Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1235513 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 17 Lis 2014, 18:40 »
Zbieram gminny od Częstochowy na północny zachód

Offline Mężczyzna brodacz

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 06.06.2013
« 18 Lis 2014, 10:20 »
Też byłem uzależniony od fejsbuka ale udało się z tym wygrać! Wicie jaka jest pierwsza myśl po skasowaniu fejsbuka? Żeby napisać fejsbuku że się skasował fejsbuka  ;D

A tu podpowiem jak skasować fejsbuka jeżeli jest się od niego uzależnionym i trudno wytrzymać 14 dni. Dlaczego 14 dni? Bo po wysłaniu żądania skasowania konta przez 14 dni możemy się z tego wycofać. Dlatego ja zrobiłem to tak. Wycofałem zaufanych znajomych, założyłem nowego meila który ustanowiłem głównym i jedynym adresem emaili, a hasło do tego meila polegało na wystukaniu około 20 przypadkowych liter, cyfr, znaków interpunkcyjnych, które po kolei zapisywałem na kartce, ie byłem w stanie tego zapamiętać. Następnie zmieniłem hasło dostępu do fejsbuka stosując ta samą zasadę, a dalej dałem zlecenie na skasowanie fejsbuka (trzeba wpisać w google "jak skasować fb" i tam znajdziecie do tego link). Po tym wszystkim kiedy moje konto zostało dezaktywowane... zniszczyłem kartkę z hasłami do fejsbuka i meila  ;D

Co mnie denerwowało w fejsbuku? Człowiek w internecie jest bardziej wylewny, a na fejsbuku ma się wielu znajomych których znamy w świecie realnym. Inna sprawa że kopiowanie rozmów z fb jest dość powszechną praktyką. Kolejne rzecz to fakt jak bardzo jesteśmy tam inwigilowani przez samego fejsbuka, ale to dotyczy przede wszystkim google. Generalnie staram się w coraz mniejszym stopniu korzystać z internetu.
Ortografia? A co to?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 18 Lis 2014, 10:30 »
Co mnie denerwowało w fejsbuku? Człowiek w internecie jest bardziej wylewny, a na fejsbuku ma się wielu znajomych których znamy w świecie realnym. Inna sprawa że kopiowanie rozmów z fb jest dość powszechną praktyką. Kolejne rzecz to fakt jak bardzo jesteśmy tam inwigilowani przez samego fejsbuka, ale to dotyczy przede wszystkim google. Generalnie staram się w coraz mniejszym stopniu korzystać z internetu.

To chyba musisz być jakimś agentem skoro inwigilowanie tego co przeglądasz w sieci powoduje, że chcesz się wycofać z internetów :P Rozumiem, że z telefonu komórkowego też już zrezygnowałeś? Nie interesują mnie reklamy i jakoś nie przejmuję się tym, że reklamy są spersonalizowane pod moje zainteresowania. Coś za coś, oni badają mój ruch w sieci a ja mam dobre narzędzie do komunikacji i odnajdywania informacji. W jednym miejscu mam dostęp do różnych wydarzeń, możliwość bezpośredniej rozmowy z innymi, zapytania się o pilną sprawę. Znajomi? Masz wpływ na to kogo dodajesz, kto co widzi i co publikujesz. Owszem, nawet przy mojej ostrożności jak ktoś znajomy przejrzy dokładnie to co publikuję na fejsie to zbierze o mnie sporo informacji bądź wysoko prawdopodobnych domysłów: płeć, wiek, to że lubię jeździć na rowerze, że mieszkam w Toruniu, jak ktoś dokładniej poszpera to domyśli się z kim jestem w związku. To jest fakt. Tylko co z tego? Inna sprawa, że moi znajomi z reguły i tak o tym wszystkim wiedzą :P

Ja mam wrażenie, że facebookiem jest trochę jak z dobrowolną rezygnacją z posiadania telewizora kilka lat temu. Taka była moda, dobrze było pokazać jakim jest się niezależnym i ponad innymi. Tylko, że o ile na telewizję wielkiego wpływu nie mamy, o tyle na facebook już tak.
« Ostatnia zmiana: 18 Lis 2014, 10:39 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Lis 2014, 10:39 »
Olo, chyba trochę na opak odebrałeś post Brodacza.
Zrezygnował z fejsa jako nałogu a nie z powodu inwigilowania.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 18 Lis 2014, 10:47 »
Ja mam wrażenie, że facebookiem jest trochę jak z dobrowolną rezygnacją z posiadania telewizora kilka lat temu. Taka była moda, dobrze było pokazać jakim jest się niezależnym i ponad innymi.

To nie jest prawda w odniesieniu do wszystkich. Ja tez nie mam telewizora odkad mi wybuchł (zaraz po odcinku archiwum x) ale to było chyba kilkanascie lat temu. Takie gadanie, że nie mam, bo taka była/jest moda - mnie osobiście strasznie wkurza. Wybuchnał i tyle. Potem miałam jeszcze telewizor nieuzywany (uzyty na dwa filmy -dokładnie pamiętam jakie - przez kilka lat). Nie mam obecnie telewizora, bo go nie uzywałam i nie widze potzreby mieć go w chacie. Nie czuje się z tego powodu lepsza, bardziej niezależna czy seksowna. Jestem za to uzależniona od internetu, co tez mnie irytuje.
Nie mam fejsbuka, bo mnie nie interesuje i tez nie czuję się bardziej inteligentna z tego powodu, nie czuje tez że coś tracę... Wkurza  mnie niesamowicie generalizowanie takie jak w poscie ola.

A jak juz olo wywali swój post za offtop, to mój tez może równiez wywalić. Nie ma w nim nic rowerowego.  :P
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 18 Lis 2014, 11:08 »
Takie gadanie, że nie mam, bo taka była/jest moda - mnie osobiście strasznie wkurza.

O matko, ale osobiscie to wzielas ;D Strach cokolwiek pisac!

Tez nie mam telewizora. Denerwowal nas, czulismy sie progesywnie odmozdzani na wlasne zyczenie. Pozbylismy sie go mniej wiecej wtedy kiedy wybuchla moda ale w ogole mnie nie obchodzi co ludzie mysla na temat tej decyzji. Wazne ze ciagle go nie mam i w ogole mi go nie brakuje.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 18 Lis 2014, 11:11 »
Strach cokolwiek pisac!

Wystarczy po prostu nie generalizować i nie wkładać do swoich ciaśniutkich szufladek. Polecam i w innych aspektach zycia.:)
Olo nie pierwszy raz pisze o tej modzie na nieposiadanie telewizora, wspominał o tym kilka razy np na szałcie. Nie widzę powodu, żeby na to nie odpowiedzieć. To luźny temat, w dodatku offtopujemy, przypuszczalnie i tak wylecą te posty do smieci (i powinny)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 18 Lis 2014, 11:20 »
Ja też nie mam telewizora, rodzice mają, ale niemal nie korzystam (nie napiszę, że nie korzystam, bo jak raz na ruski rok obejrzę pogodę, albo sport to jednak jest to oglądanie). Jak pójdę "na swoje" to zakupu telewizora nie planuję. Generalizowania też z mojej strony nie było, napisałem wyraźnie, że to "trochę tak jak z dobrowolną rezygnacją z telewizora kilka lat temu". Miałem zwłaszcza na myśli tych, którzy się z tym bardzo afiszowali.

Podobnie jest z facebookiem, każdy używa jak chce, ale zabawne jest to podkreślanie jakie to jest zło i jacy jego użytkownicy są z innego świata oraz jak to nas strasznie inwigilują. Tak jakbym na fejsie nie robił nic innego jak tylko wrzucał słit focie z ręki i wypełniał ankiety "jakim jesteś owocem" :P

« Ostatnia zmiana: 18 Lis 2014, 11:25 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 18 Lis 2014, 11:27 »
Na początku 2005 r. roku coś mnie podkusiło i zacząłem sobie codziennie zapisywać stan licznika.

No i wczoraj, przy okazji "robienia" Krwawej Pętli stuknęło mi akurat okrągłe 100.000 km (sto tysięcy).

Za bardzo nie ma się czym chwalić bo jak na prawie 10 lat to wynik przeciętny. Co ciekawe - poszło głównie na codzienne dojazdy do pracy.

PABLO

Pięknie!
Chętnie bym miała tak przeciętny wynik jak Ty :). No ale muszę jeszcze trochę poczekać na swoje 100.000 km (i nie uda mi się tego zamknąć w 10 latach!). Na ten moment mój całkowity rowerowy przebiego to 94.062,84km. Liczone od samego mojego rowerowego początku, tj. od marca 2005. Do 100.000 dobiję w przyszłym roku i jak znam życie ta cyfra wyskoczy na jakimś prozaicznym dojeździe do pracy. A chciałoby się fajerwerków ;).

Wracając do tematu - co dziś rowerowego zrobiłam - przyjechałam do pracy. Dojazd po ciemku. Dziś zwykłą monotonię zakłócił duży wilczur, który pojawił się sama nie wiem skąd i napędził mi trochę strachu.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 18 Lis 2014, 19:40 »
Takie gadanie, że nie mam, bo taka była/jest moda - mnie osobiście strasznie wkurza. Wybuchnał i tyle.
  ;D
Gdyby nie modne Archiwum X, to by nie wybuchł ;)

Co do fb, to problem jest raczej ze mną, niż z nim - mam za słabą wolę.

Co zrobiłem rowerowego? Umyłem zęby, a potem tą samą szczoteczką wypucowałem przerzutkę i hamulce w rowerze. Na pewno w tej kolejności.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 18 Lis 2014, 20:08 »
Nie mam telewizora z Agnieszką od ponad 4 lat, nie wiedziałem, że podążam za modą;) Kurcze strach czegoś "nie mieć" i czegoś "nie robić" bo pomyślą, że chcę płynąć z prądem:)

;D ;D ;D
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 18 Lis 2014, 20:25 »
Przejrzałem cudze bikelogi na bs ;D :D :) ;)

Cholera, rower stoi od wielu miesięcy w szopce, a brzuch rośnie... ;)

Offline Pyska_25

• Miasto:
  • Na forum od: 18.11.2014
« 18 Lis 2014, 20:33 »
Zapisalam sie na to forum :) Niestety mam skrecona kostke i nie predko pewnie rusze rowerem;/

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 18 Lis 2014, 20:38 »
Nie mam telewizora z Agnieszką od ponad 4 lat, nie wiedziałem, że podążam za modą;) Kurcze strach czegoś "nie mieć" i czegoś "nie robić" bo pomyślą, że chcę płynąć z prądem:)
Po prostu ciężko być hipsterem.

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum