Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1127563 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Molestowałem córkę.. Ale całkiem ciepło było (-14*)

Upał, Panie! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Dojechalam do pracy rowerkiem po tygodniowym urlopie w PL, jednak przed wieczornym poworotem bede musiala dopompowac kola, bo jakies takie miekkie sa ;/
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
Zrobiłem mały sprincik po jedzonko w 10 stopniowy mróz góralem ;) Na początku było okropnie zimno i miałem wmordewind,ale z powrotem było z wiatrem i już nie było tego okropnego,zimnego wmordewindu ;) Przy okazji góral został napompowany i rozruszany :)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Dojechalam do pracy rowerkiem po tygodniowym urlopie w PL

Byłaś w Polsce (w Łodzi?) i nie dałaś znać?! :(

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
1. Zostałem zaatakowany przez małego kundelka. Chciałem zatrzymać rower i dać mu odpór psychiczny. I udało się. Pies uciekł bo się przewróciłem jak się zatrzymałem i to go przerosło. Właściciel nawet przeprosił za psa. Pokarała mnie chęć wali z piesem.
2. Nie poszedłem na siłownie bo wolałem iść na rower.
3. Gdy przykręcałem pedał do korby mój pies rozgryzł tubkę smaru do gwintów i mieliśmy przez to "ciche godziny".

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta Marta

Byłam i nawet miałam ochotę się przejechać, (widziałam sporo rowerzystów w tym trzasakającym mrozie;) ), ale nie mam w domu sprawnego roweru :( ponadto jak zwykle było za mało czasu :( chciałam też iść na łyżwy i basen i też nie wyszło;/ nie udało mi się także spotkać z tymi ludźmi z którymi planowałam  :icon_confused:
Tak to właśnie jest jak się jedzie w odwiedziny do domu tylko na tydzień!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Na ostatnich mrozach słabuje mi manetka Deore. Wciskam kilka razy dźwignię przełączenia (tą dolną) i dopiero po tym bieg się zmienia. Jakieś elementy w środku się zużyły i gorzej działają na mrozie, czy linka przymarza. Też tak macie?
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
linka przymarza lub się zapchała syfem z ulicy - w tym wypadku przełączenie w górę powinno też iść z większym oporem - jeśli tak jest to nie męcz manetki, bo zniszczysz.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Byłam i nawet miałam ochotę się przejechać, (widziałam sporo rowerzystów w tym trzasakającym mrozie;) ), ale nie mam w domu sprawnego roweru :( ponadto jak zwykle było za mało czasu :( chciałam też iść na łyżwy i basen i też nie wyszło;/ nie udało mi się także spotkać z tymi ludźmi z którymi planowałam  :icon_confused:
Tak to właśnie jest jak się jedzie w odwiedziny do domu tylko na tydzień!

No szkoda. Wreszcie mógłbym przyjąć Twoje zaproszenie do znajomych na BS ;)

Wciskam kilka razy dźwignię przełączenia (tą dolną) i dopiero po tym bieg się zmienia.

Stawia opór i nie daje się wcisnąć, czy zalicza "pusty przebieg"?

Offline Kobieta Marta

wiem, wiem, czytałam twoja opinię na ten temat w jakimś innym wątku;)
Ale mam nadzieje, że będziesz mógł mnie dodać do znajomych w maju;)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Pusty przebieg, tak ze 3 razy. Dopiero za 4tym razem następuje zmiana przełożenia.

EDIT:
W domu jak rower się zagrzeje taki problem nie występuje. Ergo jest to typowe dla tych manetek deore lub manetka się zużyła częściowo i występuje problem ze zmianą biegów.
« Ostatnia zmiana: 8 Lut 2012, 07:53 arkadoo »
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Przypuszczalnie chodzi Ci o tylną przerzutkę. Najczęściej chodzi o zanieczyszczenie, które zbiera się w krótkim odcinku pancerza, tuż przy przerzutce, linka lubi też tam zardzewieć trochę. Odłączam linkę od przerzutki, przesuwam pancerz wzdłuż linki kilkakrotnie   "w te i nazad", czyszczę linkę, daję na nią kilka kropel czerwonego FL, znowu trochę rozruszam, montuję wszystko z powrotem, czasem trzeba trochę podregulować przerzutkę ... i tak do następnego razu. Bardzo mało jeżdżę zimą, więc robię to raz na sezon.
Tak to wygląda w moim przypadku przy objawach podobnych jak u Ciebie.

Offline Kobieta Marta

Dotoczylam sie do pracy w niezlym tempie;) Pogoda super - lekki przymrozek, sloneczko i zero wiatru!  :o
Az chcialo by sie gdzies popedalowac, ale ..... praca  :-[

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Az chcialo by sie gdzies popedalowac, ale ..... praca
No a noworoczne zobowiązania względem BS ? :D

Offline Kobieta Marta

Gdyby tylko dalo sie z tego wyzyc  :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum