Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128355 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Wydrukowałem radzieckie mapy Boliwii.

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
Dzisiaj 25.1 kaem po.... mieście. Miałbym 7 kaem mniej, ale 2 razy brakło mi kasy na zakupy i wracałem się do rynku :P

No i przekroczyłem 900 kaem :) Miałem mieć równe, ale dodatkowe 6.3 kaem się nabiło :) Jeszcze tylko 93.7 kaem i 1000 ;)
« Ostatnia zmiana: 6 Sie 2012, 19:39 roweras »

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Cytat: olo
Spotkałem dziś Amie na Węgrzech

Olo pisze, że Amie pozdrawia forum :)

Ja dziś zaliczyłam rowerowego lenia i zamiast zrobić więcej niż codzienne 7km, poszłam zwyczajnie popływać.

Dziś zrobiłem 22 kaem ;) Naciąłem kocanki, potem w domu ją wyładowałem i jeszcze pojeździłem po miasteczku ;)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Widziałem rower, gdzie mechanizm zapadkowy był w suporcie (firmy FSA), a nie w kasecie. Jakiś stary touringowy KTM.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Zamówiłem ramę do nowego roweru oraz parę części (korby,kaseta, łańcuchy, błotniki). No i koła oraz stery też zamówione :-)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Ktoś coś zrobił rowerowego czyżby roweraS?! :D

Policjanci i strażacy musieli ratować 56-letniego turystę z Lublina, który utknął wraz z rowerem na bagnach w okolicy Wólki Wytyckiej. Wjechał tam, kierując się nawigacją.

źródło: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120808/CHELM/120809544

Wypraszam sobie, ja nie utykam na bagnach :P

Dziś zrobiłem 15 kaem po mieście, dzięki czemu przebiłem dystans z zeszłego roku :) Jupiii :P

No i tatowy rower został zaprowadzony do znajomego na wymianę tarczy przedniej, łańcucha i zębatek :) Na szczęście mieli taką tarczę w hurtowni :)
« Ostatnia zmiana: 8 Sie 2012, 20:04 roweras »

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
Wczoraj 7 h w garażu rozkręcając do ostatniej śrubki Giant XTC 1 po Islandii. Jest już w pełnii wyczyszczony i nasmarowany.

A dzisiaj? znowu w garażu tym razem 6h rozbiórki starego Krossa również do gołej ramy i przygotowałem go na sezon szkolny( dojeżdzanie na uczelnie 25km w jedną stronę)
Zostało tylko założyć nowe linki do przerzutek i można śmigać.

Jutro planuje ruszyć jakiś kolejny rower:) w garażu mam ich 8:)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
krajek ja bym cie wynajela, mam dwa rowery do zrobienia i nie mam mocy, aby sie za to zabrac, czy nawet zaprowadzic do serwisu ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Zort

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.08.2011
    • endomondo
Wczoraj, kręcąc się z dziewczyną rowerami w poszukiwaniu kasku dla niej, na przejściu zerwał mi się łańcuch deorkowy po około 1400 km. Na szczęście zdążyłem do panów na Broniewskiego przez zamknięciem, kupiłem nowy, założyli mi go (oczywiście przez lenistwo nie chciało mi się na tak krótką trasę brać multitoola z skuwaczem) i można było jechać dalej :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Właśnie wymieniłam opony w rowerze i dętkę. Biorąc opony ze starego roweru, który od dwóch lat stoi nieużywany i rdzewieje, zorientowałam się, że miałam w nim opony schwalbe marathon !!! Cóż nie ma jak spostrzegawczość ;) Teraz już wiem czemu tyle kosztowały gdy je kiedyś zakładałam w serwisie;)
Opony wygladają OK, może nieco płaskie są w miejscu na którym stały, ale po napompowaniu nie ma po tym śladu;)
Mam nadzieję, że będą służyć;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Dziś bardzo duży dystans- 100.4 kaem :) Tato wczoraj odebrał rower z nowiutkimi częściami, więc można śmigać :) Pod jedną z miejscowości dopadła nas... burza z piorunami.... :? :? Zapowiadali tylko słabiutkie opady, ale lunęło :? W Miechowie zjeżdżało się z góry fajnie, ale z podporządkowanej wyjechał mi przed nosem jakiś baran i hamowałem z piskiem opony :-[ :-[

Osiągnęliśmy też 54 na godzinę, dzięki czemu pobiłem rekord prędkości maxymalnej. Przekroczyliśmy też po raz pierwszy 1000 kaem w sezonie :) W drodze powrotnej napadł nas deszcz i zmokliśmy jak te psy :icon_twisted: Zaliczyliśmy też nowe gminy :)

W niedzielę kolejne kaemy :)
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2012, 00:08 roweras »

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Sie 2012, 01:17 »
Dzisiaj słabo niecałe 60km , jednak zajęło mi to tylko 2h :) jestem zadowolony z racji iż ostatni tydzien obijałem sie strasznie jeśli chodzi o jazde

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 12 Sie 2012, 18:19 »
Poniosłem klęskę próbując załatać dziurę przy wentylu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum