Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129957 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Zeszlifowałem końcówki dwóch prętów od bagażnika Tubusa. Teraz pasuje do Giant Toughroad. Jakoś temu oryginalnemu alu, nie dowierzałem.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Trochę wstyd, ale dopiero dziś zebrałem się żeby przejechać pierwsze 100 km w tym roku. Zabrakło 4,5 km.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
Korzystając z iście letniej pogody wybrałem się na lubianą przeze mnie hopkę w Zdowie. Wyszło 104km i blisko 1000m przewyższenia.
https://www.strava.com/activities/3572235622

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Ale przecież /.../

Pisałeś o salonie pełną gębą, jest krok w db. str.
By sprzedawali na podnajętym stoisku U rzeźnika, i tak by schodziły jak schodzą.
W salonach to Applem handlują.

A w co /.../

Przechadzając się, znaleźliśmy się tuż.
Wstąpiliśmy po trzymadło do pilota (pod 2gi baran, by nie musieć przepinać).
Jak potąd 83o jest git - I like.

Do czego Wy trenujecie, że takie bajery potrzebne?  :o
/.../

Niczego - wbijam miejscowość/miasto/adres/punkt, ten mnie wiedzie przedziwnie (asfalty wył.).
Tak fajn/ciechawie/dziwnie/absurdalnie/płynnie mi się jeszcze nie jeździło.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Kupiłem Garmina.

No wreszcie!  ;)
Jaki model, turystyk czy rowerowy? A sklep na Corazziego poznaję, też tam kupowałem, jeszcze parę lat temu mieli sklepik w tym samym pasażu dzielony z militarnym, teraz to salon pełną gębą  ;)
Odpowiem wszystkim. Niestety sklepu nie kupiłem, tylko model 520 Plus. Czy on jest do turystyki, czy rowerowy - nie umiem odpowiedzieć. Tak samo jak rozkumać jego funkcji, profili, ekranów, etc. Na razie sparowałem z telefonem, jeszcze nie jeździłem z nim, więc nie wiem, jak to będzie. W razie czego, będę szukał pomocy u kolegów z forum...
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
Kupiłem Garmina.

No wreszcie!  ;)
Jaki model, turystyk czy rowerowy? A sklep na Corazziego poznaję, też tam kupowałem, jeszcze parę lat temu mieli sklepik w tym samym pasażu dzielony z militarnym, teraz to salon pełną gębą  ;)
Odpowiem wszystkim. Niestety sklepu nie kupiłem, tylko model 520 Plus. Czy on jest do turystyki, czy rowerowy - nie umiem odpowiedzieć. Tak samo jak rozkumać jego funkcji, profili, ekranów, etc. Na razie sparowałem z telefonem, jeszcze nie jeździłem z nim, więc nie wiem, jak to będzie. W razie czego, będę szukał pomocy u kolegów z forum...
Heh. Mam podobnie. Ogólnie koncepcja Garmina vs stara Sigma mi się podoba :)

Dużo ekranów od groma funkcji. Bardzo podoba mi się wrzucanie Gpx i apka/www garmin Connect . Fajnie się synchronizują trasy. Było trochę problemów ze separowaniem telefonu  po BT i wpisania hasła do wifi ale jak poszło to zadziałało :)

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Chińczycy się uwinęli. Kubek doszedł dwunastego dnia. :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Do mnie też dziś dotarł, ale dostałem model z innym uchwytem.
Wolałem taki jak Twój...

Offline Mężczyzna gimak

• Miasto: Nowy Sącz
  • Na forum od: 07.05.2017
A mnie dzisiaj udało się urwać drugi raz korbę w ciągu chyba 2 lat. Dobrze ze stało się to dzisiaj, 100 metrów od garażu, a nie wczoraj wczoraj w czasie przejażdżki po okolicznych górkach. Musiałem się przespacerować do sklepu rowerowego po nowe korby.
Przy okazji wymiany zauważyłem, że druga korba też już jest pęknięta.
Zaskoczyło mnie to, za młodu szalałem na rowerze i sztuki urwania (ułamania) korby nie udało mi się dokonać, a teraz przy emeryckiej załatwiłem już dwie.
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy na takie wypady jak wczoraj oprócz gazu pieprzowego, dętki,  pompki oraz paru kluczy, nie taszczyć też kompletu korb.
Jak często Was spotyka takie szczęście?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Jak często Was spotyka takie szczęście?

Cztery miechy temu złamałem support ;P Co prawda mniej irytujące, aniżeli złamanie korby, lecz jechać się i tak nie dało...
I nie, nie mam 10KW mocy w łydzie  ::)

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Spakowany i teraz... do pracy na nockę, a jutro w drogę. Elbląg-Białystok w różnej konfiguracji; GV, Kopernikowski, PSB itp

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Do mnie też dziś dotarł, ale dostałem model z innym uchwytem.

Przysłali inny, niż zamówiłeś? To mam szczęście, bo żyłem w błogiej nieświadomości, że coś takiego może się zdarzyć.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Tylko uchwyt. Reszta jest OK.
Ale wolałbym ten dwuskrzydłowy. 

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Heh. Mam podobnie. Ogólnie koncepcja Garmina vs stara Sigma mi się podoba :)
Dużo ekranów od groma funkcji. Bardzo podoba mi się wrzucanie Gpx i apka/www garmin Connect . Fajnie się synchronizują trasy. Było trochę problemów ze separowaniem telefonu  po BT i wpisania hasła do wifi ale jak poszło to zadziałało :)

Nie zrozumiałem tego: "podoba mi się wrzucanie Gpx".
Po podłączeniu do komputera widzę plik w formacie .fit, czyli domyślam się, że Garmin w tym formacie sposób zapisuje ślad. Chyba, że piszesz o wrzucaniu DO urządzenia plików .gpx z trasami.
Więcej pytań na początek jest tutaj http://yurek55.bikestats.pl/1857791,Zabawa-Garminem.html
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Nie zrozumiałem tego: "podoba mi się wrzucanie Gpx".
Po podłączeniu do komputera widzę plik w formacie .fit, czyli domyślam się, że Garmin w tym formacie sposób zapisuje ślad. Chyba, że piszesz o wrzucaniu DO urządzenia plików .gpx z trasami.
Więcej pytań na początek jest tutaj http://yurek55.bikestats.pl/1857791,Zabawa-Garminem.html

Edge 520 Plus to zdecydowanie sportowy licznik, guzikowy przedstawiciel serii Edge. A z tą synchronizacją to chyba chodzi o przesył bezprzewodowy. Jeśli masz Wi-Fi w domu, albo internet w komórce sparowanej z Edge to plik po skończonej jeździe sam się zsynchronizuje i wskoczy na konto w Garmin Connect, nie trzeba kabla podłączać. A jak zsynchronizujesz z Twoim kontem na Garmin Connect konto na Stravie - to wtedy również i na Strave od razu wskakuje.

Na początku rzeczywiście ciężko to ogarnąć, bo urządzenie jest mocno skomplikowane. Do tego w przypadku guzikowca sformatowanie wszystkich ekranów to czasochłonna robota.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum