Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128208 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Niestety dętki na samochodowym wentylu szybko tracą wysokie ciśnienie.
Nie powiedziałbym, z własnego doświadczenia wiem, że CST i Rubena, i inne chińskie szybko traciły, ale na Schwalbe spadek ciśnienia jest o wiele, wiele niższy...
Podobnie jak w Conti.
Potwierdzam, w conti spadki ciśnienia są naprawdę minimalne.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 12 Cze 2012, 15:07 »
Krótka historia odchudzania:

Na początku kwietnia stwierdziłem, że przydałoby się schudnąć. Zacząłem w tym samym momencie pracę, i dzięki temu zacząłem trochę bardziej regularnie jeść (tzn 3-4 posiłki dziennie zamiast 1-2). Jadłem frytki, pizzę, góry makaronu, 3 kotlety z kilogramem ziemniaków, grillowane żarcie, do tego napoje gazowane, piwo,... ot, wszystko to co normalnie, choć starałem się nie przeżerać tak jak zwykle (przy 1-2 posiłkach dziennie to zwykle była paczka makaronu na raz), choć i tak te normalne 6-8 kanapek na posiłek to mało nie jest :P

Do tego na rowerze przejechałem od kwietnia do teraz jakieś 3 300km.

Schudłem 7kg ;D

Czyżby regularne jedzenie kluczem do sukcesu?  ;)
(w trakcie zeszłego lata na rowerze jeździłem w podobnych ilościach, a waga powoli przybierała)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 12 Cze 2012, 16:18 »
Może powiedz z ilu do ilu schudłeś? Bo początkowo zrzuca się łatwiej niż później. Staram się jeść regularnie, zdecydowanie się nie przejadać, odrzuciłem praktycznie słodycze itd. A waga spadać nie chce, choć jeżdżę w miarę dużo.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 12 Cze 2012, 20:01 »
Hmm,  mnie sam rower nic dawał. Nawet zauważyłem, że im więcej jeździłem, tym cięższy byłem. Dopiero zmiany w jedzeniu (m.in. właśnie częstsze i mniejsze posiłki) coś dały.

Marek

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 13 Cze 2012, 09:39 »
z 88 na 81kg przy 188cm wzrostu. głodny nie chodziłem ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 14 Cze 2012, 18:14 »
Właśnie po ponad miesięcznym oczekiwaniu na koło (obręcz Mavic A719,piasta Novatec 802NT, szprychy Sapim force 2,2-1,8-2) z Cykloturu dostałem przesyłkę otworzyłem, zobaczyłem i ochów, achów nie było końca

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

« 18 Cze 2012, 08:57 »
Kolano udzieliło mi (nie pierwszy raz) lekcji pokory. Świnoujskie kwalifikacje do BB Tour skończyły się dla mnie na kilometrze 300/400. A wydawało się, że pójdzie gładko  ;D

Marek

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 18 Cze 2012, 17:06 »
Urządziłem sobie siostrzanym rowerem niezbyt miłą przejażdżkę :(

Przerzucałem biegi z tyłu. Wtedy niefortunnie zahaczył mi się paznokieć o przełącznik. Dziwny ten przełącznik, bo przekręcany jak gaz w motorze. Paznokieć przebił mi ostrym końcem delikatną, wrażliwą skórę pod nim. Pod paznokciem pokazała się krew :( Wyciekło mi też trochę poza paznokieć :(

Musiałem pojechać przez łąkę do rowu z wodą. Słonko prażyło :-\ Ale na szczęście dotarłem do tego rowu i przemyłem ranę ;) Woda nie wyglądała na brudną, więc jak mi się pojawi zakażenie, to będzie to ironia losu ;D Do domu dowlokłem się ledwo ledwo, wymęczony tym słoneczkiem ;D

A jednak jazda w upał to niezbyt fajna rzecz :'(

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 18 Cze 2012, 23:24 »
Dopisz się do tematu 'Wypadki'  :P

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 19 Cze 2012, 09:05 »
Kolano udzieliło mi (nie pierwszy raz) lekcji pokory. Świnoujskie kwalifikacje do BB Tour skończyły się dla mnie na kilometrze 300/400. A wydawało się, że pójdzie gładko  ;D

Marek

a gdzie relacja? co to za maraton? ;) szkoda kolana... może trzeba było wolniej? :P

www.waxmund.pl

« 19 Cze 2012, 09:13 »
a gdzie relacja? co to za maraton?
Nie ma czego relacjonować :-) No, jechałem, jechałem, aż przestałem.
http://www.ksuznam.swi.pl/?menu=impr&impreza=35&mode=regulamin

szkoda kolana... może trzeba było wolniej?
Kolano już w porządku. To nie była kontuzja, tylko głupota - oczywiście należało pojechać wolniej. Jakbym się sprężył, posmarował czymś, to bym dojechał. Ale trochę obawiałem się, że jeśli rzeczywiście rozwalę kolano na miesiąc przed Londynem, to Mateusz powiesi mnie  ;D

Marek

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 20 Cze 2012, 23:56 »
Wreszcie mogę tu coś napisać :) Pierwsza setka w tym sezonie(dopiero) ale za to Przełęcz Salmopolska zdobyta, wpadła też gmina Szczyrk. Przy okazji przetestowałem nową torbę nabagażnikową i pomimo tego że to Kellys (;)) to jestem bardzo zadowolony :) Jechałem kawałek trasą ubiegłotygodniowego śląskiego maratonu rowerowego i wszystko spoko, ale jechać tam po raz któryś w ten sam dzień to faktycznie wieje nudą :)
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 24 Cze 2012, 23:03 »
Zrobiliśmy dziś skromne 54.7 kaem ;) Nie mogło oczywiście zabraknąć izotonika :) Nogi i ręce spaliły mi się na kolor buraczany i szczypały, co zmusiło mnie do użycia kremu łagodzącego :( Przy okazji - moja średnia wyniosła dzisiaj aż 13 kaem ;D

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
« 26 Cze 2012, 00:38 »
A nie masz może w liczniku opcji pomiaru czasu jazdy ? Bo to jest właściwie nie wykonalne mieć średnią 10 km/h (no chyba że masz rower obładowany sakwami przyczepką i innymi kilogramami.
Jeśli masz dwie funkcje pomiaru czasu, to w takim razie to jest ten z mniejszą wartością.  ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 26 Cze 2012, 07:42 »
On mierzy czas z postojami a kilometry na oko :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum