Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128525 razy)

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 18 Sie 2023, 19:38 »
Zakończyłem długi weekend.
Wpadła trasa hydrogeologiczna wystartowana z domu w kierunku Kielc do których jechałem wyszukując na szlaku rzek do kąpieli.
...
Więcej fot:
https://photos.app.goo.gl/94hcw86svsJ19iNu7

Fajnie fajnie, same znane miejsca znaczy tak od mostu w Przewozie ;) Zresztą zaraz jadę do Załęcza a może i do Kamionu, niestety samochodem...
Przy Bukowej ochrona nie pogoniła? w Korytnicy gdzie szukałeś miocenu?

Mógłbyś podrzucić trasę?

A co tam smacznego dają? Mi się ostatnio marzą rybki, szukałem niedawno na Podolu ale na żadną nie trafiłem, teraz dumam o okolicach Krosna.
Wszędzie spokój, szperałem, przewalałem hałdy, zero reakcji.

Pod Lipą, aktualnie robią tam drogę i w konserwowanych rowach pozbawionych humusu można znaleźć cuda a przy okazji zobaczyć skąd się biorą muszle.

Trasy brak, rodziła się na żywo,wrzucił bym szlak wyznaczony lokalizacjami zdjęć ale nie pamiętam jak się go otwiera w google.

W sumie to fajnie się kręci w takie upały, bo ruch powietrza i parujący pot sprawiają, że komfort jest dużo wyższy niż przy innych aktywnościach czy nieaktywnościach. Jedyne co, to ciecz z bidonów znika w zatrważającym tempie, a w nocy kurcze łapią. Ale dziś już zjadłem kilka łyżeczek różnych soli i innych musujących cudów, zobaczymy.
To mój sposób (skuteczny).  ;D
Witam w klubie kawona ;)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 20 Sie 2023, 21:51 »
Czechosłowacja zaliczona ;]
Fiflok bez przyczyny również, na szczęście zapasowa dętka nie strzeliła bez przyczyny i dotarłem na powrotną banę...

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 21 Sie 2023, 09:31 »
Pokręciłem się weekendowo z tatą po górach Bialskich. Upał niestety nie pomagał...

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 21 Sie 2023, 12:27 »
W sobotę przeżyłem swojego rodzaju katharsis.
Obserwując temperaturę na garminie kiedy spadła z 32 stopni powyżej zera, do 20 i następnie powróciła do poziomu przed spadkiem.
Trwało to około 40 minut.
W tym czasie spadł ulewny deszcz.
Widzialność podczas opadu spadła do kilku metrów.
Uznałem, że nie warto się zatrzymywać, choć auta przystawały by przeczekać największą pompę.
Niezwykłe uczucie.

« 24 Sie 2023, 21:14 »
Zrobiłem szybki przelot w Góry Sowie. Szosa i polniaki pięknie prowadziły, pogoda bajka. W końcu mamy rześkie wieczory i wbrew zapowiedziom może uda się wyszarpać weekend bez większych opadów!

Offline Mężczyzna Rydzu

• Miasto: Wieliczka & Bieruń
  • Na forum od: 22.09.2021
« 26 Sie 2023, 08:03 »
Pojeździłem naokoło komina ;)

« 27 Sie 2023, 20:27 »
Ostatni weekend wakacji zakończyłem serią fajnych sudeckich noclegów.
Było kimono pod drzewem na glebie...

...w wiacie turystycznej...

i na granicznej łące koło Adrszpachu.
Chyba czas kupić hamak i zobaczyć która opcja jest najlepsza.

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
« 28 Sie 2023, 13:15 »
Dziś to nie, ale w sobotę pojechaliśmy na rowerowy wypoczynek, czyli stolnicowanie po Puszczy Niepołomickiej. Pierwsza część planu wyszła elegancko, druga, czyli powrót, a właściwie odwrót (bo czarne chmury za plecami i pomruki zbliżającej się burzy), WTRem do Uścia, to już jazda na czas. Tajming elegancki, bo ostatni rower załadowaliśmy bez deszczu, który to deszcz raczył poczekać, aż zapakujemy poopska do blacharni :P

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Wczoraj z grupą mniej i bardziej znajomych pojechaliśmy w las...
Druga (po czterech latach) edycja Rajdu 4 wieże z wejściem na każdą z nich. Wieża Marii na Czarciej Górze, wieża w Pszczewie, Góra Trębacza i wieża w Święchocinie. 114km tempem żwawym i tylko z jedną "paną". Warto było tym bardziej, że Wieża Marii jest dostrzegalnią pożarową zwykle nie dostępną, ale dzięki uprzejmości LP mogliśmy jako ostatni na nią wejść. W przyszłości będzie to utrudnione, bo doprowadzono prąd i jest przerabiana na bezobsługową z kamerami 360°

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Wieża w Pszczewie jest super na leśny biwak wiosną gdy pada deszcz i nie zależy nam na widokach. Rano ptaszki śpiewają wprost do ucha, bo gałęzie drzew sięgają poziomu wieży. Zimą, gdy spadnie mokry lepki śnieg, może być trochę lepiej z walorami widokowymi, bo ośnieżony las widziany z wieży może być całkiem spoko. Swoją drogą jaki stan wieży?
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Wieża w Pszczewie jest super na leśny biwak wiosną gdy pada deszcz i nie zależy nam na widokach. Rano ptaszki śpiewają wprost do ucha, bo gałęzie drzew sięgają poziomu wieży. Zimą, gdy spadnie mokry lepki śnieg, może być trochę lepiej z walorami widokowymi, bo ośnieżony las widziany z wieży może być całkiem spoko. Swoją drogą jaki stan wieży?
Wydaje mi się, że jeszcze trochę wytrzyma, aczkolwiek widać wykwity różnych porostów na drewnie.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015

...w wiacie turystycznej...

Gdzie znajduje się ta wiata?

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Wczoraj chyba miałem dość ubywającego wiatru z przedniej opony i założyłem nową dętkę od Mitasa... Jak ręką odjął ;)
Jednak łatki się średnio sprawdzają i jeśli jest pierwszy kapeć, to lepiej wymienić, niż kleić, zwłaszcza jeśli łatka jest "best before" i bezklejowa (przezroczysta). 

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006

jeśli łatka jest "best before" i bezklejowa (przezroczysta).

Takich się nie używa. Kup sobie TipTop i będziesz miał 100% pewności, że naklejona łatka będzie trwalsza od całej dętki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum