Ani to ani toAle bliżej do "wracam".
Cytat: Borafu w 15 Mar 2024, 15:36Jest jeszcze jedna zaleta łożysk maszynowych - zwykle są w nich używane standardowe łożyska, które można kupić teraz i będzie można kupić za 20 lat w każdym porządnym sklepie z łożyskami, a konusów jest zylion modeli, każdy pasujący do czego producentowi wygodnie.Jedno koło już wymieniałem bo konusy kosztowały tyle co nowa piasta na maszynach i uznałem to za bezsensowne.I tym właśnie mnie kupił serwis.Zweryfikowałem na szybko ich przebieg. Szacuję, że mają jakieś 160 000 kaemów. Najpierw trafiły do "Mojej Gwiazdy", a kiedy zakonczyła żywot po 116 kkm, do "Srebrnego Szerszenia".Jeśli mi się uda odczytać jej oznaczenie podzielę się tą wiedzą.
Jest jeszcze jedna zaleta łożysk maszynowych - zwykle są w nich używane standardowe łożyska, które można kupić teraz i będzie można kupić za 20 lat w każdym porządnym sklepie z łożyskami, a konusów jest zylion modeli, każdy pasujący do czego producentowi wygodnie.Jedno koło już wymieniałem bo konusy kosztowały tyle co nowa piasta na maszynach i uznałem to za bezsensowne.
Zawsze fotogeniczny jest ten most na Narwi i okoliczne łąki (teraz zalane wodą).
Cytat: wiki w 19 Mar 2024, 17:23Zawsze fotogeniczny jest ten most na Narwi i okoliczne łąki (teraz zalane wodą).Da się stamtąd dopłynąć do Narwi, to fakt. Ale wpierw jednak Noteć :-)
Ten widelec to aluminium czy karbon?