Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1128387 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 30 Sie 2012, 16:08 »
Bez przesady, poza tym jak widze takich kierowcow to mnie szlag trafia, powinni wysiasc, wziasc samochod na plecy i go przeniesc ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 30 Sie 2012, 16:25 »
Marta - masz samochód?

Dla przykładu: skrzyżowanie Rydza a Dąbrowskiego to tragedia - trzeba uprawiać slalom bokiem, żeby ominąć środek (właściwą część drogi) skrzyżowania. Inaczej podwozie dostaje ostro po tyłku.

Do tego przy 5 osobach w samochodzie zahaczam, hakiem od wystające elementy drogi :P Nie chodzi o hak. Chodzi o te jak ta droga wygląda.
Jakbym nie zwalniał to pewnie niebawem zostawiłbym coś na drodze.

Przepraszam, ale to jest wstyd.
Tak duże miasto a taki stan nawierzchni.
Jak się mówi, że Łódź jest brzydka to spotykam opinię: "oj tam zaraz brzydka... ma piękne miejsca.. ona jest po prostu zaniedbana... bez przesady."
Po czym brakuje mi jezscze koszulki u osoby wyrażającej opinie: "I LOVE ŁÓDŹ" oraz klapek na oczach.
Spójrz prawdzie w oczy - niektóre skrzyżowania w Łodzi to jest tragedia.
Łódź ma ładne miejsca, ale wielokrotnie miejsca te to również ruina. Wiele osób się źle czuje w tym mieście. Ja będąc tu na początku źle się czułem. Teraz jest mi wszystko jedno - przywykłem.
Zacząłem dostrzegać to co jest piękne a co nie. :) Jak to człowiek potrafi się nagiąć do warunków, w których żyje.

P.S.
Zapytałem żony o opinię: powiedziała, że na początku jak tu była to był dla niej szok. "Smród, bród".
« Ostatnia zmiana: 30 Sie 2012, 16:33 Freud »
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 30 Sie 2012, 16:34 »
W Lodzi mialam i sporo jezdzilam:)
Poza tym chyba chodzi ci o skrzyzowanie Dabrowskiego - Kilinskiego? to rownorzedne? ;)
nie jestem pewna ale ono moze nalezec do MPK bo tam byla zajezdnia (teraz juz ponoc szlikwidowana).

Ja nie mowie ze Lodz jest piekna czy brzydka, po protu takie miasto i juz ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Freud

« 30 Sie 2012, 16:44 »
W Lodzi mialam i sporo jezdzilam:)
Poza tym chyba chodzi ci o skrzyzowanie Dabrowskiego - Kilinskiego? to rownorzedne? ;)
nie jestem pewna ale ono moze nalezec do MPK bo tam byla zajezdnia (teraz juz ponoc szlikwidowana).
Ja nie mowie ze Lodz jest piekna czy brzydka, po protu takie miasto i juz ;)
To skrzyżowanie też ;) W sumie jest nawet gorsze :P
Hmm - nie mówisz bo Łódź lubisz, cenisz itd. Tak to działa. Jak miasto, w którym mieszkam, może być brzydkie ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 30 Sie 2012, 17:02 »
Właśnie wróciłem z przejażdżki rowerem siory :) Przy okazji znów ziemniaki jumłem :D 2 reklamówki do połowy zapełniłem. A na miejscu okazało się, że cały kosz nazbierałem ;D W każdym razie podczas jazdy znosiło mnie na boki ;D

Czekam na jutro i placki ziemniaczane z kradzionych ziemniaczków :D

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
« 30 Sie 2012, 18:53 »
Roweras, tak trudno pójść do sklepu i kupić ziemniaki? Trzeba od razu kraść i chwalić się tym na forum? To nie jest powód do dumy...

Odnośnie Łodzi - przejeżdżałem przez nią przedwczoraj wieczorem z zachodu na wschód przez centrum i muszę przyznać, że miasto wywarło na mnie ponure wrażenie, zwłaszcza te zaniedbane uliczki i obdrapane kamienice. Choć i tak dużo lepiej wygląda niż Wałbrzych ;) .

Z rowerowych rzeczy - byłem wtedy w trakcie pobijania swojego rekordu. Udało się zrobić 400 km i na ten rok jestem usatysfakcjonowany :) .
Przez to czytanie Waszych relacji z wyścigów i jednodniówek to się kiedyś kalectwa nabawię :P .

Offline Mężczyzna Freud

« 30 Sie 2012, 20:40 »
Fakt - Wałbrzych to nie jest brzydkie miasto - to jest masakra :D

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 30 Sie 2012, 21:34 »
Dzisiaj moje rowerowe życie weszło w nową fazę ;D
Sprawiłem sobie nowe buciki (sorry hindiana ;)) I przepraszam jeszcze Hipka99 za "sorry" ;)
Panie i Panowie oto
Shimano SH-MT43

Wcześniej jeździłem w zwykłych adidasach i powiem szczerze, że nie spodziewałem się, że sztywna podeszwa robi aż tak wielką różnicę podczas pedałowania.
Inaczej rzecz ujmując - jestem bardzo zadowolony z zakupu :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Freud

« 30 Sie 2012, 21:38 »
A jak pięta?
Mierzyłem buty Shimano SPD trekingowe i nie byłem zadowolony z luźnej pięty w tylnej części buta. Ostatecznie wziąłem sportowe.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 30 Sie 2012, 22:06 »
Chodzi Ci o to, że przy chodzeniu pięta lekko unosi się do góry?
Mi to (jak na razie) nie przeszkadza. Poza tym będę je używał przede wszystkim do jazdy na rowerze. Do chodzenia na co dzień mam inne buty.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 30 Sie 2012, 22:09 »
Postanowiłem, że kupię sobie softshell z Lidla, ale w żadnym już ich nie było.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 30 Sie 2012, 22:12 »
poszły jak świeże bułeczki, przynajmniej w Pozku.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 30 Sie 2012, 22:17 »
Na szczęście w pon. będą znowu - tyle że trekkingowe, ale mam nadzieję, że kurtka da radę bez przedłużonych pleców.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 30 Sie 2012, 22:27 »
no w Toruniu też szybko poszły ale się załapałem ;-) miałem okazję już użyć - podczas nocnego dyżuru w BBtourze i sprawował się całkiem przyzwoicie ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 31 Sie 2012, 08:09 »
Postanowiłem, że kupię sobie softshell z Lidla, ale w żadnym już ich nie było.

Zerknę u siebie :)

@olo, narzekałeś, że za ciepły. :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum