Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128795 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Dwa nowe pałąki do Big Agnes dokupiłem (+2 rezerwowe, bo przesyłka 100 zł), ale ten 44 cm do MSR musiałem niestety opracować własnoręcznie.

Przyszły te segmenty z ekstremalnych tekstyliów, wszystko idealnie spasowane, tylko zieleń nieco inna.

Niestety nie było wyboru koloru. Big Agnes Copper Spur HV UL1 znowu będzie mógł dumnie prezentować się podczas wypraw, a legendarny MSR Hubba HP 1 też się odważnie zaprezentuje, ale na wieżach widokowych i podczas innych krótkich wyjazdów z pewną pogodą.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Prawdopodobieństwo że hydraulika padnie przy kluczowym hamowaniu mogącym skończyć się wypadkiem jest dla mnie takie jak zakładanie że pęknie mi ramą, więc mam na plecach w zapasie drugą.

Ja jedynie opisuję co mnie spotkało wiele razy...
Po iluś wypadkach i kolejnym zakładaniu szwów uznałem, że jednak działające hamulce to fajna sprawa i od 5 lat wszystkie moje rowery są na mechanikach.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Prawdopodobieństwo że hydraulika padnie przy kluczowym hamowaniu mogącym skończyć się wypadkiem jest dla mnie takie jak zakładanie że pęknie mi ramą, więc mam na plecach w zapasie drugą.

Ja jedynie opisuję co mnie spotkało wiele razy...
Po iluś wypadkach i kolejnym zakładaniu szwów uznałem, że jednak działające hamulce to fajna sprawa i od 5 lat wszystkie moje rowery są na mechanikach.
I ani przez moment nie przyszło ci do głowy że może jest w tym jakiś malutki twój udział?
Coś robisz źle, miałeś kiepski model hamulców (5 lat w tej kwestii to duuużo), popełniłeś błędy w montażu.

Bo ja odnoszę wrażenie że na wyścigach MTB znalezienie zawodnika, który nie jeździł by na hydraulikach będzie, delikatnie rzecz ujmując, dość trudne, a nie sądzę żeby oni jeździli spokojniej i nie zależało im na sprawnych hamulcach.

I ani przez moment nie przyszło ci do głowy że może jest w tym jakiś malutki twój udział?
Coś robisz źle, miałeś kiepski model hamulców (5 lat w tej kwestii to duuużo), popełniłeś błędy w montażu.

Bo ja odnoszę wrażenie że na wyścigach MTB znalezienie zawodnika, który nie jeździł by na hydraulikach będzie, delikatnie rzecz ujmując, dość trudne, a nie sądzę żeby oni jeździli spokojniej i nie zależało im na sprawnych hamulcach.

Heh, pod koniec już nawet nie skracałem przewodów, tylko zostawiałem fabrycznie zalane, by się nie rozszczelniło. Więc co miałem z nimi robić 'źle'?  ::)
A miałem i Tektro i avidy i deorce i slx'y na których to wjechałem 60km/h na skrzyżowanie, mając znak "Ustąp pierwszeństwa"

Co do zawodników MTB - oni mają co wyścig montowany nowy osprzęt jeśli nie cały nowy rower, więc ciężko to porównywać do typowej eksploatacji, gdzie przez kilka miechów jeździsz między serwisowaniem...
« Ostatnia zmiana: 6 Kwi 2023, 13:13 qbotcenko »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Heh, pod koniec już nawet nie skracałem przewodów, tylko zostawiałem fabrycznie zalane, by się nie rozszczelniło. Więc co miałem z nimi robić 'źle'?  ::)
Nie wiem co, ale skoro tysiące ludzi jeździ na hydraulikach, robiąc trasy tak w koło komina, jak i takie że się boję patrzeć, a Ty twierdzisz że hydrauliki nie hamują i psują się od oglądania to pytanie wydaje mi się zasadne.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Poleciałem traskę z sowiogórskich Jugowic...

... na Przełęcz Woliborską.

Dzień był przepiękny ale...

... czułem się jak bym jeździł po tartaku.
Na całej trasie spotkałem koło dziesięciu brygad drwali.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Narzekaliście w wątku o wieżach widokowych na budowanie nowych wież, a tych w Sudetach jest bardzo dużo, więc poprosiłem Lasy Państwowe o zorganizowanie alternatywnych punktów widokowych poprzez rębnię zupełną. Robi się, stąd utrudnienia na szlaku.  ::)
.
A tak na poważnie, to warto zapamiętać takie miejsca, bo w masywie Lesistej Wielkiej jest teraz widokowa petarda na zachody słońca nad Śnieżką. Nowy las już nasadzony, przed nami 3-4 lata widoków I kategorii.

Zdjęcie wykonane 13.11.2022 na Stachoniu.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stacho%C5%84
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010

To zamieranie świerka? W Górach Stołowych sporo tego widziałem.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Odebrałem od kuriera dwie opony Schwalbe do Autora.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014

To zamieranie świerka? W Górach Stołowych sporo tego widziałem.
Trochę zamartego świerka przyatakowanego kornikiem po suszach w poprzednich latach, trochę połamańców po ostatnich oblodzeniach i mnóstwo zdrowego drzewa na handel.
https://klimat.rp.pl/lasy/art38265011-polska-wysyla-na-potege-drewno-do-chin-rekordowe-wzrosty

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Wykorzystując radar pogodowy przeskoczyłem do domu suchy, co dzisiaj w Łodzi było dużym osiągnięciem

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Zaplotłem przednie koło na Ryde Sputniku, SON28 i szprychach DT ALpine III. Zaraz jadę do zaufanego  kołodzieja, żeby mi to wycentrował. Znając mnie coś pewnie źle wpisałem do kalkulatora i w tygodniu dostanę telefon o to co chcę z tym zrobić.

Odwiedziłem Szyb Krystyna
Było mi tak zajebiście zimno, że straciłem czucie w łapach i jechałem bez zmiany biegów i hamowania

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Wykorzystując radar pogodowy przeskoczyłem do domu suchy, co dzisiaj w Łodzi było dużym osiągnięciem
No to chyba po 18

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
17.30 do 18.30

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum