Cytat: magda w 15 Kwi 2025, 18:14Kupiłam bilet PKP na zlot.Zainspirowałaś mnie też kupiłem
Kupiłam bilet PKP na zlot.
Ja zaczynam z Piotrkowa Trybunalskiego w środę po południu
Cytat: Daniel w 14 Kwi 2025, 14:23Kupujcie metaliczne. Nie widzę żadnych wad, a starczają na dłużej.W mojej opinii wadą metalików jest gorsza modulacja (bardziej zero-jedynkowe hamowanie) oraz znacznie większa szansa na hałas podczas hamowania. Dlatego osobiście używam w szosie metalików zimą, gdy są gorsze warunki i klocki zauważalnie szybciej się zużywają. Natomiast wiosną na sezon letni zakładam klocki żywiczne, bo na nich hamuje mi się wygodniej.
Kupujcie metaliczne. Nie widzę żadnych wad, a starczają na dłużej.
To o której warto zawitać, by nie być pierwszym nawalonym leżącym w ognisku?
ty masz hamulce shimano, które jest znane z owej 0-1 modulacji, którą metaliki dodatkowo wzmacniają.
no ale ty pisałeś o zerojedynkowej najpierw
Na szosowych tarczach shimano to z tego co pamiętam to w ogóle jest napisane "resin only".
Cytat: MaciekK w 17 Kwi 2025, 00:36Na szosowych tarczach shimano to z tego co pamiętam to w ogóle jest napisane "resin only".Ale to tylko na niektórych modelach. To nie tylko w szosie funkcjonuje bo i w MTB kiedyś taką tarczę miałem. Ale są i modele tarcz Shimano pod oba typy klocków, zresztą to chyba trochę naciągane i taka tarcza "resin only" powinna pójść z metalikiem.