Z takim myśleniem - to już na starcie jesteś przegrany Jeśli przejeżdżasz rocznie ponad 10tys to fizycznie jesteś całkiem przyzwoicie przygotowany. Ale najważniejszą cechą potrzebną do ukończenia ultramaratonu jest psychika, zamiast zastanawiać się jacy jesteśmy słabi należy mieć wiarę w siebie jak sam Gienieczko
Przez trzy godziny udało nam się wymienić dwie (od tylnej przerzutki i tylnego hamulca), jak również zmienić łańcuch!
Cytat: Waxmund w 14 Lis 2014, 13:14 ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia.Nie do końca. W treningu kolarskim tylko 10% to katowanie się.
ale jazda spokojnym tempem kondycji zbytnio nie poprawia.
Zależy co nazywamy katowaniem się, i zależy od stopnia wytrenowania organizmu. Im ktoś mocniejszy, tym próg mleczanowy ma przesunięty wyżej i żeby coś z treningu mieć, to musi się odpowiednio bardziej 'katować'.
Jeśli przejeżdżasz rocznie ponad 10tys to fizycznie jesteś całkiem przyzwoicie przygotowany. Ale najważniejszą cechą potrzebną do ukończenia ultramaratonu jest psychika...
Miałam rok, kiedy przejechałam 11 tys...
Cytat: Ma_rysia w 15 Lis 2014, 14:13Miałam rok, kiedy przejechałam 11 tys... Dzieckiem w kolebce kto łeb urwał Hydrze...
Cytat: Ma_rysia w 15 Lis 2014, 14:13Cytat: Wilk w 14 Lis 2014, 22:12Jeśli przejeżdżasz rocznie ponad 10tys to fizycznie jesteś całkiem przyzwoicie przygotowany. Ale najważniejszą cechą potrzebną do ukończenia ultramaratonu jest psychika...Miałam rok, kiedy przejechałam 11 tys, a na koncie do tej pory nie mam przejechanych 200km jednego dnia. Z mądrości kabały:"Pomnij mądrze, rozważ rozumnie, zbadaj je, zgłębij. Sprowadź rzecz do swej jasności i umieść autora na swoim miejscu." Najpierw zrozum sens wypowiedzi, którą komentujesz, dopiero później pisz
Cytat: Wilk w 14 Lis 2014, 22:12Jeśli przejeżdżasz rocznie ponad 10tys to fizycznie jesteś całkiem przyzwoicie przygotowany. Ale najważniejszą cechą potrzebną do ukończenia ultramaratonu jest psychika...Miałam rok, kiedy przejechałam 11 tys, a na koncie do tej pory nie mam przejechanych 200km jednego dnia.