Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129308 razy)

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Przejechałem ok. 55km ale zarejestrowało się na MyTracks tylko pierwsze 20,36km, do Piaseczna. Trasę obliczyłem w przybliżeniu dzięki google maps. Po powrocie poważnie zająłem się licznikiem i znalazłem przyczynę "niedziałania". Od jutra powinien wskazywać prędkość i dystans.
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
ok. 48km, Wałbrzych-Świebodzice-jezioro Dobromierz-zamek Książ-Szczawno Zdrój. Nie złapałam gumy jak Wy, ale się zgubiłam bez mapy, straciłam 3km .

między Świebodzicami a skrętem na Jaskulin przejechałam po tym:

https://drive.google.com/file/d/0BwuXf-5aJpdYTm95MV9mT09RWTQ/edit?usp=sharing

...ja Ciebie też!

Środek drogi krajowej, z auta raczej nie byłoby widać co jest napisane, czyżby sprawka rowerzystów? A może tych co malowali linie na jezdni?:P

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
Który to siedzi w mojej głowie i wie którędy jadę?:D

p.s. bardzo spychające wiatry dziś .. :/

rdklstr

• Gość
Nie złapałam gumy jak Wy, ale się zgubiłam bez mapy, straciłam 3km .

Tzn. zrobiłaś o 3km krótszą trasę? Czy może nadłożyłaś drogi i ZYSKAŁAŚ 3km? ;)

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
Zyskałam na liczniku, ale! to były 3 km stracone i można było je wykorzystać inaczej. Jechałam mocno pod górę wiochą gdzie psy pupami szczekały, a tu się okazało, że ślepa uliczka i zagrodzone pole.

rdklstr

• Gość
Zyskałam na liczniku, ale! to były 3 km stracone i można było je wykorzystać inaczej. Jechałam mocno pod górę wiochą gdzie psy pupami szczekały, a tu się okazało, że ślepa uliczka i zagrodzone pole.
E tam. Przygoda  ;)

Ja wykręciłem 3km po sadzie, od miedzy do miedzy  :)

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Na forum od: 25.02.2013
Na dziś wymyśliłem sobie nieco trudniejszą trasę niż w Nowy Rok. Z wieloma podjazdami. O jakichś prawdziwych górach nie ma co mówić, choć właściwie jechałem przez Góry Wałbrzyskie (tak dla porządku). Góry Wałbrzyskie nie przekraczają 900 mnpm i w związku z tym nie są trudne dla rowerzysty w pełni sezonu. Najwyżej położone miejsca na mojej trasie nie windowały się wyżej niż 500-600 m.
Trochę bałem się jednak, że porywam się na cięższą jazdę, choć forma zupełnie kiepska. No ale skoro wczoraj w głowie powstał plan, należało go zrealizować. A postanowiłem wybrać się do czeskiego Broumova.
Wyjechałem przed dziesiątą. Wcześniej chyba nie było sensu, bo po nocy dość długo odmarzała szadź. Zresztą dzień był pochmurny i jeszcze koło ósmej straszył szarówką. Ta pochmurność nawet mi odpowiadała. Przynajmniej nie było słońca, które podczas moich poprzednich jazd strasznie raziło w oczy. No i można było się uczciwie wyspać.
Pogodę sprawdziłem starannie. Nie lubię zima jeździć w deszczu. Miało być pochmurnie, ale bez opadów. No i dobrze! Deszczu co prawda nie było, ale cały czas jechałem trasą nasiąkniętą wodą i błotem. Temperatura na lekkim plusie.
Pierwsze 30 kilometrów to generalnie jazda pod górę. Najtrudniejsze były podjazdy w samym Wałbrzychu. Zwłaszcza 6- kilometrowy ulicami Niepodległości i Wałbrzyską. Tu drobna uwaga. Już kiedyś zastanowiło mnie, że w Wałbrzychu jest ul. Wałbrzyska. To dość dziwne. Czy w Warszawie jest Warszawska? Albo dajmy na to w Kórniku Kórnicka? Chyba nie… Tak mi się wydaje, choć pewności nie mam, ale nazwa tej ulicy pozostała niezmieniona, gdy do Wałbrzycha w latach sześćdziesiątych przyłączono miejscowość Glinik. W Gliniku mogła być przecież ul. Wałbrzyska.
No dobra. Dość tych dywagacji. W każdym razie dość zmordował mnie ten pierwszy odcinek. Na rozstaju dróg za Wałbrzychem (kierunki na Rybnicę Leśną i Unisław Śl.) odczytałem z licznika prędkość średnią. 16,5 km/h. Kiepsko.
No ale dalej było już w dół. Do samej czeskiej granicy .W Czechach zrobiłem małą pętelkę i wracałem tą sama trasą. No ale zamiast do Wałbrzycha, pojechałem do Głuszycy.
Na podjeździe z Unisławia do Rybnicy Leśnej po raz pierwszy tego roku widziałem śnieg. Zalegał w przydrożnych rowach. No ale nie dziwota. W tym miejscu śnieg można zobaczyć nawet na przełomie kwietnia i maja.
Na trasie, zarówno w Polsce jak i w Czechach widziałem sporo rowerzystów. Tak jak ja wykorzystywali dziwne przedwiośnie na początku stycznia, by trochę pośmigać.
Zima jednak przyjdzie. W styczniu, lutym. Nie daj Boże w marcu i kwietniu. Bo wtedy prawdziwy początek sezonu rowerowego może się nieco przesunąć.
Dzisiejsza trasa: Świdnica-Bystrzyca Dolna-Lubachów-Złoty Las-Wałbrzych-Unisław Śl.-Mieroszów-Mezimesti-Hejtmankovice-Broumov-Hyncice-Mezimesti-Mieroszów-Unisław Śl.-Rybnica Leśna-Głuszyca-Olszyniec-Lubachów-Bystrzyca Dolna-Świdnica.
Dystans 111,3 km ze średnią 20,6 km/h.

• Jurek rowerowy
Po powrocie poważnie zająłem się licznikiem i znalazłem przyczynę "niedziałania". Od jutra powinien wskazywać prędkość i dystans.
Po Warszawie 41 km i jednak nadal z niesprawnym licznikiem. Początkowo pokazywał dobrze, ale pod koniec wskazania skakały z  25km/h na 5km/h. Dociśnięcie baterii w nadajniku złożoną folią amelinuminową, nie do końca pomogło:)

PS.---> RODDOS Nie myślałeś o prowadzeniu bloga rowerowego na BS? Tam byś miał wszystkie opisy wycieczek i statystyki w jednym miejscu.

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
Nie dziś ale wczoraj wreszcie odebrałem osobiście od Yoshka kalendarz . Do białej pociągiem i z powrotem rowerem do Warszawy 168 km przejechałem .  7.30 godz. jazdy  i      1. 30 godz . przerwy
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa

Offline Mężczyzna MarqoBiker

• http://za-miedza.pl/
  • Miasto: Stalowa Wola
  • Na forum od: 16.01.2013
    • [URL=https://imageshack.com/i/0lrcroj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/21/rcro.jpg[/IMG][/URL]
Marne 34 km...ale zawsze coś .

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Nie dziś ale wczoraj wreszcie odebrałem osobiście od Yoshka kalendarz . Do białej pociągiem i z powrotem rowerem do Warszawy 168 km przejechałem .  7.30 godz. jazdy  i      1. 30 godz . przerwy

Ostro zacząłeś nowy rok pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

• Jurek rowerowy
Poranne 42 km przed śniadaniem opisane tutaj.
Zmieniłem baterię w nadajniku radiowym licznika rowerowego, może pomoże?

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Dziś pierwsza setka w 2014 roku pękła  :D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

• Jurek rowerowy
Dziś przed śniadaniem 43 kilometry. Na zdjęciu kościół pod wezwaniem Niepokalanego Poczęcia NMP na Żbikowie (Pruszków)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum