Autor Wątek: Góry Świętokrzyskie w jesiennych kolorach  (Przeczytany 1943 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
J/
« Ostatnia zmiana: 5 Cze 2021, 00:11 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Weekend 22-23.10 mam zajęty nieodwołalnie.
Na pozostałe jeszcze nie mam pomysłu. Chętnie się spotkam, przejadę się kawałek , najchętniej po szosie , bo entuzjastą terenu nie jestem. Mogę zaoferować nocleg u siebie gdyby Ci lokalizacja odpowiadała (Ostrowiec Św.). Ustalisz termin - pogadamy konkretniej :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Michał, wstępnie jestem zainteresowany, pod warunkiem, że ten asfalt będzie się kończył jak najwcześniej, bo chętnie bym śmignął na fullu :)
A w tej sytuacji raczej kwatery, jeśli mógłbym coś zasugerować, bo średnio będę miał w plecaku miejsce na namiot i resztę osprzętu :)
Dojazd oczywiście rowerem. Jak się sprężę, to wyjechawszy rano z Łodzi powinienem dać radę być w południe w Kielcach :)
Dwa dni wolnego w sąsiedztwie weekendu powinno udać się wziąć, ale im wcześniej będę znał termin, tym lepiej, bo nie zawsze jest to możliwe.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Ale dlaczego startować ze schroniska, które jest w centrum Kielc i z którego jest spory kawałek drogi, zamiast z jakiejś wsi na miejscu, np. z Mąchocic, Masłowa, Sw. Katarzyny czy Nowej Słupi? Nie brakuje agrotyrystyk!
http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&q=agroturystyka+g%C3%B3ry+%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie&fb=1&gl=pl&hq=agroturystyka&hnear=0x4717bc0c290849df:0xa1d105910414a614,G%C3%B3ry&ei=TQmKTrmBDYWn0AXuq5wI&sa=X&oi=local_group&ct=image&ved=0CBQQtgM&iwloc=cids:15375503677930063017

A to schronisko akurat niefajne jest. Nocowałem tam w drodze na zlot i pani była raczej niemiła, że nie przyjechałem o 23:00, tylko o 23:15, że na rowerze, że z przyczepką i w ogóle że żyję chyba.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Byle nie jakoś koszmarnie daleko od dworca PKP, bo zanim tam dojedziemy i zostawimy bagaż będzie późno. Tak do 20 km w kierunku wschodnim/północno-wschodnim,
Nie bardzo rozumiem, w czym problem. Nie możemy pojechać z dworca na trasę, a na nocleg dotrzeć wieczorem? A potem zabrać bety i pojechać górami na następny nocleg? I tak dalej, aż na koniec ostatniego dnia trasy wrócimy do Kielc?

No a jeśli już koniecznie musi być pętla bez bagażu, to tym bardziej im głębiej w górach będziemy mieli nocleg (czyli im dalej od dworca - w granicach rozsądku) tym lepiej, bo pokonamy tę odległość tylko raz, zamiast dojeżdżać codziennie! :)

Uszczegóławiając: Św. Katarzyna jak najbardziej może być. Tam zresztą też jest całoroczne schronisko PTSM. Nocowałem i było całkiem przyjemnie :)
Pozostaje pytanie, jak widziałbyś trasy z punktem startowym w tym miejscu.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Na cały weekend nie dam rady ale ponieważ z Krakowa niedaleko to jakąś jednodniówkę mógł bym zrobić. Tym bardziej, że Świętokrzyskie słabo mam objeżdżone.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Będę w Świętokrzyskich tutaj:
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=50.887225,20.853252&spn=0.099521,0.253201&hnear=Racula,+zielonog%C3%B3rski,+Lubuskie&t=m&z=13&vpsrc=6

w tą Sobotę. Będę bardziej na pieszo, ale kombinuję żeby zabrać rowerek.
To będzie wyjazd raczej na siłę przy okazji potrzeby pojawienia się w Kielcach.
Pytanie: z tego miejsca gdzie mam nocleg co można najszybciej obejrzeć rowerem, tak żeby było to coś ciekawe i robiło wrażenie?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Podjedź sobie na Święty Krzyż. W porównaniu z tym co masz w Zielonej Górze podjazd jest okazały, na górze klasztor do zwiedzenia, poza tym bliziutko. Oprócz tego malownicze są okolice Św. Katarzyny, Bodzentyna, można zrobić pętelkę wokół pasma Łysogór. Napisz dokładniej gdzie i kiedy tam będziesz. Nie chcę nic obiecywać, i już się umawiać, ale nie mam jeszcze pomysłu na weekend.

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Kobiety mogą się zabrać czy wyjazd zbyt ekstremalny? No i kiedy?

"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Prognozy są masakryczne na najbliższy weekend, ale może tylko przez kontrast do ostatnich dni  :wink:  W najbliższy weekend nie mogę, ale może za tydzień ? Pożyjemy zobaczymy...
A w kwestii szosa/chęchy głosuję za chęchami. Asfalt nudzi.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
No, ja niestety wypadem z gry :(
Bawcie się dobrze! :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
My z Jacem nie możemy zostac do poniedziałku, wiec nam trochę szkoda - bo jesli być w sobotę dosc pozno, a potem w niedzielę wracać... Ale gdzieś bliżej możemy wyskoczyć!
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum