Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129420 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Garmin etrex 30. Bardzo fajna zabawka.

My dzisiaj nasz sklęliśmy. :)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ja też trochę bluzgałem na etrexa 20. Za grosz nie mogę pojąć dlaczego jadąc DK 91, która prowadzi wprost do Torunia, i będąc zaledwie 30 km od miasta, etrex wyznacza mi drogę jakimiś wywijasami. Próbowałem zmieniać w opcjach jakieś ustawienia, bez efektu :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
to zależy od twoich ustawień omijania autostrad. W UMP (i pewnie w innych mapach też), niektóre drogi krajowe są oznaczone jako autostrady.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
W sumie niecałe 50 km, z czego niespełna 5 po duktach polnych nawigujac wg mchu i drutów wysokiego napięcia. A na koniec kapeć cholibka...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Dziś reanimowałem mieszczucha, bo trzymanie go na dworze dało mu w kość (przez kilka dni hamowałem jak Flintstone ;) )

Wczoraj się trochę przejechałem, piękne słońce było do południa! Wnioski z wycieczki, do wymiany: linki, pancerze, klocki hamulcowe, mięśnie i płuca ;)

Offline Mężczyzna marian65

• Miasto: Gronowo Górne
  • Na forum od: 23.11.2012
132km. do Stegny na kąpiel Elbląskich Morsów.
Przy okazji gleba na lodowej niespodziance zakończona ósemką w kole kolegi który nie zdążył wyhamować i na mnie najechał. Ostatnie 15km. musiał jechać z rozpiętymi przednim hamulcem i chyboczącym się kołem.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W UMP (i pewnie w innych mapach też), niektóre drogi krajowe są oznaczone jako autostrady.
A niektóre autostrady nie są ustawione jako autostrady :-[
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
popołudniem nakręciłem skromne 107 km

http://waskii.bikestats.pl/

pora wziąć się za większe dystanse bo siły są tylko, że czasu chronicznie brak ;(

"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Wąski, Ty to i tak trzaskasz dużo kilometrów, to się nie musisz za siebie brać. To ja się ja powinienem się wziąć za siebie, bo zero formy... :P ujechałem te 170 i było kiepsko ;)

Tylko patrzeć jak tysiączek gmin pęknie :)

Noooo, trochę z tym jeszcze zejdzie ;)

132km. do Stegny na kąpiel Elbląskich Morsów.
Przy okazji gleba na lodowej niespodziance zakończona ósemką w kole kolegi który nie zdążył wyhamować i na mnie najechał. Ostatnie 15km. musiał jechać z rozpiętymi przednim hamulcem i chyboczącym się kołem.

To dziewczę z lewej, trochę zaniża średnią wieku :P

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
W UMP (i pewnie w innych mapach też), niektóre drogi krajowe są oznaczone jako autostrady.
A niektóre autostrady nie są ustawione jako autostrady :-[

W temacie, byłem dzisiaj na rowerze. :)
Co do UMPa, routing robiony jest raczej pod samochód i ten typ przeliczania należy wybrać w urządzeniu.
Polecam też mapy pobrane z http://www.velomap.org/
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Wąski, Ty to i tak trzaskasz dużo kilometrów, to się nie musisz za siebie brać. To ja się ja powinienem się wziąć za siebie, bo zero formy... :P ujechałem te 170 i było kiepsko :wink:

Wax - pojeździsz chwilę i forma przyjdzie. Jesteś jeszcze w tym wieku, że wystarczy trochę ruchu i forma jest :D
W moim przypadku czuję, że mogę coraz więcej ale nadal jest niedosyt bo zbyt często wymiękam ale jeszcze kilka tysięcy nakręcę i będzie lepiej.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
To dziewczę z lewej, trochę zaniża średnią wieku :P
Nie tak bardzo jak dwójka z prawej   :icon_twisted:

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Tyle że tamci się nie kąpią :p

Wax - pojeździsz chwilę i forma przyjdzie. Jesteś jeszcze w tym wieku, że wystarczy trochę ruchu i forma jest :D
Się okaże :P Przez ostatnie 5,5 miesiąca zrobiłem jakieś ~1000km, więc tyle co nic, więc spadek na pewno jest... :/
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
popołudniem nakręciłem skromne 107 km

http://waskii.bikestats.pl/

pora wziąć się za większe dystanse bo siły są tylko, że czasu chronicznie brak ;(

Wczoraj, znaczy w sobotę jechałem całkiem blisko Twojej trasy, dokładnie przecinając ją jadąc z Rudnej na Lubiń.
W planie miałem most w Ciechanowie a pojechałem hm... trochę dalej.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Lubiń.
Lubin :)

dokąd dojechałeś ?
Okolice Radoszyc to można powiedzieć, że moje rodzinne strony :)
a może wczoraj gdzieś się mijaliśmy - o której jechałeś ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum