Cytat: Hipek99 w 11 Wrz 2014, 15:51Cytat: Jelona w 11 Wrz 2014, 15:33To węże jeszcze urzędują? o.OTe węże urzędują cały rok.Jelona ma rację, Hipek nie ma! Jelona wygrała wycieczkę wokół swojego miasteczka na własnym rowerze! ;-)Węże są zmiennocieplne i przy braku ciepła funkcjonują słabo, a przy niskich temperaturach nie funkcjonują zupełnie, ale są już wtedy głęboko pod ziemią, najczęściej w towarzystwie innych węży.Zółwie, jak węże, też są gadami i zalecane jest przechowywanie ich zimą w obniżonej temperaturze, ekstremiści trzymają je w lodówce. :-)Ps. W sumie to ja nie wiem czy Wy na poważnie, czy na żarty. :-)
Cytat: Jelona w 11 Wrz 2014, 15:33To węże jeszcze urzędują? o.OTe węże urzędują cały rok.
To węże jeszcze urzędują? o.O
Z rzeczy rowerowych: pakuję się na jutro do pracy, po drodze skręcając do szkoły córki, która ma jutro prezentację projektu "Wszystko o mnie". Zapakowała 2 plecaki, 2 sakwy swoimi zdjęciami, pamiątkami, butami z okresu niemowlęctwa, misiami, książkami. Do tego mam jakoś przytroczyć (JAK???) do rowru gitarę i sztalugi z pędzlami. Ma też rower - zabawkę a do klasy zamierza wejść w kasku...
Zrobiłam dziś kółeczko - 312km
Jelona ma rację, Hipek nie ma! Jelona wygrała wycieczkę wokół swojego miasteczka na własnym rowerze! ;-)Węże są zmiennocieplne i przy braku ciepła funkcjonują słabo, a przy niskich temperaturach nie funkcjonują zupełnie, ale są już wtedy głęboko pod ziemią, najczęściej w towarzystwie innych węży.Zółwie, jak węże, też są gadami i zalecane jest przechowywanie ich zimą w obniżonej temperaturze, ekstremiści trzymają je w lodówce. :-)
No to chyba jeden gatunek węży wykształcił stałocieplność albo zaadaptował się do innych warunków niż słoneczne, bo na BBT jeden z nich przypuścił na nas atak około 22:00, w padającym deszczu.