Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129525 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 17 Kwi 2021, 23:22 »
jak już założysz w końcu tę dętkę to na każdej nierówności ze strachu się człowiek trzęsie

I psychoza, że jednak uchodzi. Automatyczynie włącza się natręctwo ciągłego macania opony.

Prawdopodobną przyczyną mojej gumy było przetarcie ze względu na kiepską taśmę na obręczy. Zatem do wszystkich psychoz i natręctw należy dołożyć jeszcze strach przed pożadnym napompowaniem koła....

Królowa jechała to mnie zabrała.

Tak to można jeździć

Plan był jeszcze dokręcić z 40km dalej, ale trzecia ulewa, 8 stopni i letnie ciuchy mnie trochę złamały, więc się zabrałem. Teraz trochę żałuję...

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 17 Kwi 2021, 23:26 »

Prawdopodobną przyczyną mojej gumy było przetarcie ze względu na kiepską taśmę na obręczy. Zatem do wszystkich psychoz i natręctw należy dołożyć jeszcze strach przed pożadnym napompowaniem koła....

Właśnie to miałem na myśli:

miałem na obręczy bawełniane opaski Veloxa. Namokły i zaczęły się odklejać. Układanie dętki to była masakra. Po krótkim czasie wyskoczyłem z obydwu zapasowych dętek bo zaczęły się szczypać o otwory w obręczy

Plan był jeszcze dokręcić z 40km dalej, ale trzecia ulewa, 8 stopni i letnie ciuchy mnie trochę złamały, więc się zabrałem. Teraz trochę żałuję...

To się nazywa "trening mentalny". Wyryj sobie na ramie napis "jak ścieniuję to będę żałował".

Offline PABLO

« 17 Kwi 2021, 23:37 »
Ja nie mam takich natręctw, a na Turbaczu [...]

Miałem na myśli jazdę na szosie. Delikatny sprzęt. Trochę powietrza ujdzie i koniec jazdy. W terenie to inna sprawa. Trawą można wypchać oponę i jechać dalej.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 17 Kwi 2021, 23:39 »
Ja nie mam natręctw macania opon, po prostu wiem, że ciągle mi schodzi powietrze mimo nowej dętki ;P

Offline PABLO

« 17 Kwi 2021, 23:40 »
Trawą można wypchać oponę i jechać dalej.
Trawą nie, ale szyszkami da się. Na dojazdówkę do pociągu.

Da się. Kumpel tylko dzięki takiemu manewrowi zdążył na pociąg powrotny do domu.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 17 Kwi 2021, 23:54 »
Ja nie mam natręctw macania opon, po prostu wiem, że ciągle mi schodzi powietrze mimo nowej dętki ;P

Ja nie mam natręctw  ;D
Żaden psychiatra nie uzna Cię za zdrowego, jeśli mu pokażemy te wszystkie posty o uciekającym powietrzu przed łataniem dętki, po łataniu, po wymianie na nową itp.
To zwykła, normalna próba wyparcia choroby - nie walcz z tym, poddaj się terapii.
 ;)

« 18 Kwi 2021, 00:05 »
Królowa jechała to mnie zabrała.
Eee, to znowu prywatna inicjatywa. A już myślałem, że stolyca się dorobiła socjalnych autobusów przewożących rowery, wszak to Droga Krajowa nr 10, czyli dziesiątka.

8km od Drobina jest stacja kolejowa Koziebrody, 10km Raciąż. Kilka pociągów tam jeździ. Kiedyś tam widziałem ciuchcię, taką gwiżdżącą i sapiącą. W ogóle wzdłuż tej linii kolejowej jest droga, idealna alternatywa dla DK10, często tam jeżdżę.

Ja nie mam natręctw  ;D
Żaden psychiatra nie uzna Cię za zdrowego, jeśli mu pokażemy te wszystkie posty o uciekającym powietrzu przed łataniem dętki, po łataniu, po wymianie na nową itp.
To zwykła, normalna próba wyparcia choroby - nie walcz z tym, poddaj się terapii.
 ;)

Psychiatrzy mierzą się z dużo większymi problemami niż uciekające powietrze z opony.  ;D

piechucki

• Gość

« 18 Kwi 2021, 16:03 »
Przewietrzyłem dupsko po lasach...

Dlaczemu od dwóch miesięcy jest mi nieustannie tak zimno?  ::) Chyba muszę jednak zacząć rozcieńczać piwo spirystusem...

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

« 19 Kwi 2021, 09:19 »
To się nazywa "trening mentalny". Wyryj sobie na ramie napis "jak ścieniuję to będę żałował".

Ale oczywiście, że wiedziałem. W ramach wyrycia dokręciłem jeszcze 180km w następnego dnia. Piękna pogoda, opaleniznę złapałem. A miałem odpoczywać....

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 19 Kwi 2021, 12:45 »
A zmieniłem pedały

piechucki

• Gość
« 19 Kwi 2021, 12:48 »
A zmieniłem pedały
Nie chcę Cię martwić, ale miałem takie i te "kolce" bardzo niszczyły podeszwy butów...

« 19 Kwi 2021, 12:57 »
Nie chcę Cię martwić, ale miałem takie i te "kolce" bardzo niszczyły podeszwy butów...

Ja takich podobnych używam już 5 lat, któraś para leci i dzięki tym kolcom wreszcie nie spadam z pedałów  ;)

I nie zauważyłem uszczerbków na podeszwach, za to ścięgna achillesa, które wcześniej dostawały platformą podczas spadków, teraz są wdzięczne  :icon_smile2:

piechucki

• Gość
« 19 Kwi 2021, 13:19 »
Oby tak było! :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum