Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129032 razy)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl

Dziś o 3. nad ranem zacząłem czytać książkę "Dzienniki rowerowe".
Kiedyś słuchałam muzy Talking Heads. O ile się nie mylę to właśnie lider tego zespołu napisał tą książkę?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Ano. :)

Offline m+k

Jak ich kiedyś słuchałam (a szczególnie tego właśnie nagrania ale w wersji oryginalnej) odnosiłam wrażenie, że wokalista ma dość dziwny głos (jakby nieco fałszował) ale taka jego właśnie uroda. Niestety kiedyś można było tylko słuchać, oglądanie przyszło z czasem :)
Acha. Ale żeby utrzymać się w temacie wątku napiszę, że po południu idę pojeździć tandemem (z narzeczoną mojego syna) i moim psem ;)
« Ostatnia zmiana: 4 Sie 2013, 13:33 m+k »

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
Skromne 27 km :)

Wystarczyło mi 9 dni nie jeżdżenia na rowerku i już forma spadła :(

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Wczoraj 180 km promem, 84 km rowerem, 40 km pociągiem i 4 km na bosaka po plaży i wydmach, czyli jednodniowa wycieczka po północnej Jutlandii. Widoki zupełnie inne niż po drugiej stronie Kattegatu - gdyby nie architektura (urocze domki koloru kogla-mogla:) i infrastruktura rowerowa, pomyślałabym, że jestem w Polsce :)

Kilka zdjęć z wycieczki.

Zauważyłam, że coś mi łańcuch rzęzi (czy raczej korba skacze, jakby jakaś tarka tam była czy co...) na najwyższej przedniej przerzutce. Na szczęście rzadko jej używam ;)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Yoshko - podoba ci sie ta ksiazka?

Na blogu mozecie przeczytac moja recenzje na jej temat.

A ja dopiero dziś wzięłam się za dętkę, o której pisałam na początku tygodnia. Przyjrzałam się dokładnie oponie i okazało się, że jest mocno zorana, ma mnóstwo, na szczęście malutki, nacięć (wasze też tak mają?). Tkwiło w niej sporo drobniutkich odłamków szkła, z których jeden albo dwa mogły przebijać dętkę ponieważ tkwiły dość głęboko.
I tu mam pytanie, czy jeżeli przebicie opony jest na wylot, to czy będzie ono przyszczypywało dętkę (pewnie  tak), co z tym zrobić? Nakleić jakąś łatkę na oponę, aby zakryć tę dziurkę? Zrobiłam tak kiedyś, po prostu w miejscu rozciętej opony przykleiłam kawałek złożonego na kilka części papieru. Wytrzymało to około 1000km ;) Może macie jednak jakieś bardziej ambitne pomysły, bo to była totalna prowizorka ;)

A tu kilka zdjęć tego co znalazłam w oponach, acha i zamieniłam przednią z tylną miejscami, ponieważ doszłam do wniosku, że prednia jest w nicoe lepszym stanie, zobaczymy, kiedy złapie kolejną gumę ;)

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Dobra robota. :)

Do jakiego ciśnienia pompujesz?

Dopiero pierwszy rozdział przeczytałem. Troszkę chaotyczna ale taki zapewne był jej autor. :D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Ale żeby utrzymać się w temacie wątku napiszę, że po południu idę pojeździć tandemem (z narzeczoną mojego syna) i moim psem

No to tandem to za mało :)

Offline Kobieta Marta

Pompuję do 5 bar, maksymalna wartość jaka jest na oponie.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline m+k

Ale żeby utrzymać się w temacie wątku napiszę, że po południu idę pojeździć tandemem (z narzeczoną mojego syna) i moim psem

No to tandem to za mało :)
To prawda:) Jak tak dalej pójdzie to będzie to wyglądało tak:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Bike_for_four.jpg

Bitels

• Gość
Wracam z wycieczki. Będzie ok 100km. :)

Offline Kobieta Marta

Kupiłam wodoodoprne ochraniacze na buty, ciekawe jak się sprawdzą, czekam na porę deszczową. Ponadto kupiłam też neopropenowe rękawiczki i skarpetki ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Jak cię ponownie najdzie ochota na Łosia to daj znać.

Ja tam byłem bez powodu i, może dlatego,  Łoś sam mi wpadł pod koła  ;)

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
To ja muszę nadrobić.
Nie mogę się dać jak w zeszłym roku ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....