Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1126841 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Korzyści uboczne zakupu na Allegro. Kupiłem drobiazg od gościa z Łodzi. Jak chciałem odebrać to się okazało, że prowadzi sklep i serwis na moim osiedlu. Nic o tym sklepie nie wiedziałem.  :D

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Ot, nasze forum schodzi na psy. Nasz miodem hindiana z czynności rowerowych zaliczyła dziś jazdę autobusem piętrowym :o
Nie, nie, ja wspominałam traumatyczne przeżycia sprzed kilku dni :) dzisiaj jeżdziłam samochodem, ale też sporo przemaszerowałam co nie wlicza się do osiagnięć rowerowych, ale równie skutecznie poprawia samopoczucie. Z rowerowych czynności to pozwoliłam sobie na głęboką refleksję, że po Dublinie jeździ strasznie dużo rowerów miejskich (w sensie tych pożyczanych w centrum do poruszania się po centrum), które wyglądają super. I wpadł mi do głowy pomysł, aby sobie kiedyś z kimś objechać zabytki Dublina na tym rowerku. Potem naszła mnie jeszcze głębsza myśl, po co mam pożyczac rower, skoro mój -nomen omen! - miodowy (sic!) stoi w ogrodzie, w prawie ukończonej szopie.
Borafu, gratuluję dystansu!
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Dzięki, ja też jestem z siebie dumny  ;D
Ale jeszcze bardziej jestem zadowolony z tego że żona ma fajny, sprawny rowerek, który na dodatek jej się podoba.

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
Skończyłem podpiłowywać zjechany blat korby. Jutro test, albo łańcuch się będzie trzymał, albo blat leci do śmietnika.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Dzięki, ja też jestem z siebie dumny  ;D
Ale jeszcze bardziej jestem zadowolony z tego że żona ma fajny, sprawny rowerek, który na dodatek jej się podoba.
Skoro fajny rowerek i się podoba to nie lada wyczyn - niczym 1000km w 48h :D
Masz gdzieś focie tegoż rowerka? Ja żonie kupowałem niedawno i też zadowolona, ale żeby to był szogun wyprawowy to nie powiem. Raczej rower na miasto, a na wyprawy po prostu nadaje się ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
Nadrabiam weekendowo stracony październik i kawałek września ;) Wczoraj i dziś fajne, średnie pod względem dystansu wycieczki - każda niecałe 50 km ;) Fajnie, że jesień się trzyma! :) Za tydzień długi weekend, więc liczę na niego bardzo mocno! :)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Pięknym jest mieć trochę wolnego i wyjść sobie samemu na rower.
Ciągle uczę się jeździć na low-racerze, ale jest to pierwszy rower na którym boję się przekraczać 30km/h  :? A miał być taki szybki..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Za tydzień długi weekend, więc liczę na niego bardzo mocno!
My też liczymy. Na Ciebie. Z Opolskiego do Zielonej Góry nie dalej niż z Łodzi, więc rozumiem, że będziesz? :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Masz gdzieś focie tegoż rowerka? Ja żonie kupowałem niedawno i też zadowolona, ale żeby to był szogun wyprawowy to nie powiem.
Mam, ale jeszcze w aparacie. Trochę cierpliwości i zobaczysz

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Dziś z kolegą Stachem zaliczyliśmy wypad po dawno nieodwiedzanych technicznych zjazdach w okolicach Krk. Byliśmy na Kopcu Kraka, Zakrzówku, w Bodzowie...
Stachu zjeżdża z ostatniego zjazdu - stromego, trudnego do kontrolowania bo wiodącego po luźnych kamieniach, zatrzymuje się na dole, od niechcenia wciska amor i...

pół kiery zostaje mu w łapie :shock: kurczę zimny pot mnie oblał

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
No piękne foto! :) A jak mu się mordka śmieje! ;)
Jak się potem do domu jechało? ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
My też liczymy. Na Ciebie. Z Opolskiego do Zielonej Góry nie dalej niż z Łodzi, więc rozumiem, że będziesz? :)

Eee... Ale że o co biega? Jakiś zlot się szykuje? :D Bo jakoś póki co to Zielona Góra bardziej kojarzy mi się z zielonym, ale ogórkiem jakim się poczułem po Twoim poście aard ;D
A swoją drogą, to dziękuję bardzo za zaproszenie :) Już doczytałem, że chodzi o wyprawkę ;) Poczytam jeszcze trochę w tym temacie i być może faktycznie się pojawię :)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Pięknym jest mieć trochę wolnego i wyjść sobie samemu na rower.
Ciągle uczę się jeździć na low-racerze, ale jest to pierwszy rower na którym boję się przekraczać 30km/h  :? A miał być taki szybki..

low-racer tj szosówka z barankiem?

Skolioza, z czego ta kierownica?
Karol kiedyś złamał karbonową na asfalcie przejeżdżając przez tory.... :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Rammzes

• Miasto: Słupsk/Szczecin
  • Na forum od: 24.10.2011
Low-racer z tego co mi wiadomo wygląda jak poziomka.

Skolioza - nieźle! Raz koledze podczas jazdy widełki poszły. Kierownica do góry, koło do przodu odjechało a potem łup.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Piękne pęknięcie - aż strach pomyśleć co byłoby na górce :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum