Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129669 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Jesteś zadowolony z tego Samyanga?
Pomimo jego wad (na zdjęciach w albumie podlinkowanym przez Marysię widać brzydkie flary, jest też kilka innych wad) - tak, jestem zadowolony, w sumie kupiłem go do nocnych zdjęć ze statywu, ale coraz częściej doceniam za dnia. To tak w odróżnieniu od fujowej 35/2, która jest powolna, nieakuratna i nudna.

Wczoraj wracałem rowerem z Konina do Goliny, jedna z bardziej męczących tras w trym roku, dlatego był odpoczynek na stacji benzynowej.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Czy my już mamy samochody na węgiel w tej naszej pislandii?

A co do flar - nie masz jakiegoś filtra nakręconego?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Nie, to szkoło tak ma, najgorzej jest, kiedy światło pada z boku na soczewkę, ale da się omijać ten problem bokiem.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
To tak w odróżnieniu od fujowej 35/2, która jest powolna, nieakuratna i nudna.

Ta Twoja opinia o powolności 35/2 początkowo mnie zaskoczyła, bo tutaj autor pisze coś dokładnie przeciwnego (również opowiada w filmie na końcu artykułu). Dopiero po chwili spostrzegłem się, że jest jeszcze jeden fujinon 35/2, w wersji XC i to może o nim piszesz.
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2021, 16:00 maper »

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Samotny rower pod wiejskim sklepem

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Do tego z błotnikami, więc nikt nie ukradnie  :icon_twisted:

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
No cóż, mam dosyć mokrych 4 liter i nóg

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Dopiero po chwili spostrzegłem się, że jest jeszcze jeden fujinon 35/2, w wersji XC i to może o nim piszesz.
Miałem w rękach obie wersje, różnią się głównie budową, xc nie ma pierścienia przysłony i jest z plastiku, xf w sumie był wolniejszy, testy mówią to samo, dodatkowo w testach xf jest gorszy na brzegach, ale tego już nie zauważyłem :)

Offline Mężczyzna maper

Czyli fanem trzydziestki piątki nie jesteś. ;D Ja w sumie nie mam o niej opinii. Z podobnych ogniskowych od Fuji docelowo bardziej bym się skłaniał do 23/2.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Jakoś też, na szczęście kupiłem od kogoś i patrząc na to, co się odwala z cenami szkieł do fuji, to mogę sprzedać bez straty.
Ze szkieł do fuja bardzo lubię discovery 25/1.8 i lubiłem fishkę 7,5/2,8, ale to szkła z MF.

@Jeszcze o trzydziestkach piątkach - one lubią pracować, mają ostrość ustawioną po poprzednim zdjęciu, ale przelatują cały zakres ostrości, żeby znów ustawić ostrość na obiekcie, który przed chwilą był przedmiotem fotografii.
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2021, 21:19 wojtek »

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Jakaś setka wpadła... z czego dziesięć pchania przez lądolód.

Offline Mężczyzna maper

@Jeszcze o trzydziestkach piątkach - one lubią pracować, mają ostrość ustawioną po poprzednim zdjęciu, ale przelatują cały zakres ostrości, żeby znów ustawić ostrość na obiekcie, który przed chwilą był przedmiotem fotografii.

A widziałeś na filmie z artykułu, który linkowałem, jak AF szybko pracował z tą 35.?
Może masz włączoną w aparacie funkcję Pre-AF. Tak kombinuję. ::)
Chyba trzeba założyć w dziale Nasze hobby temat o fotografii.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
I zacznie się wojna systemów, jak na wszystkich innych forach o czymkolwiek, gdzie wprowadzono wątek fotograficzny :-)

Offline Mężczyzna liggy

• Miasto:
  • Na forum od: 12.10.2020
Chyba trzeba założyć w dziale Nasze hobby temat o fotografii.

Popieram.
Wojenek nie powinno być, bo już nie te czasy, kiedy były wyraźne różnice w technologiach. Dzisiaj każdy sprzęt jest bardzo dobry, a wybór to kwestia wyłącznie osobistych preferencji.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Nie dzisiaj ale przez ostatni tydzien - pojechałem ze Świnoujscia na Hel , po raz kolejny w zimie . Tym razem zima była prawdziwa a nie tylko kalendarzowa  :P Bałtyk nie zawiodł i  było magicznie .Super trafiłem pogode z temperaturą na lekkim minusie , sniegiem i odrobiną słonca . Sorry za jakośc zdjęc ale sprzęt mam kiepski .
Zapodał byś więcej fot.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum