Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129712 razy)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 27 Kwi 2014, 18:23 »
Kawałek wschodniej wielkopolski.
Bez kawy można żyć.
Tak jak bez palenia papierosów.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 27 Kwi 2014, 20:14 »
Bez kawy można żyć.

No nie wiem, wg mnie nie można. Chyba, że z (plastikowego) kubka, tej bezsmakowej, bezwyrazowej cieczy o brązowo - czarnym zabarwieniu. Ok, wtedy tak, można.

Ale ja w sumie jestem rąbnięty.

Żeby nie było - 40 km po centralnej, wioskowo - jeziornej Wielkopolsce. Chciałem nawet walnąć fotę maleńkiego podjazdu, ale mnie biegacz spłoszył...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Kwi 2014, 21:09 »
Dziś jakieś 40 km asfaltem i bezdrożami. Pierwszy kapeć w tym roku i zapewne będę musiał tutaj jakieś opony 2" założyć bo krawężniki drogi rowerowe zdewastują mi opony i obręcze. :-P

Offline Mężczyzna Duńczyk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.01.2014
« 27 Kwi 2014, 21:46 »
Niecałe 90 km do Sochaczewa wzdłuż północnej części kampinoskiego szlaku rowerowego.
Kawy nie było. Było błoto i piach oraz asfalt. I pierwsze komary w tym roku.

Offline Mężczyzna MarqoBiker

• http://za-miedza.pl/
  • Miasto: Stalowa Wola
  • Na forum od: 16.01.2013
    • [URL=https://imageshack.com/i/0lrcroj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/21/rcro.jpg[/IMG][/URL]
« 27 Kwi 2014, 23:27 »
Bez kawy można żyć.

No nie wiem, wg mnie nie można. Chyba, że z (plastikowego) kubka, tej bezsmakowej, bezwyrazowej cieczy o brązowo - czarnym zabarwieniu. Ok, wtedy tak, można.

Ale ja w sumie jestem rąbnięty.

Żeby nie było - 40 km po centralnej, wioskowo - jeziornej Wielkopolsce. Chciałem nawet walnąć fotę maleńkiego podjazdu, ale mnie biegacz spłoszył...

Ja kawy wogóle nie pijam i żyje  :)

Dziś wycieczka do Sandomierza na rozpoczęcie sezonu turystycznego w tym pięknym mieście . Z tej okazji odbyły się tam pokazy tańców dworskich , pokazy musztry rycerskiej i piękne pokazy naszej wspaniałej husarii . Potem jeszcze do Tarnobrzega się przejechałem i razem 83 km wyszło .

• Użytkownik forum
« 27 Kwi 2014, 23:46 »
Ależ pięknie :)

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna MatKaraś

• Miasto: Kraków - okolice
  • Na forum od: 06.12.2013
« 28 Kwi 2014, 09:20 »
Fajna impreza, jakbym wiedział...
A tak, to byłem po prostu w Pieskowej Skale, rowerem oczywiście.

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
« 28 Kwi 2014, 17:46 »
Miałem do załatwienia sprawę w pewnym miejskim urzędzie warszawskim, do którego pojechałem rowerem oczywiście. Na wejściu pobrałem z automatu numerek i dowiedziałem się, że jestem 63 w kolejce, na 3 okienka obsługujące. Szybko policzyłem, że to 21 osób do jednego okienka, razy 5-10 minut na jedną osobę, czyli, że mam minimum 1,5h na pojeżdżenie.
Razem z dojazdem i powrotem - 23km.
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 28 Kwi 2014, 18:37 »
Odkryłam, że w moim biurowcu przy parkingu rowerowym jest coś tego typu:

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 28 Kwi 2014, 20:07 »
Odkryłam, że w moim biurowcu przy parkingu rowerowym jest coś tego typu:

Jak sobie ktoś rower uszkodzi na wyrwikółce, to będzie miał czym go naprawić. To tak jak ktoś ma plazme na ścianie a do wychodka za stodołę biega.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna MarqoBiker

• http://za-miedza.pl/
  • Miasto: Stalowa Wola
  • Na forum od: 16.01.2013
    • [URL=https://imageshack.com/i/0lrcroj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/21/rcro.jpg[/IMG][/URL]
« 28 Kwi 2014, 20:11 »
Fajna impreza, jakbym wiedział...
A tak, to byłem po prostu w Pieskowej Skale, rowerem oczywiście.

Jeśli kogoś interesuje to podobna impreza będzie 5-6.07.2014 . Będzie to co roczny Jarmark Jagieloński . Na pewno będzie turniej rycerski , tańce dworskie na rynku itp

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 28 Kwi 2014, 22:58 »
 hansglopke, zdjęcie z sieci, w biurowcu jest coś dużo mniej wyrwikółkowego, choć do wygodnego stojaka to tam trochę brakuje.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Kwi 2014, 23:07 »
ja przejechałem się rowerem miejskim. ostatni raz w moim życiu.

sam rower przyzwoity, nie ma tragedii, sprawnie przejechałem się na miasto.

Za to system tragedia. Wypożyczenie zajęło 10 minut, za 5 próbą wklepania kodu na mulącym się ekranie dotykowym. W międzyczasie były 2 resety systemu.

Z oddaniem też był problem, bo żadne wpięcie na stacji nie chciało go przyjąć. Zgłosiłem to do BOKu, ale suma ssumarum 9 zł mi z konta zjadło za korzystanie z roweru 3 godziny, choć korzystałem 17 minut. Pewnie mi to zwrócą, ale dziadostwo niesłychane. W czasie gdy ja się mordowałem aby wpiąć rower [niestety nie można przypiąć linką, bo chociaż była wymagana w specyfikacji przetargowej to miasto odebrało system bez linek] to gość obok podejmował 9 próbę wypożyczenia roweru, oczywiście też system się wieszał.

Niestety, nie jest to pech, złośliwość rzeczy martwych. System działa 2 tygodnie i codziennie jest pełno głosów o różnych problemach. Tak to jednak jest, jak miasto oszczędza. Wybrano gówniane Win System z Rzeszowa zamiast chociażby Nextbike'a i teraz zbieramy tego żniwa. Ale urzędnicy mogą się pochwalić rowerem miejskim.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi 2014, 23:47 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 28 Kwi 2014, 23:39 »
Wybrano gówniane Win System z Rzeszowa zamiast chociażby Nextbike'a i teraz zbieramy tego żniwa
Olo, czytając Twego posta wystraszyłem się  ;) - w Lublinie też będzie rower miejski, ale z tego co słyszałem, to Nextbike wygrał przetarg :) , więc chyba nie będzie tak źle.
I żeby nie było OT - dziś wymieniłem kółka tylnej przerzutki, bo mi nawet Yoshko ostatnio zwrócił na to uwagę. Kupiłem dziś jeszcze crosso dry small dla dziewczyny - po wczorajszej wycieczce w deszczu Jej pseudo sakwa była pełna wody.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

• Użytkownik forum
« 29 Kwi 2014, 08:25 »
Wybrano gówniane Win System z Rzeszowa zamiast chociażby Nextbike'a i teraz zbieramy tego żniwa. Ale urzędnicy mogą się pochwalić rowerem miejskim.

Aż mię zainspirowałeś i przejadę się miejskim rowerem w Poznaniu, bo jeszcze takim nie jechałem. :D
Absurdalny Eli

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum