Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1127581 razy)

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 13 Lut 2012, 12:54 »
tak, tak wiem.... ;)chcemy się wybrać z Oszejem, mimo egzaminów w tym okresie... :icon_cry:
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 13 Lut 2012, 13:36 »
To moze byc cos z przegladarka. mam tak samo w pracy  (stary IE), ale w domu (chrom) wszystko pieknie dziala jak powinno:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Online Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Lut 2012, 13:52 »
Gary fisher! brawo! taka sama tylko w brzydszych kolorach leży 2m ode mnie  i właśnie w niej suport rozwaliłem młotkiem....
Wax - to tak idąc za moją radą? :icon_redface:

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 13 Lut 2012, 15:39 »
tak Marku, za Twoją ;D ale i tak miał kwadraty zjechane, więc by pójdzie do kosza ;) teraz mam kolejny problem. ściągnąłem prawą korbę, a w lewej jest zjechany początek gwintu, i nie mogę ściągacza do korb wkręcić. rozbiorą mi w serwisie suport pomimo że ta korba lewa jest?

Waxmund - Twój też jest cudny! znalazłam na forum ;) jak dla mnie wszystkie odcienie i pochodne zieleni to po prostu bajka...a jeszcze gary...

dzięki ;) też lubię zielony. wcześniej miałem w jeszcze innym malowaniu  ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 13 Lut 2012, 16:48 »
Pojechałem do szkoły składakiem, bo auto padło ;) Ale kiedy rower został wyprowadzony z szopy, z tyłu był flak :icon_confused:

Winowajcą okazał się nieszczelny zaworek, który chyba przez ten mróz się schrzanił. Napompowaliśmy raz - nic z tego, więc tata poleciał po inny zaworek. Włożył go, wkręcił, napompował koło i po sprawie :) Straciliśmy na tę zabawę kilka minut. Wyszedłem z domu za 15 siódma, już chciałem jechać spokojnie i dojechać do budy na czas, a tu taki klops :-\ Jeszcze dojechać, dojść ,przebrać się i spóźniłem się do budy 10 minut.

No i kawał o jasiu ,,dziesięć minut spóźnienia, chłopcze!'' stracił sens :icon_redface:

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Lut 2012, 16:54 »
Wax - powinni dać radę i Ty raczej też bez problemu. :D  Trzeba wykręcić nakrętkę, która przytrzymuje wymienną część suportu w mufie suportowej po lewej stronie. To taki spory pierścień wkręcony w mufę. Jak ją wykręcisz, to lewa korba wraz z "wkładem" suportowym powinny się wysunąć w lewo.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 13 Lut 2012, 21:12 »
a czym się go wykręca? jakiś specjalny klucz chyba jest potrzebny, hm? jutro będę lokalizował ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Lut 2012, 07:22 »
Klucz specjalny jest potrzebny, ale jak korba nie zdjęta to na nic Ci się nie przyda :D Trzeba tę nakrętkę chwycić jakimś narzędziem typu "żabka" (o ile rozumisz się na takim slangu, bo inaczej nie potrafię tego nazwać :D).

Offline Mężczyzna lukasz78

• Miasto: Варшава-Беляны
  • Na forum od: 09.11.2011
    • Moje rowerowanie
« 15 Lut 2012, 10:14 »
Dziś rano pojechałem rowerem do pracy :) Połowę drogi rower prowadziłem, a drugą połowę przejechałem z zawrotną średnią 12 km/h. Zasypało nas trochę w Warszawie :)
http://lukasz78.bikestats.pl - moje rowerowanie

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 15 Lut 2012, 10:22 »
To samo we Wroclawiu, nasypało tyle, że haczyłem przy pedałowaniu ramionami korby :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 15 Lut 2012, 11:05 »
Spokojnie dotoczylam sie do pracy, slonecznie, cieplo ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 15 Lut 2012, 14:47 »
To samo we Wroclawiu, nasypało tyle, że haczyłem przy pedałowaniu ramionami korby :)

Ja zrobiłem 11km po mieście. Do hali stulecia myślałem że więcej pojeżdżę, ale jak zaczełem wracać to mnie tak po oczach pobił śnieg że zrezygnowałem. :D

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 15 Lut 2012, 15:07 »
no ja dziś 2 kursy na uczelnię i z powrotem :) też gdzieś tak wyszło.. ale ciężko, ciężko się jeździ :D

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
« 15 Lut 2012, 19:39 »
Ja dziś 2 razy składakiem przez zaspy się przedzierałem ;) Do szkoły jechałem - wiatr w plecy i śnieg w oczy, ale dałem radę ;) Do domu wracałem - lokalna droga, którą jechałem rano, była o wiele bardziej zawalona niż wcześniej śniegiem. Rzucało mnie i strasznie ciężko było kręcić, ale jakoś doturlałem się do domu ;) Moją ulicą było jeszcze gorzej kręcić, ale dałem radę :)

Po południu jechałem na spotkanie do bierzmowania - wiatr w plecy i kurzawa śnieżna w ryj, ale się udało :) Z powrotem musiałem jechać okrężną drogą, bo ta krótsza była za bardzo zawalona śniegiem. Do domu jechałem - wiatr z boku i śnieżek, ale jechało się lekko i przyjemnie, bo potem wiatr był z tyłu ;)

Mnie zasypało śniegiem, rower w śniegu, ale da się jechać. W sumie to nawet fajnie jedzie się w śnieg z wiatrem ;) 

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 15 Lut 2012, 19:43 »
To ile kilometrów machnąłeś?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....