Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1127400 razy)

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Sty 2012, 23:50 »
ale i tak teraz tego nie zrobię bo klucz do nypli co mam nie nachodzi na nie :| a kombinerkami to tylko popsuję
Nyplami można jeszcze kręcić od góry śrubokrętem.

Offline Mężczyzna Brushevsky

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 05.01.2012

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 11 Sty 2012, 21:02 »
mnie dzisiaj rano w garażu czekała niespodzianka, opona była strasznie miękka (prawie flak), napompowałem z powrotem i nic nie zeszło przez cały dzień, poskakałem po krawężnikach, też nic. Zaworek tak sam z siebie puścił?

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
« 11 Sty 2012, 22:57 »
A ja umyłem Antka :) Pierwszy raz w życiu szorowałem rower w WANNIE ;D

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 12 Sty 2012, 10:00 »
mnie dzisiaj rano w garażu czekała niespodzianka, opona była strasznie miękka (prawie flak), napompowałem z powrotem i nic nie zeszło przez cały dzień, poskakałem po krawężnikach, też nic. Zaworek tak sam z siebie puścił?

mi kiedyś zeszło całkiem powietrze przez noc, wyjąłem z opony szkło, i jeździłem dalej bez zmiany dętki ;D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 12 Sty 2012, 11:16 »
Zmienilam baterie w liczniku, bo mi cos szwankowal ostatni, ale nadal nie dziala  :-\
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 12 Sty 2012, 11:40 »
Zmienilam baterie w liczniku, bo mi cos szwankowal ostatni, ale nadal nie dziala
Miałem taki przypadek. Nie zadziałał już nigdy. Na szczęście gwarancja zadziałała.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 12 Sty 2012, 11:42 »
Też tak miałem. I później było tak, że przez chwilę liczył KM, a prędkości nie. Po przełożeniu do innej podstawki działał normalnie  ::) Skończyło się na tym, że wyrzuciłem podstawkę z tym czujniczkiem, bo to on szwankował; a teraz widzę, że na cykloturze przewód z czujnikiem jest za zirka 20zł, to bym sobie przelutował, także GDYBY ktoś miał samą podstawkę do Sigmy typu 500/506/906, proszę o kontakt :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 12 Sty 2012, 12:14 »
No moze juz nie bedzie dzialac, ale posprawdzam jeszcze kabelek i czujnik, jak nie to go wywale i kupie jakis lepszy, a nie za 5F, choc to Sigma ;/  Na drugim rowerze mam cataeyea i dziala bez problemu, trzeba tylko baterie zmieniac;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna ciman

« 12 Sty 2012, 12:16 »
Sigma - jedno słowo i wszystko jasne ;D

Offline Mężczyzna lukasz78

• Miasto: Варшава-Беляны
  • Na forum od: 09.11.2011
    • Moje rowerowanie
« 12 Sty 2012, 12:36 »
Ja tam z Sigmy byłem zadowolony, mój prymitywny licznik Speedmaster5000 (wyrób Sigmy) przeżył wiele upadków i działał bez zarzutów. Dopiero rozjechania przez samochód nie przeżył.http://lukasz78.bikestats.pl/631965,Nagla-i-brutalna-smierc-licznika.html
http://lukasz78.bikestats.pl - moje rowerowanie

Offline Mężczyzna ciman

« 12 Sty 2012, 13:45 »
Te Speedmaster 5000 (też mam taki w rowerze miejskim) chyba jako jedyne się w miarę trzymają ;)

Offline Mężczyzna lukasz78

• Miasto: Варшава-Беляны
  • Na forum od: 09.11.2011
    • Moje rowerowanie
« 12 Sty 2012, 14:32 »
Ja tam się nie znam, dodali mi tego Speedmastera do roweru w ramach promocji to wziąłem :) Po gwałtownej śmierci licznika kupiłem kolejnego Speedmastera, tym razem 8000. Powód prozaiczny: nie chciało mi się zdejmować tego całego okablowania licznikowego i montować nowego, więc kupiłem licznik kompatybilny w stosunku do poprzednika.
http://lukasz78.bikestats.pl - moje rowerowanie

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 12 Sty 2012, 19:34 »
Speedmastery i stare Sigmy są w porządku, to z tymi nowymi coś się powyprawiało. Moja (1009) padła po niecałym 1000 km, za to żony (identyczna, w ten sam dzień kupiona) działa do dziś. Ja swoją, w przypływie złości, wyrzuciłem na jednej wycieczce i musiałem reaktywować stary licznik, który mimo wkurzającego, zacinającego się przycisku, działa.

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
« 12 Sty 2012, 22:25 »
co dziś zrobiłem rowerowego?
dojechałem rano z dziećmi na rowerach do przedszkola pod wiatr wiejący z prędkością 60 km/h.
wróciłem z dziećmi z przedszkola (rekord prędkości trasy przedszkole dom)
to jeszcze przekonywałem urzędników mojego miasta do potrzeby połączenia istniejących dróg dla rowerów w jedną siatkę.
chyba skutecznie bo teraz muszę znaleźć osobę, która zajmie się za odpowiednim wynagrodzeniem biurokracją, która umożliwi przeprowadzenie takiej akcji.
czy możecie pomóc i podesłać mi namiary na kogoś kto się tym zawodowo zajmuje?
dzięki
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum