Cytat: liftlodz w 1 Kwi 2023, 13:16Założyłem nowe klamki i hamulce (hydrauliczne) przy okazji wymieniłem linki biegów.Ajajaj, to teraz będziesz musiał hamować butami jak Flinstonowie, albo skakać z roweru przed znakiem "Ustąp pierwszeństwa"
Założyłem nowe klamki i hamulce (hydrauliczne) przy okazji wymieniłem linki biegów.
Dlaczego?
Odwiedziłem największy, dziś otwarty, sklep rowerowy w Warszawie. "Centrum Rowerowe" znane dotąd jako sklep internetowy rozszerza działalność. Siara by powiedział: - "Mają rozmach, s.... syny". 2700m2Mnie wystarczyło 10 minut i miałem dość. Może kiedyś zajrzę w tygodniu i przed południem.
Gdyż w krytycznym momencie z klamki/zacisku żygnie Ci olejem/DOT, miast zacisnąć tłoki.Ewentualnie zamarznie i zgumowacieje. Możesz też wyrwać przewód jeżdżąc po lesie, co jest dośćtrudne w przypadku linki...
Cytat: qbotcenko w 1 Kwi 2023, 19:53Gdyż w krytycznym momencie z klamki/zacisku żygnie Ci olejem/DOT, miast zacisnąć tłoki.Ewentualnie zamarznie i zgumowacieje. Możesz też wyrwać przewód jeżdżąc po lesie, co jest dośćtrudne w przypadku linki...Żyjesz przesądami sprzed 20 lat, współczesne hydrauliki są dużo lepszymi hamulcami niż mechaniczne, bardzo niewielu po ich spróbowaniu chce wracać do mechaniki. A w rowerze z barankiem to w ogóle inna liga - skuteczne hamowanie z górnego chwytu.
Do MSR też można dokupić segmenty w tym samym sklepie, ale mi się ułamał element ponadnormatywny produkowany na zamówienie dla MSR.
/.../ DOT /.../