Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1235067 razy)

Online Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Wiertarka pomaga, tylko jak masz kiepskie wiertła to nie wierci się wkładki do kluczyka, a mechanizm, który ona obraca (w necie są schematy, które można wydrukować z zachowaniem skali i wiercić precyzyjnie). Dobrym wiertłem wkładka puści, a i drzwi nie trzeba potem łatać.

Jakby ktoś pytał, nie, nie włamuję się ludziom do domów ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
w necie są schematy, które można wydrukować z zachowaniem skali i wiercić precyzyjnie
Tylko to wymaga komputera i drukarki PRZED drzwiami, prawda? :D

Marek

Online Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
teoretycznie tak. Ale jak to tania wkładka mechanizmu klamki, to można iść do sklepu po następną i odrysować, tak czy siak się przyda po takiej akcji ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Przejechałem 22 km po wale wiślanym i 55 po asfalcie - razem 77 kilometrów. Zmęczyła mnie ta wycieczka jakoś.

Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Wróciwszy z rowerowania w Puszczy Knyszyńskiej, ogromną kątówką - po ponad trzygodzinnych zmaganiach - sforsowałem drzwi wejściowe. Wcześniej próbowałem kluczem, wiertarką, łomem - z zewnąrz, biodrem, siekierą (obuchem), głową osła (obuchem) - żona od wewnątrz.
Taaaa. no to u nas przedwczoraj, jak w załączonych obrazkach. Zatrzasnęliśmy oba komplety kluczy w środku. Dobrze, że mieszkamy w domu a nie np na 6 piętrze w bloku i że przez gapiostwo zostawiliśmy otwarte okno w sypialni. Zrządzeniem losu sąsiadkę odwiedził tego dnia przyjaciel, który miał w bagażniku ( :o) drabinę, bo czekałoby nas wybijanie okna.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Wiertarka pomaga, tylko jak masz kiepskie wiertła to nie wierci się wkładki do kluczyka, a mechanizm, który ona obraca /.../

Wywiercenie wkładki rzeczywiście nic nie dało (choć skutkiem wiercenia wypadła w całości) - drzwi pozostały zablokowane. Mechanizm, o którym piszesz, w przypadku tych konkretnych drzwi był zasłonięty. Koniec końców kątówką przeciąłem w skrzydle drzwiowym osadzone trzpienie zawiasów.

/.../ Zrządzeniem losu sąsiadkę odwiedził tego dnia przyjaciel, który miał w bagażniku ( :o) drabinę, bo czekałoby nas wybijanie okna.

Tylko atrakcyjne kobiety nawiedzane są przez chłopów z drabiną - ciągnie do nich pomimo znacznego  stopnia ryzyka wobec konieczności nagłej i gwałtownej ewakuacji.
« Ostatnia zmiana: 4 Lis 2014, 09:08 łatośłętka »
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
O, ładnie wyjaśnione Łatosiu.
Oblubieńca sąsiadki rozumiem że akurat nie było? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Wiertarka pomaga, tylko jak masz kiepskie wiertła to nie wierci się wkładki do kluczyka, a mechanizm, który ona obraca /.../

Wywiercenie wkładki rzeczywiście nic nie dało (choć skutkiem wiercenia wypadła w całości) - drzwi pozostały zablokowane. Mechanizm, o którym piszesz, w przypadku tych konkretnych drzwi był zasłonięty. Koniec końców kątówką przeciąłem w skrzydle drzwiowym osadzone trzpienie...
Wkładkę patentową najlepiej wiercić w miejscu gdzie pracują zapadki, czyli nie w elemencie gdzie wchodzi klucz lecz poniżej lub powyżej, zależnie jak jest zamontowana wkładka. Nie wiercimy bębenka, który obraca się z kluczem.
Wiercąc uszkadzasz sprężynki i zapadki, następnie wkładasz dowolny klucz, który wypycha zapadki, powinny resztki wypaść i otwierasz zamek. Powodzenia.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

• Skup i ubój. Rozbiór.
Wkładkę patentową najlepiej wiercić w miejscu gdzie pracują zapadki, czyli nie w elemencie gdzie wchodzi klucz lecz poniżej lub powyżej, zależnie jak jest zamontowana wkładka. Nie wiercimy bębenka, który obraca się z kluczem.
Wiercąc uszkadzasz sprężynki i zapadki, następnie wkładasz dowolny klucz, który wypycha zapadki, powinny resztki wypaść i otwierasz zamek. Powodzenia.

Dziękuję.  :)

• Jurek rowerowy
78km pod wiatr. Z wiatrem jechałem samochodem. Takaja żyzń...
A w klimacie nieco surrealistycznym, nowatorska ekspozycja choinek świątecznych. Może to nowy trend?

• Jurek rowerowy
Na wieczorowego przejechałem 18 km z Piaseczna na Ochotę. Na endo narysowałem kreskę południe-północ

http://app.endomondo.com/workouts/434386694/5330094

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Wiszace choinki = oszczednosc miejsca ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
A w klimacie nieco surrealistycznym, nowatorska ekspozycja choinek świątecznych. Może to nowy trend?
Raczej powrót do starego.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Kupiłem bilet na VI WSPR, ale nie wiem czy to się liczy ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.

Prowadząc rozmowę, wielokrotnie użyłem słów: 'fiets', 'fietsen', 'fietstocht'.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum