Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1235209 razy)

Offline Mężczyzna Susiedka

• Miasto: Stuttgart
  • Na forum od: 03.09.2010
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 13 Lis 2014, 21:30 »
Jeżdżę tu i tam tradycyjnie, trochę brakuje mi towarzystwa. :-)
Wczoraj się okazało, że jest za dużo o jednego człowieka w samochodzie do pracy, wymowne  spojrzenie w moim kierunku. ;-) Pojechałem rowerem, niespodziewanie ciepło, 10 stopni rano, potem 12, a były już pierwsze przymrozki.
Gdybym miał wstawiać fotki, to by były najczęściej buraki na hałdach, zboża ozime i jakieś poplony. :-)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 13 Lis 2014, 21:34 »
Najzwyczajniej coś ze mną jest nie tak - niby-kolarką w tym roku zrobiłem dziesięć tysi, na dwóch pozostałych tego gdzieś połowę, jednak: nadal, w żadnym razie (pomimo tego) nie porwałbym się ani na żaden maraton, np. MP, ani na inny tour, np. BBTour.

No widzisz, a ja pewnie ledwo w tym roku zrobię 10 tysięcy, co będzie moim drugim takim wynikiem w życiu i nie wyobrażam sobie bym zrobił 15 tysięcy jak Ty ;-) A mimo to planuję te maratony, jakoś to będzie!  :D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 13 Lis 2014, 21:48 »
Wzięłam udział w darmowej lekcji organizowanej przez Cykelköket/Bicycle Kitchen, czyli społeczność zajmującą się przywracaniem do życia (i rozdawaniem) porzuconych rowerów. Tematem wczorajszej lekcji były linki. Przez trzy godziny udało nam się wymienić dwie (od tylnej przerzutki i tylnego hamulca), jak również zmienić łańcuch! :)

Żałuję, że nie dowiedziałam się o tych lekcjach wcześniej, bo już kilka przegapiłam. W każdym razie postaram się wziąć udział w kolejnych, bo nawet trochę się nauczyłam. Do tej pory nie wiedziałam nawet, że mój rower ma cztery linki ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 13 Lis 2014, 21:54 »
Do tej pory nie wiedziałam nawet, że mój rower ma cztery linki
A ty nie masz przypadkiem hydraulicznych hamulców? :D

My home is where my bike is.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 13 Lis 2014, 22:03 »
Ha, to jednak ma dwie! Czyli dobrze myślałam na początku. Ćwiczyliśmy na innym rowerze i jeden gość (też uczeń) powiedział, że mój rower na pewno też ma cztery linki, no to uwierzyłam...

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
« 13 Lis 2014, 23:12 »
Pojechałem na działkę, bo jedna niezrobiona rzecz nie dawała spokoju, a do wiosny daleko...
124km połowa z wiatrem, połowa z wmordewindem. I to ta powrotna połowa.
Na zdjęciu mistrz świata w parkowaniu z Dziekanowa - z obu stron ma po 10 cm luzu
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 14 Lis 2014, 08:12 »
Ten autobus to na trasie Warszawa Czosnów?
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 14 Lis 2014, 13:14 »
Najzwyczajniej coś ze mną jest nie tak - niby-kolarką w tym roku zrobiłem dziesięć tysi, na dwóch pozostałych tego gdzieś połowę, jednak: nadal, w żadnym razie (pomimo tego) nie porwałbym się ani na żaden maraton, np. MP, ani na inny tour, np. BBTour.

Czy to przetrwałe zaparcie idzie wyleczyć bez zastosowania środków farmakologicznych, hipnozy lub bezpośredniego przymusu?
Kilometr kilometrowi nie równy ;) Nie wiem jak jest w Twoim przypadku, ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia. Swoje trzeba wypocić żeby jakiś tam wzrost był, a dłuższe dystanse to już kwestia czasu, co widać po nas tu zgromadzonych. Coraz więcej osób robi coraz dłuższe trasy i nie jest to już takim "łał" jak było kilka lat temu. 200, 300, 500, a po tym BBT to już tylko formalność ;)
Spróbuj, jestem przekonany że dasz radę.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 14 Lis 2014, 13:40 »
Kilometr kilometrowi nie równy ;) Nie wiem jak jest w Twoim przypadku, ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia. Swoje trzeba wypocić żeby jakiś tam wzrost był, a dłuższe dystanse to już kwestia czasu, co widać po nas tu zgromadzonych. Coraz więcej osób robi coraz dłuższe trasy i nie jest to już takim "łał" jak było kilka lat temu. 200, 300, 500, a po tym BBT to już tylko formalność ;)
Spróbuj, jestem przekonany że dasz radę.

Wracając z powyżej 100 km, na liczniku mam tak 24-26 km/h, jednak robię ze dwie, krótkie przerwy. Kłopot leży w tym, iż nie mogę się zmotywować chlastać km np. przez cały dzień - (cały) dzień 'ucieka', tracę radość z jazdy, prócz niej jakbym nie miał km-zacięcia. Te kilosy jakbym systematycznie ciułał - banków 'kilka setek' nie rozbijam.

Spróbuję i ja! - a co tam! :)

Dziękuję za postawę 'przekonania' - już myślałem, że grupa krwi u mnie nie taka, albo brak mi jakiegoś minerału. ;)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
« 14 Lis 2014, 14:01 »
ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia.
Nie do końca. W treningu kolarskim tylko 10% to katowanie się.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 14 Lis 2014, 15:24 »
Nie wiem jak jest w Twoim przypadku, ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia.
Pierwsze szybsze trasy (i tak bardzo wolne w porównaniu do innych) zrobiłem dopiero w tym roku. Wcześniej jeździłem raczej spokojnie. Takich szybkich przed BBT miałem może cztery, może pięć. A na kondycję nie narzekam.

Poza tym długie trasy to raczej nie kwestia kondycji, a bardziej tego, żeby z założenia spędzić na siodełku cały dzień. I pół wieczoru. A potem już się człowiek przyzwyczaja.

Kłopot leży w tym, iż nie mogę się zmotywować chlastać km np. przez cały dzień - (cały) dzień 'ucieka', tracę radość z jazdy, prócz niej jakbym nie miał km-zacięcia
Nie każdy lubi siedzieć cały dzień w siodle. Działa to w obie strony: ja straciłbym radość z jazdy, gdybym po każdych kilkunastu-kilkudziesięciu kilometrach musiał się zatrzymać, bo trzeba obejrzeć zameczek, kościółek, ogród, rynek czy zrobić fotkę szesnastowiecznego klasztoru.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 14 Lis 2014, 16:48 »
/.../ A mimo to planuję te maratony, jakoś to będzie!  :D

Młodyś - wszystko przed Tobą. (Na starcie BBTour' wyglądałeś chyba najbardziej zawodowo z całej stawki - jest takie jedno zdjęcie: Już samą aparycją, postawą dowodzisz, iż -kiedy chcesz lub trzeba - jesteś Wojownik.)

Ze mną też chyba z innej strony już jest zgoła inaczej: wyniszczony organizm (małżeństwo, zboże, fajki), wiek ... na tablicy z info o trasie mego przejazdu widnieje napis 'ZJAZD DO ZAJEZDNI' - tak jak Tyś właśnie Orzeł, jam już ledwie Reszka. :D

/.../ja straciłbym radość z jazdy, gdybym po każdych kilkunastu-kilkudziesięciu kilometrach musiał się zatrzymać, bo trzeba obejrzeć zameczek, kościółek, ogród, rynek czy zrobić fotkę szesnastowiecznego klasztoru.

W życiu! (jak widzę 'kościółek' - nawet głowę odwracam ;)). Zwykle po robocie do domu wracam trzydzieści sześć czy coś km - chyba z tego powodu raster jakiś trwały mi się zrobił: zwyczajnie zsiadam i jakoś się zamyślam, sma-, delektuję.

Dziękuję za reakcje - są mi pomocą. :)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 14 Lis 2014, 21:06 »
Od siebie mogę dodać, że tylko niewielki promil z moich ponad 10000 km w tym roku to jazda na zmęczeniu. Wychodzę z założenia, że mam tak jechać, żeby się nie zajechać co oznacza nie więcej niż 135 hr na moim pulsometrze. Co się może stać jeśli się do tego nie stosuję przekonałem się na początkowych km BBT kiedy próbowałem utrzymać się w grupie z cyborgami  :wink:
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 14 Lis 2014, 23:09 »
zamiast zastanawiać się jacy jesteśmy słabi należy mieć wiarę w siebie jak sam Gienieczko  :lol:
Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać - Wilk - genialne ;D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum