Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 19:23Ci, którzy nie płaca tu podatków. A przyjeżdżają i narażają płacących na koszty związane ze swoimi osobami( i ich tu pobytem).Jakoś zawsze mi się wydawało, że słoik to ktoś, kto mieszka w Warszawie na stałe, a podatki płaci u siebie w miejscowości (do tego dowozi co tydzień z domu żarło w słoikach, żeby było taniej).To już słoikiem jest każdy, kto przyjeżdża do Warszawy?
Ci, którzy nie płaca tu podatków. A przyjeżdżają i narażają płacących na koszty związane ze swoimi osobami( i ich tu pobytem).
Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 18:47/.../cygano-kaukazom/.../Zaciekawiłeś mnie: czyli konkretnie komu?
/.../cygano-kaukazom/.../
Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 23:35Po 2-3-minutach wizji lokalnej zupełnie oficjalnie od Ormianina zakupisz ,,wagon''A jak będziesz frajer to ci jeszcze cyganki powróżą. Zapomniałeś o kosie w plecy, którą też można zarobić jak się wyciągnie portfel z wystającą stertą banknotów.
Po 2-3-minutach wizji lokalnej zupełnie oficjalnie od Ormianina zakupisz ,,wagon''A jak będziesz frajer to ci jeszcze cyganki powróżą.
To mamy podobne poglądy.
Twoje pytanie traktuję jako zaczepkę
Moje ostatnie (chyba ostatnie) pytanie do Ciebie: Ty to serio czy jakieś jaja?
/.../ Ormianina /.../'
/.../ cyganki /.../
/.../ Stąd skojarzenie.
Tereny przy dawnych budach stadionu narodowego od ulicy Targowej właśnie tak wyglądają, jak tu opisano.
Akurat w tym to ich popieram.Walić frajera
Moje pytanie było nie odnośnie tego, do jakiego stopnia wiernie opisał First tereny przy dawnych budach stadionu itd., tylko odnosiło się do:Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 22:58Akurat w tym to ich popieram.Walić frajera
Skojarzenie jest czytelne - brudne. Zawsze szkoda, kiedy wpisy tej treści przystraja biało-czerwona.
Wiesz ile dokumentów przetłumaczyłem białym z krzyżem w kontekście konsekwencji przechwyconego przemytu? Fajki w tej branży - to pikuś. (Powiedz Polakom, żeby nie kupowali - szkodzi im i państwu.) Wiesz ile razy na prośbę rodziców po więzieniach ze skargą/prośbą dzwoniłem, bowiem ich synowie czuli się poniżeni tym, iż ich, 'wierzących', osadzono w jednej celi z muzułmanami ('brudasami')?Daj pokój.
Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 18:47/.../ Ormianina /.../' Przecież nie mogło być trudne.Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 18:47/.../ cyganki /.../Cyganki.
Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 23:08To mamy podobne poglądy.Nie. Używamy podobnych definicji. Poglądów podobnych nie mamy.Cytat: FIRST to Fight w 12 Lis 2014, 23:08Twoje pytanie traktuję jako zaczepkę To nie jest zaczepka. To było tylko pytanie o definicję, bo takiej nie słyszałem.
Hipek jeśli myślisz, że mam jakieś szczególnie negatywne przemyślenia dotyczące ludności nie warszawskiej to jesteś w błędzie.To nie ludność która migruje w taki czy inny sposób(co jest zjawiskiem naturalnym) mnie irytuje tylko nonszalanckie zachowanie władz warszawy.Co do zjawiska zwanego,, słoiki, lemingi, spodki'' mam podejście lekko ironiczne, z domieszką nieszkodliwego sarkazmu. Jak chyba większość w tym mieście
/.../ To Ci się zagotowało pod czupryną. ./.../Czy to chodziło o ten zwrot cygano-kaukazi? /.../Mogłem to zgrabniej sformułować /.../
Dodatkowo, niestety "słoikohołota" nie brzmi ani sarkastycznie, ani ironicznie, no przynajmniej jak dla mnie.
Przejechane 10 000km w tym roku