Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129901 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 21 Lip 2020, 22:16 »
Korba kompaktową, więc pewnie jest 34t z przodu. Wychodzi na to, że mam minimalnie lżejej. Miękkich przełożeń zdecydowanie dalej brakuje..
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 21 Lip 2020, 22:28 »
48/11 góra, 34/36 dół - zakres wyszedł jak GRX800 2x11, a to jednak szosa, a nie gravel i kierownica jest nadal o wiele niżej od siodełka.
W Konie Sutrze mam nawet 22/36, ale w tym roku jeszcze nigdy najmniejszej tarczy nie użyłem, ale pozycja jest kiblowa, więc na długich i stromych podjazdach może się przydać.

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 21 Lip 2020, 22:49 »
Po dwuletnim biciu się z myślami dokonałem skundlenia geriatyzacyjnego szosówki. Pierwsze testy na podwrocławskich pagórkach wyszły lepiej, niż znakomicie.
Pod Wrocławiem są takie pagórki,  żeby kasety 36 użyć :D?

Offline Mężczyzna MCsubi

« 21 Lip 2020, 23:01 »
14% na podjedzie z Sadów w stronę Ślęży.

Offline Mężczyzna MCsubi

« 21 Lip 2020, 23:03 »
Ale tu bardziej chodziło mi o to, jak Force do 28z poradzi sobie z kasetą 36 w środku zakresu.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 21 Lip 2020, 23:55 »
Śmignąłem se dziś na Gassy, ale tak jakoś zajebiście było, tak wyjątkowo  ;D

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 22 Lip 2020, 10:04 »
Masz jakieś wieści o Gertrudzie (jeśli nie mylę imienia)?

Się kumplujemy - gdy mnie widzi, do płotu podchodzi (zazwyczaj rankiem na wyjeździe, czasem na powrocie), niby pączki roślin skubie, dźwięki wydaje, na co i ja podchodzę, dźwięki wydaję (jej opowiadam, wyjaśniam), na co ona zawsze zimnym, mokrym noskiem dłoń mą dotyka, oczkami się wpatruje. Oczka, twarzyczka jej są kształtne, śliczne - i o tym jej mówię. Przy tym umaszczenie saren napotykanych w lesie jest inne - bardziej w zimną czerwień.

I z Estem się zaprzyjaźniła, przy czym ona skika, kółka kręci na tych swych patyczkach, Est w te wewte wzdłuż płotu napiernicza. Ku sobie się mają - Gertruda to krasawica (choć jeszcze podlotek). Często leżą, wpatrują się tuż z obu stron płotu, czasem noski zbliżą, się powąchają, dotkną (w oczkach radość, ciekawość).

Zdziwiło mnie, przed ulewnym deszczem, burzą się nie skrywa - na trawie z uniesioną głową leży, trwa.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 22 Lip 2020, 21:27 »
zostałem zmotywowany i w końcu rozplotłem popękaną od środka obręcz Mavic A719 z przebiegiem 35k km. Od 5 lat nie dało się jej wycentrować przez pozapiekane aluminiowe nyple, a od dwóch jeździłem na popękanej.
Piasta o tożsamym przebiegu nie ma śladów zużycia. Zdjąłem kapsle, bębenek. Zajrzałem do środka, stwierdziłem brak wycieków smaru oraz brak luzów. Wyczyściłem i złożyłem ponownie. Zaraz zostanie zapleciona ponownie, z nową obręczą i szprychami.
To był mój pierwszy Novatec i pewnie zostanie ostatnim. Jakby wszystkie egzemplarze miały tą jakość, to bym nie narzekał ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 22 Lip 2020, 21:47 »
Zdjąłem kapsle, bębenek. Zajrzałem do środka, stwierdziłem brak wycieków smaru oraz brak luzów.

A ja nawet otworzyć do środka piasty nie potrafię  :icon_redface:

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 23 Lip 2020, 21:52 »
Przeniosłem wszystko z zimowej szosówki na...nową zimową ramę. Tragiczna geometria tej starej sprawiła, że nie dało się roweru ustawić do wygodnej jazdy (Mam długaśne nogi, a rura podsiodłowa została przyspawana pod tak okrutnie ostrym kątem, że nawet przesuwając siodło do przodu poza skalę wciąż musiałem pedałować "do przodu" zamiast na dół. Nie wiem kto to projektował...). Jutro przejadę się testowo, bo już dziś nie mam siły, ale siadając na rower "na sucho" już widzę, że siła z nogi idzie z góry na dół, a nie do przodu pod ukosem, czyli jest o wiele lepiej.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 25 Lip 2020, 19:58 »
Wymieniłem tylną oponę i tylne klocki hamulcowe
Ustawiłem hamulce i tylną przerzutkę
Zapakowałem rower do kartonu
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Bitels

• Gość
« 25 Lip 2020, 20:07 »
Kupiłem i założyłem nowe opony do Emeski. Rower przygotowany do KMT.
To, czy ja jestem gotowy, start w imprezie zweryfikuje :)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 25 Lip 2020, 20:37 »
Odebrałem koło z centrowania. Jutro montuję tarcze do mieszczucho - turystyka i po blisko 25 latach rozstaję się z v - brake'ami w moich rowerach. Było przyjemnie, ale ostatni wyjazd z sakwami i spalenie dwóch par klocków w ciągu 5 dni przelało szalę.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 25 Lip 2020, 20:44 »
Było przyjemnie, ale ostatni wyjazd z sakwami i spalenie dwóch par klocków w ciągu 5 dni przelało szalę.

Co Ty z tymi hamulcami robiłeś?
Ja na na V spokojnie objeżdżam 3 tygodnie po alpejskich zadupiach (+ resztę roku po Irlandii) i są ok, a u Ciebie po kilku dniach  po płaskiej asfaltowej drodze są do wymiany?
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 25 Lip 2020, 20:55 »
Ja pierwszy raz w tym roku wyczyściłem  rower . Nawet łańcuch przetarłem i kasete wyczysciłem. Strasznie duzo roboty  z tym wszystkim .Tak sie zmęczyłem  , że  az musiałem napic sie piwa  ;D
kolarz wybitny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum