Wybranka Kukuczki wiedziała z kim chce się połączyć węzłem małżeńskim. Oczywiście mogła mieć nadzieję, że mąż się zmieni. Jednak wybrała taki „model” i zasadniczo powinna to zaakceptować. Z drugiej strony wspólny związek to zawsze pewien kompromis. Obecnie coraz więcej par rozwodzi się właśnie z uwagi na brak chęci do pójścia na kompromis. Taką postawę można określić jako egoistyczną.
Ale ty zakładasz zdroworozsądkowy proces dedukcji wobec osoby, która jest zakochana. Osoby zakochane mają zaburzone funkcjonowanie neuroprzekaźników. Wynika to z nadprodukcji hormonów, w tym szczególnie serotoniny i dopaminy. Zaburzenie układu nagrody oraz iluzji i zaprzeczeń powoduje upośledzenie wyższych funkcji mózgu. Stąd osoby takie są niezdolne do podejmowania racjonalnych decyzji.
I jak ktoś chce stawiać na siebie, na realizowanie swoich pasji, szczególnie tych czasochłonnych - to jeśli jest odpowiedzialny to nie powinien mieć dzieci. Bo to one cierpią jak ich rodzice się "realizują".
Właściwie to dzieci powinno się produkować w laboratoriach z wyselekcjonowanych genotypów, a nie rodzić. Jeśli mamy przetrwać jako gatunek, a nie jak w filmie dokumentalnym pt. "Idiocracy"
Zamontowałem dziś chlapacz domowej produkcji do przyczepki aby błoto nie lądowało na sprzęcie i zwierzątku
Tak jakby mówił: "patrzcie człowieki jak ja mam tu przechlapane..."
Cytat: Felek w 6 Sty 2025, 18:43Wybranka Kukuczki wiedziała z kim chce się połączyć węzłem małżeńskim. Oczywiście mogła mieć nadzieję, że mąż się zmieni. Jednak wybrała taki „model” i zasadniczo powinna to zaakceptować. Z drugiej strony wspólny związek to zawsze pewien kompromis. Obecnie coraz więcej par rozwodzi się właśnie z uwagi na brak chęci do pójścia na kompromis. Taką postawę można określić jako egoistyczną.Ale ty zakładasz zdroworozsądkowy proces dedukcji wobec osoby, która jest zakochana. Osoby zakochane mają zaburzone funkcjonowanie neuroprzekaźników. Wynika to z nadprodukcji hormonów, w tym szczególnie serotoniny i dopaminy. Zaburzenie układu nagrody oraz iluzji i zaprzeczeń powoduje upośledzenie wyższych funkcji mózgu. Stąd osoby takie są niezdolne do podejmowania racjonalnych decyzji.