Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1129859 razy)

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
Wykorzystałem dwa przyrządy bo jeden ma tylko jedną plastikową "igłę". Musiałem zepsuć drugi żeby zyskać drugą iglę do wbicia w drugą butelkę.

Na końcówkach wlewników są zawory(niebieskie).Ale w przypadku plastycznych pojemników nie trzeba ich otwierać.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Użyłem roweru do przeprowadzki. Zapraszam na gorący prysznic do Świnoujścia. ;-)

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
Zapraszam na gorący prysznic do Świnoujścia. ;-)
Za daleko Joszko :D
Wolę zrobić test mojego wynalazku :D

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Pierwszy dzień nad morzem. 55 km do Władka a potem drogą rowerowa Swarzewo - Krokowa. To przed śniadaniem, potem plażing :)

Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Dziś za wymianę szprychy w tylnym kole zapłaciłem 25.5 zł  :-\
Czy to dużo ??
Za prawie tyle to zaplatają całe koła, czyli 32 lub 36 szprych ... Ale tak z drugiej strony to podczas wymiany jednej szprychy jest więcej roboty.
Za zaplatanie koła zapłaciłem kiedyś 30 zł - miałem płacić więcej (40 zł), ale przeplatałem oba koła na szprychach po ~2zł/szt. Wszystko na koszt ubezpieczyciela miasta, więc wolałem oddać w ręce specjalisty.

Wymiana jednej szprychy to bardzo prosta sprawa, centrowanie to pewnie góra kilka minut. Tylko trzeba zdjąć oponę, opaskę, ewentualnie odkręcić kasetę..

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna barz

• Miasto: Beskid Niski/Kraków
  • Na forum od: 12.06.2013
a ja dziś pobiłem własny, nieoficjalny rekord w zaplataniu koła - ok. 45 min :) chyba 4 w mej karierze, wyszło bardzo porządnie i zacząłem wierzyć że niektórzy potrafią zrobić to w 20 min, czy coś takiego....

Nieźle. Masz wkrętarkę i centrownicę? :P

Mi tam więcej zeszło na centrowanie przedniego koła, za to tylne centrowałem błyskawicznie, bo mogłem się spokojnie wspomagać linijką przyklejoną do ramy.

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Jurek rowerowy
Pętla Karwieńskie Błoto Drugie-Krokowa-Wejherowo-Reda-Zdrada-Karwieńskie Błoto Drugie 75km PRZED ŚNIADANIEM!  :D Z tego 7km po ekspresowej "szóstce" wbrew przepisom, ale tam chyba inaczej się nie da?

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
Wykorzystałem dwa przyrządy bo jeden ma tylko jedną plastikową "igłę". Musiałem zepsuć drugi żeby zyskać drugą iglę do wbicia w drugą butelkę.

Na końcówkach wlewników są zawory(niebieskie).Ale w przypadku plastycznych pojemników nie trzeba ich otwierać.

Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam że chyba nie o te zawory pytałeś (odpowietrzające)

Jeśli chodzi o zawór zamykający to tak, jest w zestawie w postaci "suwaka".

Offline Mężczyzna barz

• Miasto: Beskid Niski/Kraków
  • Na forum od: 12.06.2013
Nieźle. Masz wkrętarkę i centrownicę? :P

Mi tam więcej zeszło na centrowanie przedniego koła, za to tylne centrowałem błyskawicznie, bo mogłem się spokojnie wspomagać linijką przyklejoną do ramy.

na centrownicy oczywiście, wcześniej robiłem to na starym widelcu w imadle. a co do wkrętarki, to stwierdziłem że chyba nawet szybciej jest bez niej :)

Offline Mężczyzna tsomen

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 29.05.2014
Dzisiaj to się działo:D
Piękna pogoda, piękne widoki i 65 kilometrów zleciało nie wiadomo kiedy:) a do tych pięknych atrakcji doszła przebita tylna opona i bardzo kulturalna wymiana zdań z kierowcą BMW na temat zachowania odpowiedniego dystansu podczas wyprzedzania rowerzysty. Traf chciał, że spotkaliśmy się na światłach.

na centrownicy oczywiście, wcześniej robiłem to na starym widelcu w imadle. a co do wkrętarki, to stwierdziłem że chyba nawet szybciej jest bez niej :)
Tak, czy tak niezły wynik :)

Dziś przejechałem 67 km.. po mieście :P Najpierw pojechałem po 5l czystego w 99,9% etanolu (będzie się działo 8)), potem na drugi koniec Krakowa po lampki.

3,5 km od domu zauważyłem samochód ze świecącym się podwoziem. Ale nie wyglądał na tyle drogo żeby właściciel miał w ramach tuningu instalować neony ;) Pojechałem za nim żeby go uświadomić, że dosyć mocno kopci. W międzyczasie ktoś jeszcze krzyknął, że się pali. Użycie gaśnic i wody na tyle spowolniło spalanie, że zdążyła przyjechać straż pożarna, którą wezwałem. Miał chłop szczęście..

Offline Mężczyzna MarqoBiker

• http://za-miedza.pl/
  • Miasto: Stalowa Wola
  • Na forum od: 16.01.2013
    • [URL=https://imageshack.com/i/0lrcroj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/21/rcro.jpg[/IMG][/URL]
Spakowałem część rzeczy na małą wyprawę w Pieniny , jutro wyjeżdżam a wracam chyba w środę .

• Jurek rowerowy
Zaliczyłem siedemdziesiątą gminę - Hel, przejechałem 92km

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Przekonałem się że środkowa tarcza 110BCD nie pójdzie jako zewnętrzna z powodu małych szczegółów budowy. Dałoby się kombinować dalej, odwracać śruby, piłować pypcie, ale już mi się nie chciało. Trzy godziny dłubania w plecy, w tym rozwiercanie uwalonej śruby w prawie nowej korbie shimano 105  :icon_confused:

Przynajmniej domyłem to i owo.  50/34 zostaje.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum