Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1126744 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
ja nic rowerowego dzis nie zrobilam, za to jechalam autobusem;/ co za koszmar, najpierw czekalam chyba 5 minut(!), potem jechal, telepal sie, zatrzymywal na wszystkich przystankach;/ zdecydowanie szybciej jest rowerem, no i sie nie nudze;)

już 1,5 miesiąca borykam się z tym samym problemem codziennie  :-\ nie wiem jak ludzie mogą jeździć mpk!
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
@Aard - jak dla mnie nie liczy się :wink: Nie rozumienie czegoś to raczej nie czynność, ale pocieszę Cię: ja też kompletnie nie zrozumiałem tego co napisał roweras.

@Roweras gorąco polecam zastanowić się nad konstruowaniem zdań w języku polskim.

Akapity, przecinki, kropki i dzielenie zdania w logiczne bloki zdań to coś na prawdę istotnego. Zastanów się co chcesz napisać a później napisz. Po kolei, powoli, składnie. Przeczytaj to zdanie, które sam napisałeś kilka razy i zmieniaj dopóki sam go nie zrozumiesz.

Jeśli chcesz przekazać emocje to proponuję mało uśmieszków a więcej opisu.

Po prostu zastanów się nad tym jak zmienić powyższe zdanie, abyśmy przeczytali je z przyjemnością. Jeśli chcesz pomocy to się polecam - napisz na priv. Jak nauczysz się pisać to uwierz, że wielu ludzi przeczyta to co piszesz, a jeszcze Ci odpowie i będzie z przyjemnością rozmawiało. :wink: Piszę to, ponieważ widziałem Twoje wpisy i są bardzo ciężkie do przeczytania jak dla mnie - za dużo "naciapane" :D

Znowu niczego nikt nie rozumie. Ja tam rozumiem swoje wpisy,ale wy nie pojmujecie tego.A jak coś z oczami,to do okulisty.

Powstawiałem tam znaki interpunkcyjne,a wy nie widzicie.Skąd mogłem wiedzieć,że tu dzieli się posty na bloki możliwe do przeczytania?

Może się nie znam,ale czasami naprawdę was nie kumam,o co wam chodzi.

Na innych forach można ,,ciapać'' ile wlezie :D 
« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2011, 18:00 roweras »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Poza tym, w przeciwieństwie do roweru, w autobusie/tramwaju można czytać książkę
Bynajmniej NIE "w przeciwieństwie do roweru"! Na rowerze też można czytać książkę. Powiem więcej - ja właściwie czytam prawie wyłącznie na rowerze, bo kiedy indziej nie mam czasu  O0
http://www.fileserve.com/list/F2Jz87G

Ja tam rozumiem swoje wpisy
Niestety to nie wystarczy. Piszesz na forum, a nie w pamiętniku.

A jak coś z oczami,to do okulisty.
Daruj sobie takie teksty, Kolego, bo się zrobi naprawdę nieprzyjemnie.
« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2011, 18:24 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
czasami sie zdarza ze autobus czeka, albo podjezdza kiedy ja dochodze do przystanku - to lubie;) czasami czytam, ale zazwyczaj wole patrzec przez okno - fajna perspektywa jest z pietra autobusu:) albo przygladam sie ludziom - oj tez mozna sie naogladac :)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Jechałem ostatnio tramwajem, kupiłem bilet. I doszedłem do wniosku, że za cenę biletu na 30 minut to mogę zjeść tyle, ile zjadłbym po 20-30 km jazdy. Czyli nie tylko gorzej, ale i drożej jest jeździć komunikacją ;)
Wracam do jeżdżenia.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Daniel, ale przynajmniej tramwaju to Ci nie ukradną :) I faktycznie, nie się Tobie nie stanie nawet w przypadku bliskiego spotkania z drugim tramwajem..
A wracając do tematu.. Dziś połamałem podeszwę od buta, złamała się tuż za blachą od bloku.. To już drugie buty w tym roku :(
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna salek

• Miasto: Górki
  • Na forum od: 29.08.2011
Powstawiałem tam znaki interpunkcyjne,a wy nie widzicie

Po znakach interpunkcyjnych zawsze (!) dajemy spację.

Na innych forach można ,,ciapać'' ile wlezie

Ale to nie jest "inne" forum ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Znowu niczego nikt nie rozumie. Ja tam rozumiem swoje wpisy,ale wy nie pojmujecie tego.A jak coś z oczami,to do okulisty.

Widzisz, my nie mamy bezpośredniego połączenia z Twoim mózgiem, przez co nie wiemy o czym myślałeś pisząc. To niestety odrywa Twoją wypowiedź od kontekstu, który uczyniłby ją bardziej zrozumiałą.

Dlatego jeśli Ty rozumiesz, a inni nie to nie oznacza że oni mają problem z oczami, a jedynie że Ty piszesz niezrozumiale.

I to jest pierwszy powód dlaczego powinieneś sobie darować uwagę o oczach.

Drugi jest taki, że jest po prostu trochę niegrzeczna.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Przeskoczę ponad dyskusjami na temat manier i niedostatków ortografii tudzież stylistyki rowerasa i wrócę do Marty. W sprawie komunikacji miejskiej - ostatnio odwiedziły mnie koleżanki z Polski, które koniecznie chciały się przejechać autobusem piętrowym. To był koszmar! Jechaliśmy 40 minut, z czego co najmniej 30 było dla mnie upiorną męką. Po pierwsze pełno tam było ludzi, którzy atakują człowieka swoimi zapachami i rozmowami, zajmują miejsca na przedzie i bezczelnie udają, że są niewinni. Autobus zatrzymuje się ciągle, nieustannie, przyprawiając mnie o ból głowy. Okna otwierane są lub zamykane bez mojej wiedzy i zgody. Jedyna muzyka to trzeszczące komórki. Brr. Wolałabym ten odcinek przejść pieszo... :icon_confused: W dodatku w Dublinie rozkład jazdy autobusu nie jest podany dla danego przystanku. Jedyna informacja to taka, gdzie kierowca zaczyna kurs, potem ile średnio minut zajmuje mu przejechanie z punktu A do B i sam sobie człowiek musi obliczyc kiedy mniej więcej coś się ukaże na horyzoncie. Bilety tylko u kierowcy i tylko za monety. Reszty nie wydają, za to dadzą papierowy odcinek, w którym można udać się do biura w centrum miasta i tam odzyskać swoje np 20 centów. Czego wiekszość pasazerów oczywiście nie robi, bo gra nie jest warta świeczki. Jedyny rtansport publiczny jaki naprawde lubię to metro - warszawskie i londyńskie na równi.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Ot, nasze forum schodzi na psy. Nasz miodem hindiana z czynności rowerowych zaliczyła dziś jazdę autobusem piętrowym :o
A ja sobie natomiast śmignąłem na kolarce 50 km. Jazda była szybciutka, słoneczna, obfitująca w wiatry. Atmosferyczne wiatry - ma się rozumieć :D

Bitels

• Gość
A ja odwiozłem dziś swoją Andzię do pracy. Dystans śmiechu wart, więc nie podaję. Ważne, że rower na wieszaku nie wisi :D

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
Odwiozłeś ją swoim rowerem, na ramie na przykład?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ja pojechałem rowerem żony do serwisu i z powrotem. 3,53km  ;D

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
Jakoś wszędzie blisko w tej Łodzi :D