Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128090 razy)

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Maj 2012, 01:12 »
Spójrz na batona, to zobaczysz,że nie kłamię  Przystanków to ja robię mnóstwo  Z tą średnią to tak, że jadę na dwójce lub jedynce i nie przekraczam 12 na godzinę, jeśli tylko będzie jakaś lekka góreczka, bo na wyższym nie dam rady  Kręcę jak szalony, a jadę wolniutko  Choć ostatnio jechało się lekko

Czyli średnią masz 6 km/h, gdy bierzesz pod uwagę czas jazdy + postoje, tak ?

Na pewno na asfalcie na płaskim dasz radę jechać więcej niż 12 km/h. 20 km/h nie powinno być problemem.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 10 Maj 2012, 10:06 »
może na kolegę czekał

albo na koleżankę  8)

Roweras, we wszystkich wpisach, 99% osób wpisuje jedynie czas jazdy, bez postojów. Spróbuj kiedyś puszczać stoper startując i zatrzymując go jak robisz postój. Później podziel dystans przez czas i będziesz miał średnią ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 10 Maj 2012, 11:23 »
albo na koleżankę  8)

Wyprzedziłam szosowca na płaskim  :icon_redface: biedny chyba był zły, bo się non stop oglądał jak daleko jestem póki go nie wyprzedziłam...  :icon_redface:

A biedny tylko się zastanawiał gdzie ona mu znowu pobłądziła :(
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

biker1990

• Gość
« 10 Maj 2012, 13:07 »
Co do szosowca to może zwolnił i na Ciebie czekał D

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 10 Maj 2012, 14:45 »
Co do szosowca to może zwolnił i na Ciebie czekał
"Jedzie sobie fajna, to poczekam". Ale czemu Cię zostawił, tego za diabła nie potrafię wtedy zrozumieć (metoda mojej koleżanki: jej mąż zaimponował jej tym, że ją wyprzedził :) )
A inna sprawa.. ścig pod pampersem nie pojedzie tak jak chce zawartość lycry.. Czasami po prostu ewidentne braki kondycyjne.

Jakiś czas temu wracałem z roboty, a typek za którym jechałem do mnie "k.., kcesz sie ścigać?". Chyba za bardzo oglądałem jego rower (piękna ultegra, carbony i inne cuda..). Ale po "Dawaj" gostek odpadł po 100m. Nawet nie zdążyłem przerzutki zmienić..

Magda, to na kiedy zapodajesz sparing?
Trole są samotnikami i unikają słońca.

biker1990

• Gość
« 10 Maj 2012, 15:16 »
Co do szosowca to może zwolnił i na Ciebie czekał
"Jedzie sobie fajna, to poczekam". Ale czemu Cię zostawił, tego za diabła nie potrafię wtedy zrozumieć (metoda mojej koleżanki: jej mąż zaimponował jej tym, że ją wyprzedził :) )
A inna sprawa.. ścig pod pampersem nie pojedzie tak jak chce zawartość lycry.. Czasami po prostu ewidentne braki kondycyjne.

Ja czasem mam wrażenie,że jak się spotyka maniaków rowerowych to się czasem bo i się podejść do Niego i zapytać czy można dołączyć ?. Macie tak czasem?

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 10 Maj 2012, 15:18 »
Pająk, takie akcje są najlepsze ;)
Goście na rowerach za nie wiadomo ile kasy, stroje zawodowych grup kolarskich warte więcej niż mój rower, a jeździć toto nie umie....:P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 10 Maj 2012, 15:19 »
Z tą średnią to tak, że jadę na dwójce lub jedynce i nie przekraczam 12 na godzinę, jeśli tylko będzie jakaś lekka góreczka, bo na wyższym nie dam rady :-[ Kręcę jak szalony, a jadę wolniutko....

Moi koledzy pod względem rowerowym są przy mnie cieniuteńcy, ale ja przy większości Was jestem słabiuteńki

roweras - bez jaj ;) Z tego co piszesz to prześcignęłaby Cię moja mama, a Twoich kolegów moja babcia ;)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 10 Maj 2012, 15:23 »
Ja czasem mam wrażenie,że jak się spotyka maniaków rowerowych to się czasem bo i się podejść do Niego i zapytać czy można dołączyć ?. Macie tak czasem?
@_@

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 10 Maj 2012, 17:10 »
Mnie dzisiaj też wyprzedziła laska, ale nie miałem nic przeciwko, za nią jechało się bardzo fajnie :D

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna rowerzysta03

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.02.2012
« 10 Maj 2012, 23:06 »
:D Miałem identycznie. Co lepsze jechała na ostrym kole. Aj, te łydki :icon_twisted:

Pobiłem swoją dniówkę.115km. Trasa Łódź - Tum- Łęczyca - Łódź. Jak na osiągi ludzi z tego forum raczej marnie, ale od czegoś zacząć trzeba.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2012, 23:23 rowerzysta03 »

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 10 Maj 2012, 23:12 »
Pojedź kiedyś z Łęczycy na Piątek i wracaj dopiero do Łodzi, całkiem przyjemna wycieczka wychodzi.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna rowerzysta03

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.02.2012
« 10 Maj 2012, 23:24 »
Podana przeze mnie trasa w dużym skrócie. Piątek był początkowo w planach,ale jakoś się nie złożyło, a w zasadzie to o nim zapomniałem ;D

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 11 Maj 2012, 08:51 »
Daniel, w czwartek do piątku miał jechać? żarty...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna koval__

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 13.05.2010
« 11 Maj 2012, 08:53 »
wczoraj pierwszy raz po wyleczeniu nogi po pogryzieniu przez jakiegoś gada wyszedłem rozgrzać mięśnie. No i okazało się, że po majówce mam 2 załatwione szprychy z tyłu. To już 3 w tym sezonie :/ czy możliwe, że materiał już się zmęczył i następne też będą strzelać pod sakwami ? chyba muszę dać do zaplecenia koło na nowo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum