Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1226990 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Po trzech tyg. przerwy w następstwie kontuzji kolana
Ja sobie właśnie ten weekend całkowicie odpuściłem, bo na dojeździe i powrocie z pracy w piątek poczułem kłucie w kolanie. Bez maści i masaży, po prostu dużo odpoczynku. Mało siedzenia przy kompie, dość dużo leżenia. Jutro jadąc do pracy ocenię, co i jak, ale już podczas chodzenia do sklepu widać poprawę. Teraz trzeba uważać, żeby nie złapać poważnej kontuzji na początku letniego sezonu, wszak w tym roku będzie jeszcze niejeden słoneczny weekend. Kolano trochę oberwało podczas niedawnego wypadu w Gorce, Pieniny i Beskid, tam mocno pracowało z dużymi obciążeniami jak rower klinował się w śniegu, ale na razie objawy ustępują szybko.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Mar 2025, 08:06 »
/.../ mocno pracowało z dużymi obciążeniami jak rower klinował się w śniegu, ale na razie objawy ustępują szybko.

Również w śnieżnej scenerii - ręczną piłą u nasady rezając pień wysokiej sosny, nagle i niespodziewanie usłyszałem gwałtowany trzask walącego się drzewa, z nóg wystrzeliłem się w bok w nadziei, nie zwali się na, nie przywali i mnie. Podczas katapultowania się jedna z nóg wyprostowała się krzywo - w tym kolanie.

O tak grubych pniach, wysokich, ręczna piłą z kolan nigdy więcej.

Piguły (2 rodzaje), maści (3 rodzaje) niechemiczne, w sytuacji urazów stosowane przez sportowców. Następny zabieg u pani jutro.

Choć na biegach miększych, w wikendy krócej, przecież już jeżdżę.
3 tydnie temu obciążać, iść nie szło.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 15 Mar 2025, 13:20 »

Offline PABLO

« 15 Mar 2025, 19:10 »
Słoneczna pogoda i super tanie bilety.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 15 Mar 2025, 19:31 »
Do czego to doszło!
Pablo na szosówce z karbonowymi kołami  ;)
A jeszcze pamiętam z Precla te dyskusje jak to dowodziłeś, że stalowy góral z kołami 26 to rower dobry do wszystkiego  :P

Offline PABLO

« 15 Mar 2025, 19:36 »
Do czego to doszło!

Wilk w terenie ....

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
« 16 Mar 2025, 17:28 »
Nastąpił rozruch po prawie 6-cio miesięcznym śnie zimowym. Przy okazji w końcu uruchomiłem Explore 2, którego kupiłem dawno temu. No nie polubiliśmy się na samym początku. Muszę sprawdzić jego przydatność w miejscu gdzie jeszcze nie byłem, bo wokół komina to robi to samo co smart zegarek.
Ps. przykro patrzeć jak ostatnie urokliwe miejsca w okolicy zarastają zabudową (w tym przypadku Jar Małuski i okolice Skarzawy)

• niech tak się stanie
« 16 Mar 2025, 17:39 »
Ps. przykro patrzeć jak ostatnie urokliwe miejsca w okolicy zarastają zabudową (w tym przypadku Jar Małuski i okolice Skarzawy)
W okolicy Poznania już wszystkie najpiękniejsze miejsca zasrane domkami. Doszło do takiego absurdu, że miasto Poznań zmieniło swego czasu plany zagospodarowania przestrzennego na obszarze kilku hektarów, gdzie miało być pole golfowe i ... teraz sadzi tam las, bo urbanizacja idzie w takim tempie, że zaburza układ klinów zieleni. Nie zmienia to jednak faktu, że piękne obszary położone na wioskach poza miastem zamieniają się w domkowiska. Co ciekawe, ludzie budujący się na takim fajnym polu nie zdają sobie sprawy, że za chwilę będą na polu w mieście, ale z samymi jego wadami (zwarta zabudowa, sąsiad palący plastikiem, ruchliwa ulica itd.), a bez jego zalet (blisko do szkoły, szpitala, całodobowa komunikacja publiczna itd.). No i potem ruch na drogach do miasta rośnie, bo wszystko trzeba załatwiać samochodem - dzieci do szkoły samochodem, zakupy samochodem, do pracy i z powrotem samochodem, no bo wszędzie daleko.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 16 Mar 2025, 19:40 »
Nastąpił rozruch po prawie 6-cio miesięcznym śnie zimowym.

Kto Cię uśpił na pół roku?  :o

Co ciekawe, ludzie budujący się na takim fajnym polu nie zdają sobie sprawy, że za chwilę będą na polu w mieście, ale z samymi jego wadami

W latach 90" miałem 200 metrów do najbliższego sąsiada w linii prostej, teraz tylko strona południowa ocalała, gdyż graniczy z lasem  ::) Kiedy jakaś kutapokalipsa, by się pozbyć ludzkości?

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
« 16 Mar 2025, 20:20 »
Dałbym głowę za to, że na Głuszyckich trasach MTB zostały już tylko śnieżne łaty, no i bym ją stracił.

Jest pięknie biało i jeszcze parę dni tak będzie

Offline Mężczyzna rafalini

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 01.11.2022
« 16 Mar 2025, 20:33 »
Kiedy jakaś kutapokalipsa, by się pozbyć ludzkości?
Ta kutapokalilpsa już trwa. Nazywa się dzietność.
Ludność Dąbrowy Górniczej zmalała ze 139 tysięcy w 1991 do 118 tysięcy obecnie. A są miejsca w Polsce, gdzie jest znacznie gorzej (lub lepiej, jeśli ktoś nie lubi sąsiadów:-)
Za niedługo będą w naszym kraju miejsca "zasrane domkami" i dość bezludne. A jeśli trendy demograficzne się nie odwrócą, a granic będziemy pilnować, to po pewnym czasie i te domki będą stać puste.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Mar 2025, 20:41 »
Ludność konkretnej miejscowości nie oddaje prawidłowo sytuacji demograficznej. Np. liczba mieszkańców Miasta Pabianic spada, ale liczba mieszkańców w Powiecie Pabianickim jest constans. Wieś w której mieszkam, jak się wprowadzałem liczyła sobie niespełna 600 osób, w chwilo obecnej przekroczyła 1500 osób.

A w temacie wątku to zrobiłem sobie ładną wycieczkę w tym cudownym słońcu

Ps. Edycja po interwencji kolegi purysty
« Ostatnia zmiana: 16 Mar 2025, 21:33 Król Julian »

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

• niech tak się stanie
« 16 Mar 2025, 21:06 »
Np. ilość mieszkańców  Miasta Pabianic spada, ale ilość mieszkańców w Powiecie Pabianickim jest constans.
Dziwne zdanie. Rozumiem, że może spadać liczba, a wzrastać ilość (mierzona np. w kilogramach, bo społeczeństwo tyje)  :lol:

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 19 Mar 2025, 08:54 »
Zanabyłem dziś pierwsze w życiu klamki Duro Sracza  :icon_redface: Niby ze sklepu, a zabytkowe.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 19 Mar 2025, 10:00 »
Nibykolarką perszy raz od bywszej zimy.
Do następnej jednorzędny sporadycznie.

evviva!

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum