulki, kubeczki, kalendarze.
Żeby US nie zastrzelił założy się stowarzyszenie, będzie KRS, NIP, REGON, składki, zarząd.
Nie ma mowy o nudzie  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum