Na koniu?
Cytat: Elwood w 10 Gru 2023, 00:01Dlaczego ja w cienkim merino i na nim w swetrze z czystej, polskiej lub norweskiej owczej wełnie nie marznę, nawet spocony jak szczur, kiedy na wierzch mam wiatroszczelną szmatę?Po pierwsze parowanie, po drugie po prostu trasport ciepła. Pi razy drzwi to samo zjawisko które wykorzystujesz dmuchając na łyżeczkę gorącej zupy. No jak byś ją przykrył to by nic z tego nie było prawda?
Dlaczego ja w cienkim merino i na nim w swetrze z czystej, polskiej lub norweskiej owczej wełnie nie marznę, nawet spocony jak szczur, kiedy na wierzch mam wiatroszczelną szmatę?
A gdzie Wy te kurtki wozicie? Przecież to z 7-8 litrów zajmuje po spakowaniu... no i ubierać puch na spocony polar, to wilgoć od razu w pióra wejdzie...
Ten żuraw mnie zastanawia, bo myślałem, że one odlatują w cieplejsze rejony, a tu taka niespodzianka.
Nurzałem się w słońcu na stokach Gór Ołowianych...... i Rudaw Janowickich.Do tego były inhalacje świerkowe......i grudniowe fotogrzybobranie.Śnieg w Rudawach jest już w zaniku a na jutro synoptycy zapowiadają w Jeleniej Górze 10 stopni i 100% słońca fotośmietnik https://photos.app.goo.gl/7fLXQqniG57LtZpv6