Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1226991 razy)

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Dziś dotarłem do takiej oto okrągłej liczby.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Cała sekunda świetlna. Gratulacje!

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Ładna liczba

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Cała sekunda świetlna. Gratulacje!
Dobra uwaga. Ta sekunda trwała 23 lata, ale czasem i sekunda zmienia życie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Wczoraj była lajtowa wycieczka z nutką egzotyki

Dzisiaj niby powtórka z rozrywki, idealna słoneczna pogoda przy umiarkowanej temperaturze. Jazda przez Puszczę Notecką to czysta przyjemność. Fantastyczne widoki i kilka leśnych przecinek prowadzących na krechę przez kolejne wzniesienia. Wpycham rower po piaszczystych zboczach. Czasami jest na tyle niebezpiecznie, że schodzę w dół prowadząc rower.

Po 60 km zaczynają się asfalty, wiatr z reguły sprzyjający a ja zmęczony nie potrafię się z tego cieszyć. Na stację w Pierzyskach docieram wykończony. 120 km czyli tylko 10 więcej niź dzień wcześńiej ale w nogach ok. 70 km często ciężkiego terenu

rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Zgłosiłem niedziałające światła na skrzyżowaniu Karolewskiej i Kowieńskiej w Łodzi na przejeździe rowerowym.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Wpycham rower po piaszczystych zboczach. Czasami jest na tyle niebezpiecznie, że schodzę w dół prowadząc rower.
Specjalnie wybrałeś takie przecinki zamiast szutrówek? Bo Puszcza jest poprzecinana nowymi szutrówkami praktycznie we wszystkie strony, więc można robić rajdy 200 km gravel po samej Puszczy. Trochę trzeba wjechać na szosy lub leśne piaski, ale i tak imponujące są te inwestycje.

Ja jeżdżę już głównie po tych szutrach, a typowe przecinki w poprzek wydm zostawiam na zimę, gdy mróz zetnie grunt i najlepiej, jak jest kilka cm śniegu. Wtedy jest petarda, bo zjechać się da wszytko, a co najwyżej pod górę jest wypych.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Wpycham rower po piaszczystych zboczach. Czasami jest na tyle niebezpiecznie, że schodzę w dół prowadząc rower.
Specjalnie wybrałeś takie przecinki zamiast szutrówek? Bo Puszcza jest poprzecinana nowymi szutrówkami praktycznie we wszystkie strony, więc można robić rajdy 200 km gravel po samej Puszczy. Trochę trzeba wjechać na szosy lub leśne piaski, ale i tak imponujące są te inwestycje.

Ja jeżdżę już głównie po tych szutrach, a typowe przecinki w poprzek wydm zostawiam na zimę, gdy mróz zetnie grunt i najlepiej, jak jest kilka cm śniegu. Wtedy jest petarda, bo zjechać się da wszytko, a co najwyżej pod górę jest wypych.

Trasę wybierałem zupełnie przypadkowo by była najbardziej zgodna z założonym kierunkiem jazdy. Gdybym trochę znał Puszczę to bym się mocno zastanowił w co się pakuję. Między Miały a Klempiczem właściwie szutrówek nie spotkałem ale teren był w większości przejezdny i płaski. Dalej było trochę  szutrów które szybko mi się znudziły. Wtedy moja  trasa wróciła na piaszczyste górki. Trzeba przyznać że przecinki są bardziej widokowe.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Dzisiaj przjechałem, w sumie, w ciągu dnia 80km.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Nawiedziłem Skały Zegarowe

Przy okazji przypomniałem sobie o swej nienawiści do motorynek, gdy dziś chyba pierwszy raz w tym roku grupa mamili nań przeciorała się obok mnie przez kałuże błotne.

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
A ja wstałem, by dalej jechać

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/

Baran Ci się o 150° nocą obrócił  :o

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009

ładne
marcowe

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Po prostu ładna pogoda

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Po trzech tyg. przerwy w następstwie kontuzji kolana w przebiegu prac leśno-gospodarskich, drugi dzień rehabilitacji kolarką bud. Odp. maści, piguły, niemiłosiernie bolesny zabieg u p. świadczącej usługi masażu leczniczego, sprawność przywróciły (widoczne znaki opracowywania przegród w postaci kilkunastocentymetrowych, obustronnych, wielobarwnych siniaków powyżej kolana, bolesność dotykowa tych miejsc, dowodem szczerego zaangażowania tej pani, przez nią przyłożonych narzędzi, sił).

Po powrocie, mlekiem łatwo napełniłem jedno koło (opona 32mm).
Pomimo wielu prób, drugiego nie potrafiłem. - No dramat!

Już kilka dni szukam jesienią przygotowanego łańcucha, na łańcuch specyfiku.
Jak krew z nosa będzie szło dalej, undisputed nie odpalę i na następną sob.-niedz.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum